„Fabrica” de bani – Biserica Ortodoxă Română

Trei miliarde de euro: la această sumă se ridică averea Bisericii Ortodoxe Române. Cel mai mare cult din România define peste 70.000 de hectare de pădure şi teren arabil, zeci de hoteluri, restaurante şi ferme. Răspunsul la întrebarea „ce se întâmplă cu banii strânși din serviciile religioase, vânzarea de obiecte de cult, donațiile şi subvențiile de la stat?” nu a fost încă elucidat. Acest film documentar, intitulat Cât de mare este averea Bisericii şi difuzat în emisiunea Cu ochii’n 4, la TVR, încearcă să risipească misterul din jurul averii impresionante a BOR. (Sursa)

Biserica Ortodoxă Română cuprinde șase mitropolii, alcătuite din arhiepiscopii şi episcopii, cu un total de 11.146 parohii, deservite de 14.035 preoţi şi diaconi, în 15.116 lăcaşuri de cult. Pentru românii ortodocși din străinătate, există trei mitropolii şi două episcopii (în Europa) şi o arhiepiscopie (pe continentul american). BOR are, de asemenea, 631 mănăstiri şi schituri, cu peste 8.059 călugăriţe şi călugări. În cadrul BOR există, de asemenea, 279 de aşezăminte sociale, 275 de muzee şi colecţii muzeale, precum şi 42 de centre de conservare şi depozitare a obiectelor cultural-religioase ale moştenirii naţionale.

Numai în Protoieria III din Capitală există 59 de parohii şi o mănăstire, majoritatea fiind construite în secolele XVI – XVII şi menționate în lista monumentelor istorice. Toate aceste clădiri sunt, evident, plasate pe terenuri care se întind în total pe sute de hectare dacă socotim şi pădurile care aparțin Bisericii. Unele dintre ele sunt închiriate unor firme renumite, altele sunt doar exploatate în folosul Bisericii.

De asemenea, pe lângă fiecare biserică, există, de obicei, şi o casă parohială, ceea ce înseamnă că numărul clădirilor bisericii este cu mult mai mare de 27.000. Dacă estimăm valoarea medie a fiecărui imobil la numai 100.000, înseamnă că bunurile imobile ale Patriarhiei se ridică la cel puțin un miliard de euro…

7.55

7.55/10 din 139 voturi

Filme similare

94 de comentarii la „„Fabrica” de bani – Biserica Ortodoxă Română”

 1. Biserica catolică nu e îngeraș – cu impunerea în America prin exterminare, cu cruciadele cu resentimente până în zilele noastre, etc etc. Dar măcar a învățat și a alocat mai multe resurse școlilor, spitalelor, azilelor. Poate vor învăța și popii noștri să acorde mai multă atenție celor nevoiași, să își reamintească învățăturile creștine, să aibă grijă de ei și pe lumea asta, adică să apuce oamenii să vadă ceva din promisiuni

  Răspunde
  • CREDINTA E IN SUFLETUL ,MINTEA SI IN CASA TA .BUNUL DUMNEZEU E UNIC. CHIAR DACA OAMENII AU CREAT RELIGIILE SI SECTELE (FIECARE CUM A DORIT SA MANIPULEZE SI SA CISTIGE) DE CE A EXISTAT UN RAZBOI INTRE PROTESTANTI SI CATOLICI ….DE CE A EXISTAT INCHIZITIA …..DE CE S-AU FACUT ATITEA ATROCITATI IN NUMELE DOMNULUI ??????ASTEA SUNT INTREBARI RETORICE…CEL MAI BINE E SA AJUTI TU ,SA DAI TU SA FII BUN SI MILOS CU FIINTELE AFLATE IN NECAZ. DOAMNE AJUTA SI APRA DE ASA OAMENI RAI SI PREFACUTI…

   Răspunde
 2. tineti minte ce va zic,  religia a aparut cand primul fraier a intalnit primul smecher!!! un instrument ieftin si imens profitabil de dominare,indobitocire,sclavagizare  a maselor pasive (turmelor).
  …si cand te gandesti ca jegosenia asta dureaza de mii de ani, reluata la infinit sub alte si alte denumiri…

  un Dumnezeu curat exista insa fara o religie anume, locasuri si martori. El este in primul rand in NOI si in TOT ce ne inconjoara. e atat de simplu….

  Răspunde
  • În timp ce antropologia se bazează pe presupuneri , noi nu putem spune că existam din timpuri imemoriale sau dinaintea tuturor lucrurilor așa cum este Dumnezeu Tatăl.Însăși Știință cunoașterii corpului uman afirmă că afirmă că sunt elemente în structura umană care nu pot apărea și nu se pot dezvolta unele fără altele simultan.Aceiasi problemă care nu poate fi rezolvată cine a fost întîi? Oul sau găina? Unde trebuie să adăugăm al 3 element: cocoșul.

   Răspunde
 3. IDEEA ESTE BUNA, BISERICA FURA, E PLINA DE PEDOFILI SI HOMOSEXUALI CARE FURA FURA SI IAR FURA; DAR REALIZATORII  ACESTUI SCURT DOCUMENTAR SUNT PARCA NEMANCATI SI MANIERA IN CARE ESTE FACUTA FILMUL ESTE EXECRABILA….

  Răspunde
 4. Trei miliarde de euro este nimic  intr-o tara. Fiecare tara are valorile ei. Biserica este un cult, face parte din traditia romaneasca, din valorile romanesti. Pai Biserica Catolica este si mai bogata daca e s-o iei asa. Numai cand te uiti la acele catedrale maiestre. Eu una ma bucur cand vad ca exista in tara noastra un Voronetz, Sucevitza, Polovragi, Putna- unde istoria e inca vie, si multe altele pe care nu am timp sa le numesc aici. Ce facem noi? Lovim in valorile tarii noastre doar ca sa lovim?! Numai cand te uiti la picturile din bisericile romanesti, adevarate opere de arta … e uimitor ce avem noi in tara. Biserica este una din bogatiile noastre, si este si un fel de a multumi lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a daruit aici pe pamant. Eunu zic ca nu exista probleme si in Biserica, ca peste tot, ci spun ca 3 miliarde la nivel de tarain domeniul culturii si cultelor este un nimic, asa ca nu mai incepeti stirea cu date de genul asta ca sa manipulatii saracii oameni si sa-i intoarceti impotriva a ceea ce mai cred.  Inainte oamenii construiau biserici, pe langa bani dadeau si ajutor fizic, acum mai lasa un ban bisericii si nu cred ca asta e un lucru rau. Construim istorie, viata este trecatoare.

