Ortodoxia: Din imperiu în imperiu

Titlu original: A History of Christianity

Înființată după Marea Schismă din 1054, care a divizat lumea creștinismului în două, Biserica Ortodoxă domină estul Europei, Balcanii și Rusia, și are peste 150 de milioane de credincioși la nivel mondial. Ortodoxia: Din imperiu în imperiu este un film documentar care se concentrează pe lupta dusă de ortodoxie de secole pentru a supraviețui.

După zilele sale de glorie în Imperiul Roman de Răsărit, a stat chiar în calea expansiunii musulmane, a fost trădată de cruciații catolici, a fost confiscată de țarii ruși, s-a aliat cu tirania și a fost amenințată cu dispariția sub comunismul sovietic.

Așadar, ce este ortodoxia și care e secretul longevității ei? Acestea sunt întrebările la care încearcă să răspundă Ortodoxia: Din imperiu în imperiu, film documentar realizat de BBC și care face parte dintr-un serial dedicat istoriei religiei, intitulat O istorie a creștinismului.

8.24

8.24/10 din 50 voturi

Filme similare

54 de comentarii la „Ortodoxia: Din imperiu în imperiu”

 1. acest film face parte dintr-o serie, aveti idee daca exista episoade despre catolicism sau protestantism?trebuie sa fie la fel de interesant…

  Răspunde
  • Se pare ca serii de genul asta iti sunt pe plac. Daca doresti sa te „documentezi” cu astfel de filme, cauta seria „The Bible” – un alt gunoi marca BBC. Si nu uita: ce vezi, aia crezi, aia esti!

   Răspunde
  • Este un serial realizat de BBC in 2019 , are 6 episoade, a fost azi dat pe Viasat history, acesta este ep, 3 , primul se intituleaza „Inceputurile Crestinismului”, apoi catolicismul, samd

   Răspunde
 2. Domnilor
        Ortodoxia nu „a fost infiintata”!!! Ortodoxia este biserica fondata de catre apostoli si in 1054 s-a despris DIN Biserica Ortodoxa, Biserica Catolica. Nu cred ca din motive de credinta ci din motive politice. Dar e bine ca documentarul D-voastra sa inceapa cu un adevar, nu?

  Răspunde
  • Korekt, oare Sf.Vasile se poate compara cu un nebun in gestul sau de a-l injosi pe falsul profet si postitor. Mare a fost credinta si lupta celor ce ne-au lasat mostenire biserica mama. Rugaciunea acatistos (nu de pe scaun sau covoras) e cea apropiata de unicul Dumnezeu.

   Răspunde
  • In 1054 ortodoxia s-a schismizat datoritainei unei fraze din biblie: Sa nu-ti faci chip cioplit. Si catolicii n-au respectat asta !!!

   Răspunde
  • De fapt lucrurile au stat astfel :
   – in 1054 „cardinalul” Humbert l-a anatemizat pe patriarhul ecumenic al Constantinopolului si pe cei care il urmeaza , deci a aruncat anatema impotriva a toata ortodoxia , unele din pretexte fiind neacceptarea de catre ortodocsi a ereziei filioque , a primatului papal cat si a existentei purgatoriului
   – catolicii fiind in sfera de influenta a francilor , acestia au sprijinit erezia filioque si au impus-o in apus nu pentru ca ei credeau neaparat in ea ci pur si simplu s-au folosit de ea pentru a putea revendica pretentii politice si in rasarit  ; la aceea data papii erau cu totul dependenti de franci
   – patriarhul ecumenic a anatemizat la randul sau pe humbert si pe cei care il vor urma , si cum l-a urmat tot apusul , acesta a cazut in intregime in erezie .
   Ca o concluzie , apusul s-a desprins de Ortodoxie atat din motive politice cat si dim motive dogmatice ( de credinta ) .

