Hermann Oberth, evadare de pe Terra

Documentarul Hermann Oberth, evadare de pe Terra prezintă viața și sucesele savantului sas, considerat „părintele astronauticii”. S-a filmat în Transilvania, în cele trei orașe legate de nașterea și activitatea profesorului: Sibiu, Sighișoara și Mediaș. De asemenea s-a filmat în orașul german Feucht, unde a trăit și a murit, la fosta bază militară de la Peenemünde de lângă Marea Baltică și la Centrul Spațial European de la Darmstadt.

În afară de viața și principalele realizări ale lui Hermann Oberth, filmul aduce informații noi legate de activitatea sa împreună cu Wernher von Braun la Peenemunde, în Germania, la Huntsville, (Alabama, SUA) în dezvoltarea programului spațial american. Hermann Oberth a fost martor ocular la Cape Kennedy în ziua de 16 iulie 1969, la lansarea rachetei Saturn V cu echipaj uman și la succesul misiunii Apollo 11.

10.00

10.00/10 din 3 voturi

Filme similare

Un comentariu la „Hermann Oberth, evadare de pe Terra”

  1. Neamul nostru traco-geto-dac a dat multe valori umanitatii,incepand cu Alexandru – Iskander ,Nicolae Tesla si terminand cu Herman Oberth…Din pacate, cei care detin puterea nu sunt preocupati de istoria noastra adevarata si nici de cinstirea cum se cuvine a celor care ne-au dus faima pe tot pamantul. Intotdeauna, pionierii descoperirilor epocale din tzara noastra ,nu au gasit sustinere materiala la autoritati, din care cauza au trebuit sa plece peste granitza, pentru a-si aplica ideile. Acesti pionieri, impreuna cu sportivii de performantza din clasa „Nadia Comaneci” sunt adevaratii ambasadori ai Romaniei cu care ne mandrim…

    Răspunde

Lasă un comentariu