  Răspunde
  • Ioana fătucă,invaţa să scrii cu ortografie 100% românească.Nu mai pociţi limba!!!!.  „Voronetz, Sucevitza, „.Pune mâna pe carte si sa vezi cîte războaie au fost din cauza religiilor si cîte milioane de victime au fost.Din cauza religiilor suntem cu 1000 de ani în urmă,pe plan spiritual si tehnologic

   Răspunde
   • razboaiele nu au fost din cauza religiilor…din cauza oamenilor…Religia crestin Ortodoxa te invata sa fii bun sa nu te bati sa ai o armonie cu cei din jurul tau …oamenii au inteles gresit si au pornit in jefuirea bisericilor si datu in cap.Unde ai invaTZat istorie?

    Răspunde
    • Bre, toate religiile te invata sa fii bun, sa nu bati si sa nu ucizi. Numai ca popii au gasit au gasit de cuviinta ca mai exista si exceptii. Ba chiar Iahve mai face niste exceptii prin vechiul testament. Tu ti-ai citit BIblia sau esti doar un fundamentalist ipocrit?

     Răspunde
  • Biserica = loc unde adultilor si le spune povesti despre omul invizibil din cer. May bine citesc Harry Potter ca macar cei care publica cartea asta nu au pretentia ca sunt fapte reale.
   Religia si biserica sunt cauzele celor mai grade abuzuri umane peste tot in lume. Sunt cauzele razboaielor si sunt responsabile pentru milioane de vieti pierdule dea lungul istoriei, si milioane de oameni in sclavie. E timpul sa nu mai credem in povesti si sa nu mai finantam o organizatie care se opune dezvoltarii si evolutiei umane. O organizatie care in perioade de criza, pune vina pe oameni dar ajuta foarte putin.

   Răspunde
   • Dacă omul este Creația, iar Sfânta Treime înaintea tuturor lucrurilor, ar trebui să citim clar despre Heruvimi și Serafimi, și Îngeri.Îngerii decăzuți oare nu cunoșteau Adevărul?De ce ideea de Iad a apărut cu sute de ani mai târziu? Se poate fabula că mintea este doar un parazit care folosește trupul .

    Răspunde
  • Nu esti pe mess cu prietenii stimabil-o ! Vorbeste corect ca esti pe un site de oameni civilizati . Si aici nu e vorba de Voronet , Sucevita , Moldovita sau Putna sau alte manastiri construite de domnitori ai acestei tari , e vorba de cu totul si cu totul altceva .Vorbesti de picturi ? De cine au fost ele facute , stii cumva ? Ca sa numai spun de averi ale preotilor .Bani pe care preotii , ii incaseaza fara sa-i declare , bani neimpozabili , ca daca nu ii dai ceva la un actatist sau pomelnic , nici nu il citeste , sau se uita sa vada cat i-ai dat . De unde au preotii atata avere , vile si masini ? Ca sa numai vorbesc de ce se intampla prin sate si comune unde oamenii sunt obligati sa dea bani bisericii fara sa primeasca vreo chitanta ceva . Nu e cazul sa ne uitam in curtea vecinului (respectiv la biserica catolica ) . Avem biserici gramada si nu avem scoli si spitale .Ai construit tu ceva in tara asta te intreb ? Si ca sa inchei , biserica manipuleaza oamenii , care se lasa manipulati .

   Răspunde
 5. Tare smecheri mai sunt popii astia, in loc sa le pese de sufletele oameniilor ei cauta sa se imbogateasca ba la boboteza, ba la craciun,la inmormantari, nunti, botezuri, Banii acestia unde intra?In Biblie spune ca un episcop nu trebuie sa fie lacom de avere, dar preotii sunt cei mai lacomi de avere, iubitori de bani.Stiti ce spune  Sfanta Scriptura despre asemenea oameni „nici ei nu intra in Imparatia lui Dumnezeu si nici pe altii nu-i lasa. ” Din cauza ca nu se citeste Sfanta criptura de aceea oamenii nu stiu si se lasa dusi in eroare de preotii. Dumnezeu sa aiba mila de popoprul roman si sa le deschida ochii .Domnul Iisus Hristos in a venit pe pamant a umblat sa se imbogateasca? El a umblat umil pe acest pamant si ne spune si noua sa invatam de la El, sa calcam pe urmele Lui.

  Răspunde
  • ti-a cerut vre-un ,,popa” bani vreodata?Cum ai ajuns la concluzia ca ei cauta numai sa se imbogateasca?Ai pomenit de Iisus Hristos si ca stii ce a facut: Una din marile porunci ale Lui este dragoste deci CE ZICE? ,,nu judecati ca sa nu fiti judecati nu ?” tu asculti de Iisus citesti scriptura da omiti criteriu de judecata a lui Dumnezeu:Dragostea? ce fel de scriptura citesti ? Voi ereticii sunteti numai cu numele si cu cartile dar inima voastra sta pe pamant incercand sa descifreze Scriptura….in timp ce Dragostea si bunantatea celor credinciosi se inalta la Dumnezeu …neumbland pe site-uri cu judecarea religiilor si cu scandaluri ….

   Răspunde
   • popii ÎNTOTDEAUNA CER BANI!!!
    tu ai intalnit vreun popă până acum care nu ti-a cerut bani?
    cum il cheama? unde traieste? in munti?
    vrem si noi sa ne ducem la el: poate ne face vreo slujbă de căsătorie ori botez sau pomană GRATIS!

    Răspunde
 6. Biserica Ortodoxa Romana este sufletul Natiunii Romano-Daca iar Ortodoxia este ‘ a fost si va fi ideologia adevarata a poporului romano-dac.Ea educa la Munca,la Modestie si la Milostenie si promoveaza porunca lui Iisus sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insu-ti.Credinciosul ortodox roman face ce predica Preotul in Biserica si nu ceea ce face popa.Alergatura dupa false democratii a distrus tara .In conditiile de astazi BOR trebuie sa fie Puternica si Protectoare al omului sarac.
   

  Răspunde
  • Daca te intereseaza poporul dac era un popor de pagani care se ruga la zeul Zalmoxis Noi oameni trebuie sa avem credinta in Dumnezeu.Dumnezeu este pentru toti oameni nu pentru religile aparute ca ciupercile dupa ploaie.Cind vine judecata nu sintem intrebati ce religie.Mai bine ganditiva ce trebuie sa facem ca sa fim mantuiti.

   Răspunde
 7. Biserica si religiile sunt cancerul societatii
  Religiile impuse sunt cel mai mare dezastru al umanitatii,deoarece ii depersonalizeaza pe oameni
  popii au intunecat spiritul liber timp de mii de ani
  traditiile religioase =o mare jecmaneala
  O credinta preluata prin intermediari, misionari,apostoli,alti escroci,sau din auzite nu poate fi Proprie.
  NU va mai inchinati la evrei ,si alte aberatii
  Pastrati-va demnitatea si pretuiti-va stramosii,
  Nu va indoctrinati religios copii

  Răspunde
  •  A spus părintele Arsenie – se găseşte
   descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate
   mijloacele să împiedice lumina şi voinţa dumnezeiască… Veţi vedea şi
   veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în
   magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în
   politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul
   Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii îşi vor
   pierde speranţa. Doar cei care îşi vor păstra credinţa adevărată vor fi
   salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.

   Răspunde
    • Care sfant.A fost si el om ca si noi dar a dus o viata curata si cu frica de Dumnezeu.Singurul sfant este Domnul Hristos care si-A dat viata pentru noi dar a 3 zi a inviat din morti si sta dea dreapta Tatalui.

     Răspunde
  • Cu siguranta Dumnezeu va gasi o cale sa te faca sa crezi,chiar daca acum esti impotriva Lui si a Casei Sale. Esti precum Saul(Sf. Apostol Pavel) care mergand in cetatea Damascului sa prigoneasca si sa omoare crestinii ,el fiind comandant de ostire romana,in timp ce isi conducea ostirea ,o lumina puternica il pravaleste de pe cal si il intreaba? Saule,Saule de ce ma prigonesti? si doar asa a putut sa creada cu adevarat si sa ajunga unul din cei 12 Apostoli. dar tu sa nu astepti sa ti se arate Dumnezeu la fel ca lui Saul,ca nu cred ca esti atat de vrednic .

   Răspunde
   • ,,Dumnezeu este imaginar,,!!!! Scurt și cuprinzător!!!Există doar pentru cei naivi și creduli. Nimic din această ,,tălmăcire,,religioasă ,,NUUUUUUUU…,, se poate dovedi.Cu toate acestea o respect,ca pe o tradiție.

    Răspunde
 8. Frati intru Cristos, asemenea articole/filme sint facute pt voi ca sa va tulbure. Nici un Crestin adevarat nu-L v-a lasa pe Cristos dupa ce v-a viziona un asa film. Scopul este altul, scopul este sa va tulbure sufletul. Scopul este sa va induca minie, ura, sa va strice armonia sa va coboare !! Pt ca avind astfel de trairi Duhul Sfint paleste, Satana sau ai lui (vezi cris,sic …. ) va trag spre ei, va trag in jos !!  Ei sint discipoli lui Anticrist care deja este pe pamint, nu va lasati atrasi si in jocul lor. Ca Biserica Ortodoxa Roma are 3 miliarde de euro ?!  Cite miliarde de Euro are Soros, Bill Gates sau bagatnii romani/comunisti care v-au jefuit si de ultimul banut? Ce au facut astia pt poporul roman ? NIMIC bun numai RAU si nenorociri !!! Vedeti in ce hal traim cu totii !!! Fara biserica noastra ortodoxa noi nu am fi existat; martori ne sint sirul nesfirsit de martiri in numele lui Isus. Fratilor intru Cristos nu va lasati atrasi in jocul  Satanei, nu va coboriti sufletul la horcaiturile discipolilpor fiarei.
  Doamne miluieste !!!

  Răspunde
  • Nici macar nu am urmarit video clipul, dar sunt multe de vazut si auzit .Daca nu este adevarat, atunci de ce ne mai trebuie inca o catedrala care costa asa de mult?Eu cred ca avem destule biserici unde orice credincios poate sa mearga si sa se roage.  Daca ar fi fost posibil, Miron Cristea ar fi ridicat-o atunci, dar nu au fost bani pentru asa ceva. Om cu cap! Nu vezi in ce situatie este tara?  cate familii sarace ar manca din banii aceia? cati copii flamanzi ar putea fi hraniti? Cati batrani si bolnavi ar avea medicamente? Te rog, nu mai aminti de numele Sfintilor  cand  vorbesti de banii incasati de „sfintii prehoti”. 

   Răspunde
  • Domnule, cred preot sau ” lucrator” al bisericii. Ce spui e bine sa tineti cont si voi, nu numai sa ”invatati” lumea. Cunosc preoti care sunt mai josnici de cat un om normal. Nu ne mai aruncati cu praf in ochi si nu va mai ascundeti dupa sutane. Sunteti o apa toti. Lumea incet incet a inceput sa vada adevarul adevarat. Eu unu m-am saturat e minciunile voastre si de afacerile pe care le-ati facut . Va doresc o viata asa cum o are un om sarman. Iar daca iadul exista, sa aveti parte numai de el. Amin

   Răspunde
  • Interesant. In loc sa compari averea acumulata de biserica ortodoxa romana cu principiile saraciei propovaduite de zeul crestinismului, Ieshua (Iisus Hristos), tu compari averea bisericii cu cea a lui George Soros sau Bill Gates.

   Răspunde
   • si mai interesant: in loc sa raportezi Biserica Vie a lui Hristos la adunarea clerului si a credinciosilor, tu o raportezi la niste afaceristi imbracati in negru.

    Răspunde
  • achiesez. probabil unii gasesc placere in asta.
   cei sensibili, ca sa va vaccinati, uitati-va pe insulaindoielii. mi se pare diabolic cum oameni ce par a avea o inteligenta deosebita, pierd capacitatea de a judeca bucurandu-se de placerea de a starni. este o atat de mare lipsa de stimuli in lumea asta incat oamenii se bucura si de ura?

   Răspunde
 9. mai d-le frate nimeni, tulburat este poporul roman ca moare de foame, iese in strada sa isi ceara drepturile, eu nu am vazut un popa la tv facand asa ceva (probabil ca este profund armonizat in comparatie cu restu’), eu personal nu sunt ”tulburat”,nu port ura, dar nu pot rabda obedienta patriarhilor si a tuturor popilor de toate natiile care predica,predica,predica. ei,a sosit timpul ca eu in numele a milioane de oameni sa cer o minune, o da , o minune! daca voi sunteti repezentantii alesi ai Domnului as vrea si eu umil ca  sa faceti minunea de a avea de maine fiecare roman un loc de munca, nimic mai mult. sa va vad puturosilor burtosi cu barbi falnice care behaiti zilnic si va incasati bani din patrimoniul statului cum faceti aceasta minuscula minune. Amin

  Răspunde
 10. In ceea ce priveste reportajul ,
  „Afaceri şi Binefaceri cu Biserica Ortodoxă Română”, d-ul care detine aceste informatii este prost informat iar sursele sunt doar in favoarea lui pentru a demonstra lucruri cu care se contrazice chiar el singur,el spune ca biserica nu ajuta cu nimic si tot el spune ca exista 279 de aşezăminte sociale, eu spun ca sunt multe alte binefaceri din partea bisericilor pentru nevoiasi. Dar sa nu se astepte tanarul „stie tot” sa primeasca de gratis doar pentru ca el considera ca  se cheltuie bani prost, si mai e o chestiune, singurii care mai lucreaza pamanturile sunt calugarii si au gospodarii, iar padurile nu sunt defrisate. Oricum eu il sfatuiesc sa mai cerceteze 20 de ani si apoi sa vina cu afirmatii si cu spuse din „surse”.
  Doamne ajuta pe toata lumea.

  Răspunde
 11. Evident sa demonstreaza inca o data ca la noi nu se poate trai daca nu te iei si de viata altora. Eu stiu ca biserica este tinuta de rugatorii din manastiri, ca sunt oameni cu adevarat devotati lui Dumnezeu si bisericii care este Casa Domnului. Daca nu era biserica si credinciosii ei , eu nu-l cunosteam pe Dumnezeu asa cum il cunosc acum. Ce vor ei? Sa cada si biserica romana ortodoxa? Nu ati vazut ca oamenii fara Dumnezeu sunt ca rataciti in aceasta viata? Ganditi-va ca exista persoane care nu sunt fete bisericesti si care au avutii de milioane de euro numai ei singuri si nu se grabeste nimeni sa-i denigreze. Biserica are misiune grea si credinta nu se poate impune ,ea credinta, este atat de pretioasa in esenta ei, incat cine o are se poate considera cel mai bogat om din lume.Ea  este pe cat de fragila pe atat de puternica si este greu pentru cineva care nu-L stie pe Dumnezeu macar de departe, sa inteleaga aceste lucruri.Mare parte din banii bisericii vin din donatii care sunt evident bani sau imobile sau altfel de bunuri care se daruiesc, nu sunt luate cu japca de nimeni. Incercati sa nu le mai plangeti de mila acestor oameni care dau si nu sunt obligati sa dea decat de credinta pe care o au in Dumnezeu si de semnele pe care le-au avut in acest sens. In istoria crestinismului sunt atatia sfinti care erau inainte de a-L cunoaste pe Dumnezeu persoane bogate si care au renuntat la bogatia lor dand-o saracilor si au plecat la manastiri. „Smechera ” biserica asta nu?

  Răspunde
 12. Eu cred ca preotii au devenit foarte lacomi si ca pe langa bisericile pe care le construiesc isi mai fac vile, pensiuni si alte chestii cu materialele destinate bisericii, de la enuriasii care vin si cumpara tot felul de nimicuri. Profita si de faptul ca sunt scutiti de taxe si se lafaie in bunastare. Au ramas f putini preoti dedicati si cu har. I-a luat valul si pe ei, dorinta de inavutire. Au uitat ce predica: ca nu luam nimica cu noi pe lumea cealalta. De aceea sunt certate de Dumnezeu in Apocalipsa toate bisericile (cultele). 

  E un proverb vechi care spune: ,,Ceea ce faci striga atat de tare, incat nu se aude ceea ce spui!” Va lafaiti in masini scumpe, in vile luxoase si belsug si predicati  saracia… Cine sa va mai creada??? Farisei…!!!

  Răspunde
  • Dv.Doamna nu sunteti departe de Imparatia lui Dumnezeu.
   „Vad” ca cititi si Noul Testament. Felicitari !!!
   Mai faceti va rog un pas. Cautati biserica „popilor ortodocsi pocaiti”,ascultati si Evanghelia acolo.Puneti intrebari si ascultati cu atentie raspunsul.Daca va raspunde din „cultura lor” nu-i credeti.Daca va arata scris in Noul Testament ceea ce spune CREDETI si continuati sa va duceti mai departe.
   Nu va dau adresa. Mantuitorul spune:”Cine cauta gaseste!”

   Răspunde
  • daca ar trai inntr-un cort cu un colt de paine neavand ce manca ai fi bucuros?si tu intr-o vila ? citeste cate mii de parohii sarace sunt cu preoti care traiesc de pe azi pe maine …..

   Răspunde
 13. Apel adresat Parlamentului Romaniei si
  fiecarui cetatean in parte: 

   

   

