Pânza de păianjen: Al doilea imperiu al Marii Britanii

Titlu original: The Spider's Web: Britain's Second Empire

Pânza de păianjen: Al doilea imperiu al Marii Britanii este un film documentar care arată cum s-a transformat Marea Britanie dintr-o putere colonială într-o putere financiară globală. La dispariția imperiului, după Al Doilea Război Mondial, interesele financiare din City of London au creat o rețea offshore secretă care a acaparat bogății din întreaga lume și le-au ascuns în spatele unor structuri financiare obscure, într-o rețea de insule.

În prezent, până la 50% din avuția offshore globală este ascunsă în jurisdicțiile offshore britanice, iar Marea Britanie și tentaculele ei din afara granițelor naționale britanice sunt cei mai mari actori din lumea finanțelor internaționale. Cum s-a ajuns la această situație și ce impact are ea asupra lumii de astăzi? Tocmai asta își propune să investigheze Pânza de păianjen: Al doilea imperiu al Marii Britanii.

Grație contribuțiilor unor experți de renume, oameni din mediul academic și militanți pentru dreptate socială, prin interviuri și cu ajutorul unor imagini de arhivă, Pânza de păianjen dezvăluie modul în care, în lumea finanțelor internaționale, corupția și secretul au prevalat asupra reglementărilor și transparenței, iar Marea Britanie se află chiar în centrul acestei situații.

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită sau traducere automată.
9.50

9.50/10 din 8 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu