WikiLeaks: Război și Minciuni

Titlu original: WikiLeaks: War, Lies and Videotape

Regizat de reporterii de investigație Luc Hermann și Paul Moreira, WikiLeaks: Război și Minciuni este un film documentar revelator despre controversatul website și echipa de hackeri și jurnaliști din spatele său, oameni care au publicat sute de mii de documente diplomatice și militare clasificate.

Filmul se concentrează pe povestea fondatorului enigmatic al site-ului, Julian Assange, devenit acum inamicul numărul unu al Pentagonului. Printre cei intervievați pentru documentar se numără Daniel Domscheit-Berg, cel care a fost omul numărul doi în WikiLeaks și purtătorul de cuvânt al echipei.

Daniel Domscheit-Berg  este acum un „disident”, după ce a părăsit WikiLeaks pentru a-și lansa propriul său site de dezvăluiri și pentru scrie o carte despre perioada petrecută la ceea ce a numit „cel mai periculos site din lume”. El susține că WikiLeaks a devenit o organizație centrată excesiv pe Julian Assange, cu un stil autoritar și care nu își mai respectă misiunea inițială, orientată spre transparență.

10.00

10.00/10 din 3 voturi

Filme similare

5 comentarii la „WikiLeaks: Război și Minciuni”

 1. haide, măi!!!… pentru câţiva civili acolo, ne dăm de ceasul morţii? în fond, aşa le trebuie musulmanilor, dacă nu se mai satură! Aţi uitat de au făcut în Kenya acum câţiva ani, când au împuşcat 140 de tineri civili CREŞTINI studenţi într-o universitate? Aţi uitat ce au făcut în sediul revistei de caricatură din Paris în 2013 sau 2014? aţi uitat ce fac nenorociţii ăştia în toată Europa şi în lume chiar? De ce nu daţi teroarea pe care o împrăştie în bisericile creştine din Siria şi Egipt? cum, în sec. XXI crucifică la modul propriu preoţii şi măicuţele? uitaţi filmările atâtor jurnalişti europeni decapitaţi fără nicio milă de nenorocoiţii ăştia? Şi noi, proştii de noi, să ne lăsăm impresionaţi de cele câteva lacrimi ale unor islamici care şi-au pierdut 2 copii? dar noi? dar victimele noastre?
  sunteţi de tot râsul!
  să vă fie ruşine!
  reacţie la adevăr!
  adevăr pe naiba!!!
  adevărul NOSTRU unde e?
  aţi filmat vreodată părinţii celor ucişi în atacurile cu bombă făcute de împuţiţii de la ISIS?

  Răspunde
  • nu se poate ca un creier normal sa faca asemenea afirmatii ca ale dumitale ****stimata RORYTA**** ESTE CA SI CUM AI FI DE ACORD CU CRIMA…. dumneata LEGITIMEZI CRIMA????
   pai legitimarea crimei este judecata cu articole din codul penal…
   cred ca trebuie sa va mai revizuiti constiinta si mai ales sa intelegeti ce este aceea o ***provocare***…
   ca intelepciunea trebuie sa fie prezenta si sa nu se raspunda la provocare este una, dar daca se raspunde este ***donant donant*** si nimic altceva… LEGEA TALIONULUI… ochi penutr ochi si ***dinti pentru dinte***(cum spunea tudor musatescu in piesele sale de teatru) cred ca va jucati cu adevarul si cu dreptatea… !

   Răspunde
 2. ce anomalie informativa: PAKISTANUL AR FI DUSMANUL CEL AMI CRUNT AL SUA…
  pai pakistanul s a dus in sua sa faca razboi…????
  ce a furat PAKISTANUL DE LA SUA????
  in ce consista DUSMANIA PAKISTANULUI INSPRE SUA ????
  cu ce a pagubit Pakistanul pe SUA????
  nonsensuri comunicationale, care sa devieze adevaruri simple… oare trebuie sa fim foarte destepti ca sa intelegem aceste lucruri????

  Răspunde
 3. ACEST STIL DE INFROMATIE – prin care se acuza nevinovatul de catre vinovat, adica un tap ispasitor – ESTE O METODA IDIOATA DE A ADUCE NEVINOVATI IN FATA LEGII…
  am trait asta toata viata mea ce a trecut bine, de o jumatate de secol…
  cind vedem cum se desfasoara relationalul dintre oameni, dintre institutii si cetatenii care au ales reprezentantii lor in fruntea acestor institutii, cind vedem cu se degradeaza cultura, educatia, legile sanatatii, legile in general(care nu sunt respectate de catre cei ce dau aceste legi – si tot in numele poporului fiind ei reprezentanti) este de inteles de ce avem grupari de revoltati – jilet jaune si altele care nu fac decit sa raspunda provocarilor, provocari care reprezinta distrugerea GENEI UMANE… DISTRUGEREA BUNEI GENE UMANE… sa ne fie cu iertare, dar BUNA GENA UMANA ESTE SINGURA CARE VA DUCE MAI DEPARTE OMUL… noi aparam handicapatii nu ca sa ne duca ei mai departe ci pentru ca avem altruism si ii protejam, nu ca sa n ii punem pe frunte, sa ne mindrim cu ei… iar cind vedem cit este de handicapata gindirea de astazi si impotriva binelui si bunastarii omului, stam si gindim daca nu cumva am sarit un capitol la ETICA SI ECHITATEA FIINTEI UMANE… !

  Răspunde

Lasă un comentariu