  Dragi Romani, dragi crestini, dece nu vi se
  deschid ochii ?????
  Copiii nostrii obtin cele mai frumoase
  rezultate la concursurile de Matematica din Europa !!!!!
  Multi barbati si femei, au absolvit o Facultate
  in Romania, capabili sa judece lucrurile elementare !!!!!
  – Dece nu vi se deschid ochii
  ?????
  – Probabil nu ati vizitat
  niciodata Germania.
       Dupa cel de-al doilea razboi mondial,
  Germania a fost distrusa.
  Dupa 20 de ani Germania, a ajuns din nou in
  fruntea tarilor avansate.
  – Dece ?????
  – Noul guvern democratic
  german, imediat  a investit pt. educarea si instructia „Noii
  Generatii”.
  Avand un „tel”, femeile si copiii au muncit din
  zi si pana-n noaptea !!!!!
  Noul guvern democratic in frunte cu cancelarul
  Adenauer, au facut un program pt. educarea copiilor si a
  tinerilor.
  Fiecarui copil i s-a asigurat: mancare, dormit,
  calificare gratuit.
  Fiecare „invatator” capabil, a primit o grupa
  de copii si raspunderea pt. rezultatele lor. 
  Fiecare elev a primit educatie, instructie, si
  o calificare intr-o meserie.
  Dupa fiecare trei ani, Germania avea
  specialisti de cea mai inalta clasa.
  Dupa 20 de ani, Germania, a trecut in fruntea
  Europei !!!!!
       „O tara de oi, merita
  un guvern de lupi.” (a spus: Edward R Murrow)
  Dragi Romani, voi nu vedeti ca puneti „lupi”
  paznici la oi ?????
  Noii guvernanti din Romania, acorda milioane de
  Euro ortodoxiei cu intelegerea ca popii ortodocsi sa influienteze poporul pt.
  alegeri.
  In Romania s-au construit in ultimii 20 de ani,
  si se construiesc inca, mii de lacasuri de cult ortodox
  !!!!!
  – Ce vor face generatiile viitoare cu aceste
  lacasuri de cult ortodox ?????
  – Noii guvernanti au dat ortodoxiei mii de
  hectare de padure !!!!!
  In Romania padurile se taie fara un „program
  stiintific”,…. se devasteaza !!!!!
  Ortodoxia vinde lemn populatiei si nimeni nu
  cere socoteala !!!!!
  – Noii guvernanti au dat ortodoxiei mii de
  hectare de teren arabil, si viile unor IAS-uri.
  Acestea nefiind lucrate dupa tehnologia
  normala, au devenit „parloaga” (pustiu, pericol de serpi si animale
  salbatice)
  Popii ortodocsi se destrabaleaza in Vile de
  lux, cazinouri, automobile de lux, botezuri, nunti, onomastici, fara sfarsit
  !!!!!
  Popii ortodocsi vind poporului tot felul de
  lucruri de cult,(lucruri de nimic)mintind poporul ca sunt „lucruri
  sfinte”
  Nimeni nu-i trage la raspundere pe popii
  ortodocsi cu magazinele lor de excrocherie, inselaciune,
  misticism !!!!!
  Popii ortodocsi cer continuu bani si poporului
  pt. lacasuri de cult, si poporul lipsit de „lumina” doneaza
  !!!!!
  Popii ortodocsi fac procesiuni pe strazi in
  vazul tuturor cu tot felul de „trucuri” mincinoase, moaste, dand poporului
  nadejdi inselatoare !!!!!
  In lacasurile de cult popii ortodocsi, fac tot
  felul de fapte mincinoase; – plang icoane cu lacrimi, cu undelemn, cu
  sange…….
  Popii ortodocsi cer teren la Primarii pt
  cimitire,”GRATIS”, apoi speculeaza pe saracul roman, cu gropi pt. inmormantare
  !!!!!

   
   
  A – Cerem urgent:
  1) Guvernul Romaniei sa elaboreze imediat un
  program pt. educarea, instruirea, calificarea, asigurarea unui loc de munca
  fiecarui tanar din Romania !!!!!
  Sunt copii de scoala la sate, care nu au
  bani pt. caiete, rechizite scolare, dar nici de mancare, imbracare, incaltaminte
  !!!!! 
  Tinerii din lipsa celor mai elementare lucruri,
  sunt obligati sa sparga, sa fure, sa faca fapte de talharie, vrednice de
  pedeapsa.
   
  B – Cerem urgent:

  1) Autoritatile STATULUI sa ia imediat
  masuri, ca slujitorii ortodoxiei sa NU mai inseala poporul vanzand obiecte de
  cult mintind ca fac minuni !!!!!
  2) Statul Roman sa  nu mai dea
  leafa popilor ortodocsi, acestia, sa primeasca cele necesare din donatiile
  enoriasilor !!!!! 
  3) Pamanturile ortodoxiei si a celor ce nu le
  pot lucra, sa treaca imediat in stapanirea Primariilor,(ca in Germania), sa fie
  lucrate dupa tehnologiile moderne, conduse de oameni competenti pt. a obtine
  productii agricole suficient necesare fiecarui Roman
  !!!!!
   
   

   
   

   

  Răspunde
  • Fa o diferenta intre elevii ce ies acum din scoli fara o baza crestina ortodoxa din familie si elevii care ieseau inainte de comnunisti din scoli care aveau din familie o temelie crestin Ortodoxa.Se intamplau ateatea cate se intampla acum? Nu pentru ca stiau de frica lui Dumnezeu…nu iti dadeau in cap ….nu te furau ca erau invatati de acasa sa nu fure ca e pacat ,nu faceau avorturi ca era crima in ortodoxie(la noi e admis),nu te injurau ca ortodoxia te invata sa fii bun sa ierti…profesorii nu erau batuti de elevi ca aveau respectul ce se dadea de acasa.La ce folos atatea scoli ca sa scoata atatia hoti si drogati cand lipsesc bisericile care sa ii invete ca nu e bine ce fac ????Te crezi destept cu explicatiile tale ….dar tot ce ai scris tu in atatea randuri se rezuma la un cuvant Disciplina(CREDINTA).si uite aici un link cu adevarurile descpre avere si cum e platita biserica: apropo esti eretic nu?(baptist adventist sau ceva ) http://www.basilica.ro/stiri/rspunsul-patriarhiei-romne-la-dezinformrile-asur_3609.html

   Răspunde
 14. CAPII B.O.R.-lui SUNT NISTE ESCROCI HAPSANI SI APUCATORI. O PARTE DIN AVEREA BISERICII ORTODOXE ROMANE ESTE ACAPARATA ABUZIV LA NIVEL CENTRAL DIN DONATIILE PE CARE ENORIASII LE-AU FACUT OBSTII CAREIA ACESTIA II APARTIN, ADICA PAROHIEI OBSTII. PREOTII PAROHI, FIE CA SUNT CORUPTI SI SANTAJABILI, FIE CA SUNT AMENINTATI DE SEFII LOR, CEDEAZA AVERILE PAROHIILOR CATRE IERARHIILE SUPERIOARE FARA A OPUNE NICIO REZISTENTA SI DE CELE MAI MULTE ORI ASCUNZANDU-LE ENORIASII UN ASTFEL DE FURT.

  Răspunde
 15. ROMANI, NE INDREPTAM VERTIGINOS CATRE EPOCA SCLAVAGISTA PRACTICATA DE BISERICA. EPISCOPIILE ISI INSUSESC ABUZIV O DUBLA PLATA SI ANUME, PE DE O PARTE BUNURILE SI BANII DIN AVEREA STATULUI FACUTA DIN IMPOZITELE SI TAXELE PLATITE STATULUI DE CETATENII TARII, DECI, SI DE CATRE ENORIASII PAROHIILOR, IAR PE DE ALTA PARTE PRIN PRELUAREA ABUZIVA A BUNURILOR SI BANILOR DIN PATRIMONIUL PRIVAT AL PAROHIILOR, ADICA DIN DONATIILE FACUTE OBSTII DE CATRE ACEIASI ENORIASI.  
  SE IMPUNE CU NECESITATE UN CONTROL EXTERN RIGUROS AL BOR-ului, AL PATRIARHIILOR SI AL EPISCOPIILOR. CEEA CE PRACTICA BOR-ul ESTE O EXPLOATARE A CETATENILOR ROMANI, IAR ENORIASII SUNT CONSIDERATI SCLAVI AI BOR-ului.
  ESTE INADMISIBIL !!!! SCAPATI-NE DE STAPANII DE SCLAVI !!!! NU VREM SA MAI FIM SCLAVI IN TARA NOASTRA !!! NE-AM SATURAT DE ASA ZISII PREA-SFINTITI !!! NU MAI VREM PREA-SFINTITI !!!! VREM NUMAI SFINTI …..ATAT !!!