   Răspunde
  • Va raspund tuturor, vite crestine. Mamele voastre v-au batut ca face-ati cruce cu mana stanga, babele din cartier va spune-au ca nu aveti voie sa stati picior peste picior pe langa biserica, ca cica il leganati pe dracu, tatii vostri alcoolici, satui de voi si de mama voastra, care era din ce in ce mai grasa( pe care o batea in fiecare seara, ma rog, ca un crestin ce era), toate aste si multe altele (in zona asta), v-au impins sa vedeti in dumnezeul vostru iluminarea. Raza aia de lumina de care avea-ti nevoie in viata voastra. V-ati apucat de ea strans, caci era singura ce va putea satisface dilema existentei voastre. E singura pentru ca evident nu v-a placut scoala, sau cititul. Lumea e mare, mai vite crestine (e in dezacord special pentru voi). Visez ziua in care se vor lumina toti si vor scapa de dumnezeu. E greu stiu. Omul care nu are nimic, il are pe dumnezeu. Dar, daca nu il ai nici pe dumnezeu? Ce-ti Ramane? Nimic? I-a mai gandeste-te, vita crestina.

   Răspunde
 3. Biserica ortodoxa ramane tot o secta a Bisericii Romano catolice,orice ar zice Stefan Voda,frate al rautatilor cu Constantincel Mare..Biserica Romano -catoliuca asteapta deo mie de ani ca Ortodoxia sa se intoarca „acasa”.Biserica Catolica este Mama tuturor Bisericilor DESPRINSE din es…ca si Ortodoxia…

  Răspunde
  • Aurele, eu nu cred ca biserica romano catolica este mama tuturor bisericilor ci o secta ca oricare alta, cu atit mai mult ortodxia.
   Pretentia lui Voda ca ortodoxia a fost fondata de apostori este cea mai crasa minciuna, dar scuzabila fiind lipsa de cunoastere a celui ce face astefl de afirmatii.
   In fine daca Iisus sau apostolii mentioneaza undeva in vorbirea lor, in Noul Testament ca trebuie sa ne facem ortodoxi, catolici, neoprotestanti, etc, atunci ne facem ce zice EL daca nu. nu.
   Disputele pe margina religiilor este vorba in vint pentru cei ce nu au de lucru.
    Eu una stiu ca UNUL singur mintuie si acela este DUMNEZEU.

   Răspunde
   • Daca romano-catolicii au schimbat ceva in credinta, poti spune ce au schimbat ortodocsii? Practic ei au continuat traditia apostolica. Si nu au mai fost schimbari din momentul in care s-a considerat ca asta e un pericol pentru credinta crestina. Dumnezeu exista, da Unul, Cel de o Treime Fiinta, si nu unul personal ( ala o fi vreun diavol al orgoliului si mandriei).

    Răspunde
  • Biserica Ortodoxa e Trupul Lui Hristos iar cea intitulata „romano-catolica” este sinagoga satanei unde s-au strans toate ereziile posibile si au avut  loc cele mai mari masacre impotriva omenirii !

   Răspunde
   • Amin :)) Dar vezi tu,Iisus Hristos ca si Sf. Stefan,primul martir al crestinitatii au afirmat ca Dumnezeu nu poate incapea intr-o constructie facuta de mana omeneasca iar omul care vrea sa se roage sa se retraga in cea mai ascunsa si intunecoasa camera si sa se roage de acolo,nu in public precum fariseii.
    Iar in cultura crestina trupul si sangele lui Iisus sunt reprezentate de azima (anafura) si vin:”Acesta este trupul si sangele meu,bla,bla,bla…”
    sa inteleaga odata lumea ca Biblia,Coranul,Talmudul,Tora,etc. sunt reprezentari ale culturii evreiesti (iudaice) preluate si ele din Sumer,Babilon (in special),Egipt si pana in ziua de azi.Se gasesc multe similaritati intre culturile preiudaice si crestine.Ce sa mai,sa nu ne mai ascundem dupa deget,orice om care stie sa citeasca si intelege ceea ce a citit si poseda un rationament de bun-simt isi poate da seama ca Dumnezeu (Cel a al Carui nume nu poate fi rostit) nu are cu nimic,dar cu nimic de-a face cu religia.
    Pentru religie se omoara prostii iar pe Dumnezeu cel adevarat il intalnesc doar aceia care au indraznit sa priveasca dincolo de zidul ridicat de catre religii de-a lungul timpului intre societatile trecute si prezente.
    Credinta se traieste,nu se plateste 😉
    Pacatele se evita,nu se iarta 😉
    Fericiti cei prostiti de altii ca aceia si-au gasit scopul si linistea in viata.

    Răspunde
    • Si totusi Mantuitorul a infiintat Biserica vazuta pe pamant, nu e asa?
     Nu te supara, dar nu judeca lucruri pe care nu le-ai priceput. Nu stiu cat vezi asta, dar suferi de o obsesie indusa, la fel cu o mare parte a tineretului. Afla mai multe despre ce iti zic si ai sa intelegi.

     Răspunde
    • N-am inteles, cum adica ” păcatele se evită” ? Trebuia sa eviți sa comentezi ca sa nu păcătuiește. Acum n-ai putut sa eviți păcatul si cum capeți iertare?

     Răspunde
  • Unde sa ne intoarcem ? la eresurile voastre ? de unde ai scos asta ?
   Ortodoxia este dreapta credinta si voi v-ati desprins din trupul bisericii cu ereziile voastre .
   Cum ramane cu infailibilitatea papala ? papa nu greseste ! … dar isi da demisia .
   Pai nu spuneti voi ca el este loctiitorul lui Hristos pe pamant ? ce ii spune Ratzinger lui Hristos … nu ma vreau Doamne sa iti pasc oile cauta pe altul!
   Iar asta nou spune ca Homosexualitatea nu este un pacat , si apare la gat cu o cruce masonica …
   Cauta si te intoarce la dreapta credinta … in Ortodoxie Capul Bisericii este Hristos .

   Răspunde
 4. daca nu era sa spuna despre mama IMPARATULUI CONSTANTIN CA AVEA TALENTE SEXUALE DEOSEBITE ERA MAI INTERESANT TOT FILMUL? DAR CUM INCA ODATA DORESC SA INJOSEASCA FEMEIA SPUNIND CA ESTE „”desfrinata si curva”” aceste cuvinte ce sint si in biblie si marii nostrii intelepti nu pierd ocazia sa psuna ori de cite ori le vine un mometn prielnic;;;

  Răspunde
  • Ce ai cu oMUL, el cunoaste pe mama lui….. talentata. Filmul e interesant si prin felul de a -modela- confuziile in asa hal ca pentru unii e interesant.

   Răspunde
 5. Biserica Ortodoxa Romana este ROMANIA INSASI, este continuarea Zalmoxianismului  pornind chiar de la cele 10 porunci ce vin de pe tablitele de la SINAIA ce vin dinainte de epoca sumeriana, pentru noi romanii biserica ortodoxa este HRISTOSUL INSUSI CE NOI AM AVUT INAINTEA LUI IISUS… HRISTOSUL INSEMNIND IN GRCESTE „LUMINA” iar noi dacii si getii si pelasgii am avut o si am dat o lor ortodocsilor, am dat o lui IISUS CE A FOST NEGAT DE CATRE EVREI … SFINTUL ANDREI CE A VENIT LA PONTUL EUXIN CA SA PREDICE LUMINA LUI IISUS A COSNTATAT CA NOI O AVEAM DEJA… MERCI PETNRU ACEST FILM CE REPREZINTA PRIN ACEASTA PARTE A TREIA? TRADAREA BISERICII DE CATRE PAROMA… NU ESTE DE MIRARE  CACI CHIAR DE LA AL DOILEA CONCIL DE NICEE DE LA 381  TOTUL A LUAT UN ALT DRUM CU HOTARIRILE ASUPRA CONTINUTULUI BIBLIEI SI CU PREPARAREA DEIVIZIUNII DE LA 600  A MUSULMANISMULUI… TOTUL A FOST BIZANTUL CE AVENIT DE LA GETI SI CE A FSOT TRADAT SI A SUPORTAT RUPTURI IDEOLOGICE… DIVIDERE IMPERAT … PUTEREA A LUAT LOCUL ADEVARULUI… SI ASTAZI SUPORTAM ACELEASI LUCRURI… 

