Muntele Elefant

Există un loc în care uriașii bântuie pământul. Un refugiu liniștit și protejat, Anamalai este plin de minuni ale naturii. Numele său înseamnă Muntele Elefant și găzduiește cea mai puternică creatură a Indiei, elefantul asiatic. Aceasta este povestea primului an de viață al unui pui de elefant alături de familia sa extinsă și celelalte creaturi minunate cu care împarte acest paradis neperturbat.

Bunicul

De-a lungul celor patru episoade, documentarul urmărește viața unui bătrân țapinar nordic care a ales să trăiască de unul singur, departe de civilizație.

Bătălia de la Stalingrad: Atacul

„Bătălia de la Stalingrad – Atacul” este un documentar impresionant, care explică în detaliu cum s-a desfășurat catastrofa și descrie consecințele sale teribile pentru soldați (inclusiv pentru români) și pentru locuitorii orașului.

Liniște, se vaccinează!

Filmul documentar Liniște, se vaccinează! analizează controversele din jurul procesului de vaccinare din zilele noastre, toxicitatea unor vaccinuri și posibilele explicații pentru reacțiile catastrofale manifestate de...

Români care au schimbat lumea: Traian Vuia

Românul Traian Vuia a dat startul planurilor de dezvoltare a aviației, el fiind cel care a realizat primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decât aerul. Episodul face parte din seria documentară Români care au schimbat lumea și a fost difuzat la 19 octombrie 2018.

Megadezastre: Tsunami

Megadezastre: Tsunami investighează fenomenul valurilor ucigașe, pornind de la evenimente recente, în încercarea de a afla cum va fi supercatastrofa care încă nu s-a produs. Filmul analizează cinci dintre cele mai distrugătoare tsunami-uri din ultimii 50 de ani.

Goana după aurul dacic

Goana după aurul dacic spune povestea furtului brățărilor de aur de la Sarmizegetusa, vechi de două milenii, și a investigației de un deceniu desfășurate pentru aducerea artefactelor în România.

Om versus om

În timpul unui război, oamenii mor la fel, indiferent de stindard. Astăzi, eroii sunt construiți de agenţiile de PR, dar pe vremuri aviatorii cucereau văzduhul înălțați de noblețe...

George Georgescu

Descoperiţi personalitatea marelui dirijor român George Georgescu urmărind filmul realizat de Cătălin Sava și difuzat de TVR Cultural în 2012, la 125 de ani de la...

Vă doare capul?

„Vă doare capul?” este un documentar despre manipulările din spatele conflictului interetnic de la Târgu Mureș din martie 1990, când cinci oameni au murit și peste 270 au fost răniți.

Moldova 89-91

Filmul documentar Moldova 89-91 prezintă firul evenimentelor prin care statul vecin României și-a câștigat independența odată cu prăbușirea URSS.

India mistică

India mistică spune povestea lui Neelkanth, un băiat dintr-un sat din nordul Indiei, care, deși are doar 11 ani, visează deja de mult să devină yoghin....

Mascarada

Realizat de Cornel Gheorghiță, documentarul Mascarada este o incursiune în fascinanta lume a obiceiurilor străvechi ce dăinuiesc și astăzi în Moldova.

Olteanca

Realizat de brazilianul João Pedro Borsani, documentarul prezintă o mini-frescă a satului Olteanca, unde oamenii duc o viață liniștită și se gândesc cu dor la cei plecați din țară.

Nigel Marven și balenele

Nigel Marven și balenele explorează cea mai lungă rută de migrație a unui mamifer, prezentându-ne detalii extraordinare din viața balenelor cenușii, care ajung la dimensiuni impresionante:...

Apocalipsa: Primul Război Mondial – Iadul

Este 1916. Primul Război Mondial face ravagii în Europa și capătă dimensiuni industriale. Cine ar putea opri această mașină infernală? Intitulat „Iadul”, acesta este cele de-al treilea episod din „Apocalipsa: Primul Război Mondial”, un serial documentar de excepție realizat în 2014.

Dinu Lipatti – Ultimul Recital

La 16 septembrie 1950, la Festivalul de la Besançon, Dinu Lipatti susținea ultimul său recital dinaintea plecării definitive din această lume. Acest ultim moment public din viaţa sa constituie subiectul de la care a pornit regizorul francez Philippe Roger pentru realizarea filmului său documentar intitulat Recitalul de la Besançon.

Satul de demult

„Satul de demult” este un documentar conceput să conserve ce a mai rămas din viaţa satului de odinioară şi să repovestească tainele tradițiilor din bătrâni.

Dosar România: Lumea fotografiilor interzise

Arhitectul Andrei Pandele a realizat în Bucureștiul anilor ’80 o colecție impresionantă de imagini, păstrate „la sertar” vreme de 30 de ani. Le-a expus în 2008, bucurându-se de mare succes. Dacă vreți să descoperiți imagini inedite și să aflați detalii mai puțin cunoscute din acea vreme (de exemplu, cât a costat Casa Poporului și cum se decidea ce zone să fie demolate), s-ar putea să găsiți util acest documentar. Vizionare plăcută!

Unde nocive, unde care ucid

Documentarul Unde nocive, unde care ucid analizează cât de periculoase sunt pentru sănătate antenele și telefoanele mobile și dezvăluie cine controlează conspirația tăcerii din această industrie....

8 Martie

În filmul documentar 8 Martie, poveştile simple şi umane sunt piesele unui puzzle istoric complicat. Documentarul vorbeşte despre femeile care şi-au trăit tinereţea în comunism şi...
Distribuie