  Răspunde
 16. vizionati va rog documentarul despre Parintele Arsenie Boca, in rest vis a vis de acest documentar pot spune ca au fost mereu oameni ce au incercat sa lupte cu biserica, dar va rog nu-l mai rastigniti inca o data pe Hristos

  Răspunde
  • degeaba incerci sa le spui de Arsenie Boca,atata timp cat il batjocoresc chiar si pe Hristos…cine vrea sa dea cu piatra lasa-l ,ca tot impotriva lui se va intoarce.

   Răspunde
 17. Da, Biserica Ortodoxa Romana este bogata, foarte bogata: tezaur, paduri, paminturi, poate si oameni.Nu trebuie judecati preotii pentru ca are cine sa-i judece. In conducerea bisericii nu mai sint adevaratii preoti cu har, ci masoni sau persoane cu epoleti ascunsi (generali, colonei).urmariti filmul din linkul de mai jos si veti vedea ce se intimpla in Biserica Crestina
  .http://www.youtube.com/watch?v=PwgmSjpZ3k8&feature=youtu.be

  Răspunde
 18. bisericii ortodoxe romane si preotilor le convine de minune situatia din romania, cu oameni disperati din diferite motive care se duc la biserica -pentru ca este ultima lor scapare -sa se roage la Dumnezeu, iar preoti au speculat aceasta durere generala a populatiei si au facut averi impresionante. Capul biserici ortodoxe – Daniel – este un foarte bun manager, poate prea bun (trust de presa, agentie de turism etc) care aduc profituri uriase , sa nu mai vorbim de mila oamenilor care numai la aducerea unor moaste genereaza venituri considerabile. Nu stiu care este solutia, dar credinta in Dumnezeu nu creste odata cu donatia catre biserica, cu cat e mai mare cu atat te iarta Dumnezeu mai mult. Preotii au facut tarife si la acatiste, etc. La „Dragonul Rosu” se gasesc „matanii”, iconite etc pe care le vand la tarabe (la diferite „moaste”) tot felul de persoane . Este strigator la cer .

  Răspunde
 19. B O R a stabilit o taxa/ an de 150 lei pe cand alte secte au taxe de 80lei / luna si voi va plangeti!!! Suntem o tara ORTODOXA, daca s-ar scula Sf Stefan cel Mare din mormant ar fi mult mai bine. Nu va uitati la cat are BOR ci la cat fura altii din conducere. NU SUNTETI IN MASURA NICIUNUL SA JUDECATI AVEREA BOR. Cand o sa faceti si voi atatea centre filantropice si ajutoare sociale sa va dati opinia. Pana atunci parerea dvs. nu intereseaza cu nimic BOR. Suntem ORTODOCSI cu numele….pacat ca ajungem sa ne acuzam propria BISERICA. Patriarhul are FOARTE MULT,adica VOTUL SARACIEI,iar voi nu cunoasteti aceste taine,dar sunteti primii care acuzati fasa sa stiti de voi!!! OMULE CAND MORI NU IEI NIMIC CU TINE….intelege ca esti TARANA. si eu la fel. Iertati daca v-am suparat.

  Răspunde
  • Ai spus un adevar mare. Oamenii cei mai saraci pot fi condusi cei mai usor. De asta voturile se strang cu un litru de ulei si un kg de faina. Daca are sustinerea saracilor biserica, deja e clar. Isus a spus: In dar ati luat in dar sa luati. Biserica a luat in dar o gramada si a dat inapoi cat?

   Răspunde
 20. de ce nu discutati despre sectarii astia baptisti penticostali si toate ereziile astea care detin toate emisiunile si biserici eretice si lanturi de magazine importante din romania????care practica zeciuala te obliga sa platesti 10 la suta din veniturile tale bisericii….ai intrat in biserica Ortodoxa sa te inchini si ti-a cerut cineva bani ????te a obligat sa pui bani la cutia milei ?poiii atunci de ce vorbesti???esti in masura sa vorbesti ???

  Răspunde
  • Ehe… sectantii sunt organizati altfel: beneficiaza de facilitatile legale pentru tot ce inseamna „non-profit” iar pentru restul platesc impozit la zi, ca sa nu dea controlul pe la ei. Lay low..
   „Obligativitatea” de a plati sectei tale este destul de subtire, nu te obliga nimeni, dar.. vrei sa-ti ingropam mortul? poti sa te duci sa-l arzi daca vrei… fiindca nu ai voie sa ti-l ingropi in gradina intreg (asta stiati?). La fel, pocaitii dau 10% pentru tot restul vietii, dar la inceput, om m-am facut, casa, vaca, alea-alea.. ce nu visa Ion cu buzunarele rupte. Iar daca esti mai zelos, ti se rasplateste, ca toate-s cu socoteala..

   Răspunde
 21. filmul asta scoate la iveala niste aspecte care trebuiesc stiute. Nici un credincios nu se bucura cand vede asa ceva. Dar arata numai aspecte negative, e tendentios. Exista in Romania preoti de mare valoare, duhovnici buni, care fac lucruri la care nici un om nu s-ar inhama (ex. preotul Mihail Jar, acum episcop, care creste peste 400 de copii). Nu uitati ca sunt multi masoni in Biserica ce au ca unii scop distrugerea ei din interior. Nu va lasati smintiti, Biserica Vie a lui Hristos (aduncarea clerului si a CREDINCIOSILOR) conteaza, nicidecum patriarhia sau alte institutii decredibilizate cu mult inainte sa iasa documentarul. Toti isi vor lua plata lor. Iar voi, aia care va vaitati ca nu sunt spitale, ar trebui sa stiti ca SPITALUL ESTE INVENTIA… BISERICII! Domnul cu noi toti, caci toti suntem inselati si de „preoti burtosi” si de parerile noastre de sine!