  Răspunde
 6. lui aurelconstanta
  PAI cum sa fie Biserica Katolica mama tuturor bisericilor cind BISERICA KATILOCA S A DESPRINS DIN ORTODOXIE??? eu cred ca nu aveti minte… asa este STAFAN VODA AVEM FILME DE INFLUENTA ORINETATA IMPOTRIVA RUSIEI SI NIMIC DESPRE AMERICA IAR TOTI CEI CE NE VORBESC SINT ACORTIII DE LA HOOLYWOOD  ISNTITUTION CE AU FORMAT UN GRUP CE SERVESC NOUA ORDINE MONDIALA SI ISI APARA TERITORIU ADICA AMERICA… NIMIC MAI MULT DECIT PROPAGANDA EFECTIVA… FACUTA CU ACTORI TOTI FRANC MASONI… AU AJUNS BOGATI SI CINTINUA OPERA DE MANIPULARE POLITICA A CELOR DIN SPATELE GUVERNULUI AMERICAN CU SERVICII LA CIA…TOTI PREZENTATORII SINT ACTORITRANSFORMATI IN MARI „”CALATORI DE CULTURA”” prin teritoriile unde trebuie actionat si in special tot ce tine de ORTODOXIE SI CRESTINISM…ESTE MAREA SARCINA A NOII ORDINI MONDIALE DE A DISTRUGE  CRESTINISMUL DAR MAI ALES ORTODOXIA/: incepind cu GRECIA si cu ROMANIA cele mai puternice fiind de aceeasi intensitate crestina ca si RUSIA…
   
  KATOLICISMUL RAMINE TOTUSI O GRUPARE DE HOMOSEXUALI CE NU SI MAI GASESC ECHILLIBRUL… DUPA MINE PINA SI ACESTI KATOLICI AU FOST SACRIFICATI IN SCOPURI POLITICE SI SA U LASAT MANIPULATI SUTE DE ANI… CA NISTE CRETINI… ACESTI CRESTINI OCCIDENTALI AU DEVENIT MAI RAU CA OILE … CACI NU MAI AU NICI CREDINTA SI NICI SPRIJIN IN SISTEMUL KAPITALIST ECONOMIC  SAU SOCIAL… AICI SE VEDE CEL MAI BINE CUM ESTE MANIPUALTA OMENIREA LA OCCIDENTALI IAR AMERICANII SINT IN CRUCIADA CU PLANETA…

  Răspunde
 7.  Orice documentar facut de BBC sunt in scop manipulator. Discretiteaza religia, insa incurajeaza darwinismul, ca si cum ar fi ceva confirmat, bazat pe dovezi stiintifice, ci nu ca pe ceva plecat de la o speculatie si ramas la fel… Si culmea, pentru ca  indeparteaza pe oameni de lagatura cu Dumnezeu, este cu atat mai promovat darwinismul asta… Si mai culmea e ca lumea crede.

  Răspunde
 8. Interesant filmul, BBC a turnat intodeauna filme bune, indiferent de gen. Pacat ca tocmai religiile despart oamenii,altfel multe razboaie nu ar fii fost! De ce tarile ortodoxe au ramas mai sarace,decat in tarile unde protestanismul este majoritar de secole?

  Răspunde
  • i tot in istorie gasesti raspunsul: ce a inemnat invazia musulmana pentru ortodoxie? Cind republicile italie ( Venetia , Genova, Dubrovnic, etc prosperau dupa ce facusera pact cu musulmanii sa nu intervina in lupta Constantinopolului…?  In vest au existat razboaie care doar au consolidat tarile respective si a permis acumularea de bogatie, in est …tributul catre Poarta a secatuit zonele , plus lipsa interesului pentru ceva mai durabil si maret stiind ca hoardele barbare isi fac vacantele prin marginile europei….

   Răspunde
   • 1. „The fall of an empire—the Lesson of Byzantium

    2. Popoarele colonizatoare e normal ca datorita obiceiului de a lua ce nu e al lor ( a fura, adica), au fost bogate si sunt cica „dezvoltate”. „The End of Poverty” spune destule.

    Nu pare ciudat ca acele popoare „crestine” vestice/apusene cu obiceiuri de cleptomani maniaci tiranici sunt tari mai bogate, cu nivel de viata mai ridicat al cetatenilor, decat tarile Europei de Est? Pai normal! Spre exemplu ellenii au unit un imperiu si l-au imbogatit, pana si-au bagat nasul vesticii. Romanii au stat la casa lor si nu au avut grija decat sa nu fie cotropiti, luptand pentru libertate. Slavii s-au linistit si ei mai ales dupa crestinare.
    Nu contraargumentati cu istoria moderna, ca e alta poveste acolo, alte interese.
    Si aviz copiiilor culturalizati prin documentare Nat Geo, Anim Pla, BBC, Disc Ch: inainte de a va pune sa criticati o tema anume, fiti siguri ca sunteti in cunostinta de cauza cu toate problemele trecute si prezente. Toti nevizatii isi dau cu parerea astazi. Nu va agitati sa raspundeti, ca se intelege usor incultura omului si mai ales prostia. Intelegeti doar ca astazi se face propaganda agresiva pentru saturarea neuronului ignorantilor si mediocrilor amatori de sincretism.

