Economia fericirii

Titlu original: The Economics of Happiness

Realizat de Helena Norberg-Hodge, fostă studentă a lui Noam Chomsky, Economia fericirii descrie o lume care se îndreaptă simultan în două direcţii opuse. Pe de o parte, alianţa coruptă dintre guverne şi marile corporaţii continuă să promoveze globalizarea şi consolidarea puterii corporatiste. La polul diametral opus, populaţia se opune acestor politici, cerând revizuirea reglementărilor comerciale şi financiare.

Departe de planurile vechilor instituţii ale puterii, oamenii de rând încearcă să-şi croiască un viitor. Comunităţile se unesc pentru a reconstrui o scară mai umană a valorilor, economii ecologice bazate pe o nouă paradigmă – o economie a localizării.

Filmul documentar Economia fericirii arată modul în care globalizarea duce la auto-respingere culturală, la competiţie şi divizare. Acest fenomen stimulează dezvoltarea ghetourilor şi înăbușirea democraţiei.

8.76

Nota: 8.76/10 din 29 voturi

Alte filme interesante

Enron: Adevărații „băieți deștepți”

2005
8.5

Filmul disecă ascensiunea și prăbușirea catastrofală a gigantului energetic american Enron, urmare a lăcomiei scăpate de sub control.

Pânza de păianjen: Al doilea imperiu al Marii Britanii

2017
9.5

Pânza de păianjen: Al doilea imperiu al Marii Britanii arată cum s-a transformat Anglia dintr-o putere colonială într-o putere financiară globală.

Pânza de păianjen: Al doilea imperiu al Marii Britanii

Va veni o zi (film interzis în România)

1985
9.14

„Va veni o zi” a fost realizat la solicitarea unui combinat avicol din județul Bacău, în România anului 1985. A fost interzis imediat de cenzura comunistă.

Colapsul economic al Argentinei

Colapsul economic al Argentinei este un film documentar despre rolul fundamental jucat de politicieni în ruinarea țării. Paralele București-Buenos Aires.

colapsul economic al argentinei
  • Mare confuzie: globalizarea, in sensul liberalizarii concurentiale a pietelor, este in avantajul consumatorilor. Reglementarile in favoarea corporatiilor, la nivel mondial, regional, national sunt impotriva interesului consumatorului.

  • >