  Răspunde
 22. TREBUI SA SE INVESTEASCA IN SANATATE,IN INVATAMANT SAU AGRICULTURA,CAT DESPRE BISERICA CRED CA A AJUNS O CAPUSA.BISERIC NU SE MAI GHIDEATA DUPA VALORILE MORALE,BISERICA ACUM SE GHIDEAZA DUPA VALORILE EURO

  Răspunde
 23. AI BOTEZ? ESTI OBLGAT DE CATRE PREOT SA PLATESTI. AI MORTU PE MASA/PREOTUL „TE STRANGE CU USA” SA DAI BANI” SI DACA NU AI? VAI SA AMAR DE TINE. DA PREUTI SUNT PUSI PE FACUT BANI.

  Răspunde
 24. nu stiu sigur, dar am auzit ca dacii isi botezau singuri copiii. cine-i prost aici? a, si parca mai tineau si post dacii aia…

  Răspunde
 25. emisiunea asta a fost varza. opinia mea e ca Biserica ar trebui sa caute leacul acestei probleme, nu zic ‘bube’ fiindca pare mai mult fabricata, iar contestatorii ar trebui sa caute niste argumente care sa stea in picioare si sa lase atacurile la persoana daca vor sa aiba credibilitate. a spune ca Biserica a girat misculatii private ale unuia sau a altuia e ca si cum ai spune ca iliescu a manipulat populatia sa-l voteze de doua ori si jumatate sau ca basescu va ajunge in iad fiindca a omorat maidanezi. piiIa mea, o fi adevarat dar ce ar fi vrut sa faca? pe cine intereseaza? varza!

  Răspunde
 26. „E mai usor sa treaca o camila prin urechile acului decat sa ajunga bogatul in imparatia cerului” a mai zis domnul Isus Cristos.
  Cine pricepe sa inteleaga.

  Răspunde
  • Da, pai e o vorba creata de preoti.
   Dupa vorbele tale, toata lumea ar trebui sa suporte toate tampeniile facute de preoti. Nu am timp sa descriu cate probleme sunt in vorba mentionata.
   Daca toata lumea ar respecta vorba aia, preotii care faceau sex cu enoriasele ar fi inca in biserici, lucrand la enoriase.
   Sunt multe lucruri pe care preotii nu le fac cum trebuie.
   Oricum du-te si mai citeste biblia. Si nu crede 100% in bible de parca ti-a dat-o dumnezeu insusi in mana. Ar trebui sa citesti pe scurt din toate religiile si istoria crestinismului. Sunt forme de crestinism mult mai bune decat mizeria pe care o avem azi. Daca te nasteai in Arabia, te fortau aia de mic sa crezi toate prostiile din religia lor, acum erai la fel de credincios.
   Nu vrea sa facem ce fac „popii”.
   Ci sa luam masuri. Nu te fa ca nu intelegi.

   Răspunde
 27. Ca de aia a zis Isus ucenicilor:”Spovediti-va unii altora”.
  Adica te poti spovedi si vecinului sau oricarui alt coreligionar.
  Cine pricepe sa-nteleaga.

  Răspunde
  • Bolovanule sectant, daca te referi la Iacov V-16, in diletantismul tau, tin sa-ti spun ca nu se refera la spovedirea credinciosilor unii altora intrucat, Sfantul Apostol Iacov era Apostol-Episcop. Incultule! Sovedeste-te tu la oglinda…

   Răspunde
 28. Si a mai zis Isus catre ascultatori cand va rugati sa va rugati asa: „Tatal nostru care esti in ceruri…precum in cer asa si pe pamant…”.
  Cine pricepe sa-nteleaga.

  Răspunde
 29. Libertatea de gândire și libertatea de religie
  sunt un drept al tuturor, nu doar a majorități. Toate religiile au dreptul de a
  fi respectate, de a nu fi pomenite cu conotații negative, iar membrii lor să nu
  fie ridiculizați, înjosiți, să nu fie atacați în persoană sau în scris. E ușor,
  mai ales în mediul online, să propagi o imagine negativă asupra unei minorități
  religioase, dar nu e corect, din moment ce ceea ce ar trebui să ne intereseze e
  cum o persoană se comportă și nu cum se roagă. Nu murdăriți internetul cu generalizări
  și luări de poziții în necunoștință de cauză.

  Răspunde
 30. Eu imi aduc aminte de copil ma duceau bunicii in fiecare duminica la biserica,ei puneau bani la ,,blid”sau,,disc”si ne dadeau si noua la copii ceva banuti sa punem ,vreau sa stiu era o practica generalizata in toata tara sau era chestie de organizarea parohiala?Stie cineva?

  Răspunde
 31. Averea bisericii romano-catolice e de 2000 (!!!) de miliarde de dolari, plus 60.000 de tone de aur.

  Despre asta de ce nu faceti un documentar? Va luati doar de BOR? 3 miliarde fata de 2000 de miliarde, ce ziceti ?

  Cautati mai multe pe net, depre romano-catolici, inchizitorii si cum si-au facut averea, nu bor…

  Răspunde
  • N-a spus nimeni ca biserica romano catolica e mai breaza ca BOR, doar ca tu nu faci diferenta de cati cotizanti si din cate tari are biserica catolica, pe can BOR si-a facut si continua sa-si faca afacerile murdare pe spatele unui popor amarat fara prea multe resurse!

   Răspunde
   • Nu, greşeşti, Biserica nu îţi ia din buzunar niciodată, ca şi statul. Fiecare dă cât vrea. Iar statul cu cât ajută Biserica, e foarte puţin. Totul, în Biserică, se face 90% din donaţiile credincioşilor.
    Romano-catolicii, în schimb, au eradicat de pe pământ 5 civilizaţii, mayaşii, aztecii, şi alţii ca să le ia aurul. HOLOCAUSTUL cel mai mare al omenirii, fără să amintesc de inchiziţie şi cruciade. Şi nimeni nu îi trage la răspundere, nici până în ziua de azi, ci chiar bancherii le administrează averile.
    Dacă se fac studii, măcar să se facă comparativ. Hai să fim transparenţi, imparţiali, reali, cu bun simţ, când avem pretenţia să vorbim Adevărul, fără să manipulăm, sau să ne spunem gândirea noastrp, care adesea se dovedeşte greşită.

    Iertare.

    Răspunde
    • De ce nu spui la familiile care stau cu mortii in casa din cauza ca nu au sa ii dea preotului cat cere? Dai cat vrei asta e o.gluma. sunt in italia si am fost in biserica la tripoli linga mantova . Nici nu am intrat bine in biserica a si venit o persoana sa imi spuna ca trebuie sa dau 25 de euro ptr cotizatie. De atunci ( din 2009 ) nicinu mai intru . Nu ptr cei 25 dde.euro dar ptr marlania cu care esti intampinat intr – un loc unde mergi sa cauti pace.