    Răspunde
  • Nu religia desparte oameni, ci insusi prostia omeneasca! Daca s-ar tine poruncile Lui Dumnezeu cum trebuie, nu ar exista rautate. Raul este facut de om, nu de religie. V-au spalat astia pe creier de tot!
   Saracia aia se explica simplu, dar te las sa-ti storci neuronul, poate vezi raspunsul in insasi intrebarea ta.

   Răspunde
 9. Frumos documentarul, cu toate ca putea fi si mai bogat in detalii. Cat despre comentariile de mai jos, mereu sunt fascinat de ele si intristat in acelasi timp, pt ca majoritatea reflecta prostia omului, lipsa de informare si lipsa dorintei pt aceasta…si chiar fanatismul pentru religia proprie, intaleasa prin ochii altora , si nu prin intalepciunea proprie …   

  Retineti un fapt:(sau mai multe): Crestinismul a fost o secta a iudaismului!!!! Ortodoxia nu sa desprins din catolicism si nici catolicismul din ortodoxie !!! a existat biserica crestina si atat! asta pana la 1054 cand a fost „marea schisma” … e asa de greu sa intalegeti asta??? 

  iar daca doriti sa intalegeti mai multe, exista internetul si site ul biserici ortodoxe precum si cel al bisericii catolice, unde puteti gasi cele 7 sinoade ecumenice, anii in care au avut loc si ce anume au hotarat „mintile luminate” atunci, sinoade ce au avut loc inainte de 1054…

  si poate… poate daca nu am fi interesati doar sa vorbim si sa ne exprimam parerile bolnave, sa gandim precum oile (efectul de turma) , poate am pune mana pe banala carte „Biblia” sa o citim si cu mintea ce ne este data se „sus”, sa o intalegem , si prin ea sa filtram toate cretinismele ce ne inconjoara si ne astupa timpanele …

  PS. sunt botezat ortodox … dar sunt un om curios din fire, si culmea, imi mai place si sa citesc :))

  Răspunde
  • Pacat de botezul tau … cat despre faptul ca afirmi ca iti place sa citesti , probabil esti tare mandru cu maculatura citita , scrisa de spalati pe creier care nu stiu dacat sa combata ortodoxia la modul irational si neargumentat , plecand de la premise false si informatii gresite si/sau truncheate si/sau fabricate de tot felul de „savanti” cu ifose de mari telectuali .

   Răspunde
 10. Din comentariile unora inteleg urmatoarele: esti MODERN, normal daca accepti toate tampeniile secolului asta, gen homosexualitatea, iar daca iti aperi convingerile religioase, esti fanatic.  Buna logica de dat in gropi. Unde ati crescut voi ma?

  Răspunde
 11. Cum se cearta oamenii pe un subiect inutil, credinta nu are de a face cu religia. Nu am nevoie de apartanenta la un grup social pentru a stii in cine sau ce sa cred. Scuze de time-out, continuati discutia ipocrita.

  Răspunde
 12. Crestinismul a devenit Religie de Stat în timpul
  Împăratului Roman Constantin în anul 313
  Cre(s)tinismul s-a impartit in doua- catolici si ortodocsi datorita intereselor zonale
  influente ,mafie.Tot din cre(s)tinism s-au separat o multime de secte…cu alte
  interese de grup.

  Răspunde
  • Crestinismul a devenit religie de stat in timpul lui Teodosie cand in februarie 380 a dat un edict care legifera Obligativitatea credintei ortodoxe pentru toti supusii, pana atunci crestinii au fost doar tolerati si nu li se mai confiscau averile

   Răspunde
 13. De la prima fraza, prima „capcana”, primul neadevar picurat subtil, otrava insinuata: cica Ortodoxia ar fi fost infiintata (SIC!!!!) dupa Marea Schisma, lasand a se intelege ca inainte au existat doar ceea ce azi este Biserica Catolica!

  Răspunde
 14. BBC-ul il face pe ivan cel groaznic cu ou si otet, dar de henric al 8 -lea si marea lui schisma pt o femeie, nimic. sa fim seriosi, nu se diferentiaza cu aproape nimic fostul tar al rusiei de acest „nero englez”. dar deh, le place si lor sa se uite in gradina altuia. hais sictir

  Răspunde
 15. Ai dreptate Lostep k Henrik number8 a fost un macelar nu s-a sfiit sa-si decapiteze propria sotie pe baza unei acuzatii nedovedite dar urmasii lor sunt cei care fac parte din oculta mondiala care au facut dintr-o planeta frumoasa un cos de gunoi iar noi niste insecte care nu stim decit s-a iesim din stup la munca si inapoi . Normal k cele mai titrate canale TV le apartin si suntem mintiti mai rau k niste copii cit priveste despre ortodoxie sa-mi fie cu iertare dar biserica la noi in tara e mai mult o afacere si mai putin o binecuvintare . Bunul Dumnezeu este in inimile noastre iar noi i-l cautam la biserica sa-i cerem iertare pt idioteniile noastre pe care le repetam pina dam cu capu de plafon

  Răspunde
 16. ce ortodoxie,crestinismul este adevarata credinta.Si in ortodoxie cu toate obiceiurile care le-au facut preotii in favoarea lor,cu acele pomeni unde sunt niste bani aruncati,sa dai de mincare la toata lumea caci ,,asa se face”si preotii care pleaca cu buzunarele pline toate la un loc niste idiotenii.Cit priveste catolicismul sunt si acolo profitori numai caci ei nu au acele ,,obiceiuri; credinta adevarata este in inimile noastre.

  Răspunde
  • Gabriela …un credincios adevarat nu judeca…ii lasa lui Dumnezeu grija asta…la noi in Romania Ortodoxia este mai mult decat Credinta…este Traditie…

   Răspunde
   • – Luciane, n-am nimic impotriva alegerii tale in materie de credinta, dar din cele zise si repetate de tine, constat ca stai rau cu cele mai elementare norme de logica si informare, asa ca popii si politicienii ti-au putut contamina sufletul, spre folosinta lor …………….

    Răspunde
  • La inceput nu a fost asa . Nu erau popi si nici biserici inalte ,adeptii acestei ramuri a plecat de la Isus care a zis Mergeti in toata lumea si propavaduiti cea ce v-am invatat si botezatii in numele Meu In toata Biblia nu zice de pomeni ,coliva ,lumanari icoane ,rugaciuni pentru morti ,pomeni pentru morti ,. Acestea toate sunt inventate de popi ca sa-ti ia banul .

   Răspunde
 17. Va raspund tuturor, vite crestine. Mamele voastre v-au batut ca face-ati cruce cu mana stanga, babele din cartier va spune-au ca nu aveti voie sa stati picior peste picior pe langa biserica, ca cica il leganati pe dracu, tatii vostri alcoolici, satui de voi si de mama voastra, care era din ce in ce mai grasa( pe care o batea in fiecare seara, ma rog, ca un crestin ce era), toate aste si multe altele (in zona asta), v-au impins sa vedeti in dumnezeul vostru iluminarea. Raza aia de lumina de care avea-ti nevoie in viata voastra. V-ati apucat de ea strans, caci era singura ce va putea satisface dilema existentei voastre. E singura pentru ca evident nu v-a placut scoala, sau cititul. Lumea e mare, mai vite crestine (e in dezacord special pentru voi). Visez ziua in care se vor lumina toti si vor scapa de dumnezeu. E greu stiu. Omul care nu are nimic, il are pe dumnezeu. Dar, daca nu il ai nici pe dumnezeu? Ce-ti Ramane? Nimic? I-a mai gandeste-te, vita crestina.

  Răspunde
  • Pune mana si mai citeste mai baiete…noi crestinii Credem in Dumnezeu iar daca nu exista dupa cum spui tu …ce avem de pierdut ?
   Dar daca exista ?
   Nu de existenta lui Dumnezeu mi-e frica ci de absenta Lui….
   „ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de niciunde şi merge spre nicăieri. ” Petre Ţuţea

   Răspunde
   • Nebunul zice in inima lui ;Nu este Dumnezeu ! Intreaba-ti constiinta Eclesiastrule ,ce fel de invatatura propavaduiesti tu ? E vocea Satanei in aceste jigniri ce l-e aduci aici ,facand vite pe cei ce poarta numele lui Cristos . Al cui mesager esti ? Al lui Dumnezeu nici atat !

    Răspunde

Lasă un comentariu