     Răspunde
     • Să meargă acele familii care stau cu mortul în casă, că nu vrea preotul să-l înmormânteze, să meargă să-l spună pe preot la episcop şi la 3 abateri din-astea acel preot, nu mai e preot.
      Iar cu cei 25 de euro, ţi s-au cerut, nu ţi s-a impus. În Biserică nu se impune. Statul impune taxe şi impozite. Poţi să ieşi din stat? Vezi? Stai strâmb, dar gândeşte drept.
      Credinţa ta este foarte mică, atomic de mică şi iubeşti foarte puţin. Pocăieşte-te la Sfânta Liturghie şi plângeţi păcatele, altfel nu da vina pe Dumnezeu, de ce îţi merge rău în viaţă. Tu singur respingi ajutorul Lui.

      Iartă-mă.

   • Care sunt afacerile alea murdare? Te-a obligat Biserica să-i dai vreun ban? Ce grosolănie e asta?
    Biserica nu impune niciodată nimic. Dă fiecare cât vrea. Şi dacă vrea. Dacă crezi în Dumnezeu şi iubeşti pe Hristos şi pe Sfinţii, când dai Bisericii pentru tine dai şi tu ştii asta. Dumnezeu să te ierte pentru necredinţa ta. Iartă-mă şi pe mine.

    Răspunde
   • Greşeşti, nimeni nu obligă un ortodox să plătească ceva, fiecare dă cât îl lasă inima, dar în europa, „biserica romano-catolică” obligă efectiv, impunerea a 10% din salar, oricât de mare sau de mic e salarul. Ortodoxia nu are avere, dar pe Hristos vor fi mereu oameni care să-L urască şi pe Biserica Lui, Ortodoxia, la fel, să o urască. Dumnezeu să-i ierte, iar eu îi iubesc pe toţi şi dacă ar fi să mă omoare.

    Răspunde
    • Biserica este finanțată din banii noștri ! Fiind o organizație particulară ar trebui să fie separată de stat, să plătească impozite pe terenuri, clădiri, afaceri, etc. Așa ar fi corect ! Să funcționeze normal, nu ca o sarcină în plus pentru noi. De ce să plătesc și eu dacă nu mă interesează dumnezei din cer, draci, sfinți, moaște, minuni, slujbe ? Intri la biserică, atunci plătește o taxă ca să aibă și ei venituri; cînd mergi la vreun club, la manele, la football, la dans, etc., etc. nu plătești ? Cine e prost și vrea religie să plătească – dar cei normali la cap să fim scutiți de asta.
     Menționez că ce scriu trebuie să fie valabil în toate țările și pentru toate religiile și pseudoreligiile.

     Răspunde
  • Daca faci un calcul simplu: Biserica catolica|=numar credinciosi=bunuri mobile si imobile. Biserica ortodoxa=număr de credincioși =bunuri mobile si imobile. Compara cifrele si vezi dacă,nu cumva…ai nostrii popi ,sunt mai hoti

   Răspunde
 32. Biserica ortodoxa din Grecia a donat TOATA AVEREA tarii ! Pe cand popii nostri cei umflati isi vor dona averea ( nu toata ) tarii in aceste momenta ?!

  Răspunde
 33. Biblia este o carte cu multa intelepciune . Daca ne-am ghida toti, dela Capi pana la ultimul ignorant,dupa Biblie, totul ar merge perfect. A scris-o un intelept, desigur. Sahul a fost inventat de un intelept, mii de ani in urma, ca sa-l distreze pe Sah . Sahul I-a spus acum cere-mi orice vrei si-ti voi da. Inteleptul I-a cerut un bob de grau pentru patratica #1, 2 boabe la puterea 2 pentru patratica #2 ceeace inseamn 4 boabe si asa mai departe, , 4 la puterea 4=256, pentru patratica #5 256 la puterea 256 =?, asa ca s-a ajuns la atat de mult incat depasea cu mult averea intregii tari. Ce vrea sa spun cu povestea asta este ca erau intelepti in sec. III, cand se presupune ca s-a inventat sahul, care cunosteau inmultirea puterilor la alte puteri si valoarea lor, deci o matematica atat de avansata ca noi o calculam cu calculatorul. Asa si Biblia a fost scrisa de un intelept , se spune, acum 6000 ani . E o carte inteleapta, daca poti sa o intelegi .Popii au luat avantaj de ignoranta popoarelor, si le-a cerut bani pentru constructii de biserici care erau in timpuri vechi lacasuri de cultura, scoli, , locuri unde poposeau drumetii. Cu timpul s-a denaturant si s-a ajuns la o specula urata. Suntem totusi condusi de o putere pe care noi nu suntem in stare sa ne-o explicam, dar exista.

  Răspunde
 34. BISERICA ,NIMIC NU ESTE MAI FRAUDULOS SI CORUPT IN ACEASTA TARA DECAT ACESTA INSTITUTIE MISTICA CARE A IMBOLNAVIT MINTILE OAMENILOR PRIN SLUJBASI EI SI MISTICISMUL PROPAGAT . NUMAI BISERICA POATE SA UMILEASCA OAMENII ASA CUM O FACE EA.

  Răspunde
 35. BOR isi bate joc de romani. Cand dai 5 milioane de lei impotriva pandemiei si tu ai bani ca sa poti ajuta banca Rominiei esti sub orice critica…… Cand ii vad cu tot AURUL PE EI si nu au nici-un plan sa AJUTE PE CEI CARE VIN IN BISERICI sa se roage mi-e scarba……Avem cele mai mari clopote din EUROPA pe care sunt imprimate NUMELE PREAFERICITULUI…… Nu va aduceti aminte de perioada luin Ceausescu ? Problema este ca MAREA majoritate a celor care vin in biserici sunt cei varsnici , peste 65 ani…. Sunt foarte usor de manipulat…. Problema celor care conduc BISERICA este ca CEI TINERI NU MAI CRED IN BISERICA pentru ca au vazut ce INSEAMNA CREDINTA CELOR CARE AR TREBUI SA FIE ALATURI DE ENORIASI.( cred in DUMNEZEU !!!!!!!!!!!!!!!!! ) CONTEZA DOAR BANII…….Sunt convins ca , acum toti preotii sunt in stare de soc , deoarece NU MAI POT LUA BANI DE LA ENORIASI………..

  Răspunde

Lasă un comentariu