Kosovo, o regiune furată (documentar interzis)

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 8.0/10 (75 voturi)

Descrierea filmului

Acest film documentar, interzis in mai multe ţări, arată adevărata faţă a conflictelor din provincia Kosovo şi dezvăluie adevăratele interese ale NATO în această zonă. Filmul, realizat de regizorul ceh Vaclav Dvorak, descrie situaţia din Kosovo, începând cu istoria zonei, urmată de conflictele din anii ’90 şi de bombardarea Serbiei de către forţele NATO.

Documentarul se concentrează pe perioada în care Serbia era condusă de Slobodan Milosevic şi conţine mai multe interviuri cu civili sârbi şi cu terorişti albanezi. Deşi televiziunea cehă a fost unul din sponsorii acestui documentar, conducerea postului a amânat în repetate rânduri difuzarea lui, susţinând că filmul este „dezechilibrat” şi pro-sârb, tonul documentarului putând să cauzeze emoţii negative.

În replică, regizorul Vaclav Dvorak a afirmat că acelaşi lucru le poate fi imputat şi documentarelor despre holocaust, în care „argumentele” şi „punctul de vedere” al Germaniei naziste au fost, şi ele, ignorate. Prima difuzare a peliculei, programată pentru 17 martie 2008, cu ocazia cele de-a patra aniversări a ciocnirilor din Kosovo din 2004, a fost amânată pentru luna aprilie. La data difuzării, documentarul a fost urmat de o emisiune follow-up care a analizat conflictul din Kosovo din punctul de vedere al albanezilor.

Mai multe documentare interesante

În căutarea destinului: Orientul Mijlociu

În căutarea destinului: Orientul Mijlociu este un serial de film documentar în cinci episoade, ce ne oferă o viziune în profunzime a Orientului Mijlociu din secolul trecut, cu o perspectivă judicios echilibrată...
VN:F [1.9.22_1171]
8.8

Monarhiile Asiei – Japonia

Documentarul explorează inima Asiei, un continent fantastic, în încercarea de a înțelege relațiile complexe dintre monarhi și supușii lor, pe măsură ce întreaga zonă își consolidează statutul de regiune cu cea...
VN:F [1.9.22_1171]
8.2

Războaie murdare

Realizat de David Riker și jurnalistul de investigații Jeremy Scahill, Războaie murdare prezintă dedesubturile acțiunilor clandestine ale unității Joint Special Operations Command (JSOC), o formațiune militară sub acoperire, ce răspunde...
VN:F [1.9.22_1171]
8.9

Înșelătoria lagărelor de concentrare din Iugoslavia

Fotografia care a apărut în mai multe ziare din lume, inclusiv pe coperta revistei Time, îl înfățișează pe Fikret Alic, un musulman bosniac. Emaciat și la bustul gol, acesta este...
VN:F [1.9.22_1171]
6.8

Oamenii Noii Drepte

Sunt puțini, vocali și repetă cam aceleași idei. Se îmbracă în haine militare, dar defilează cu icoane. Îl iubesc pe Dumnezeu, dar îi urăsc pe refugiații de război. Spun că-și...
VN:F [1.9.22_1171]
6.9
 • Goranstoianov spune:

  kosovo este leaganul poporului sarb caruia i se intampla o nedreptate greu de imaginat….ma bucura faptul ca romania totusi nu a recunoscut independenta , fapt care ar putea deschide „cutie pandorei” si in alte tari care au regiuni majoritar populate de minoritati etnice („tinutul secuiesc”, „transnistria” etc.)

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • I Zamfi spune:

   Trebuie sa deschidem ochii mai bine cand aplaudam bombardamentele in scop umanitar ale celor puternici. Am fost alaturi de suferintele lor, cunoscandule obiceiurile, locuiesc in Severin si i-am vizitat in satele invecinate. Incredibil cata suferinta si desnadejde pe fratii nostri de dincolo de Dunare.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: -1 (1 vot)
   • Albanezul spune:

    Sa va fie de rusine tuturor tampitilor care sustineti poezitia prosarba, prorusam antiamericana si antialbanze privind colonia Serbiei care se numeste Kosova confratilor nostri albanezi! Uaaaaa, porcilor si dobitocilor!

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: -1 (1 vot)
    • Laura Maria spune:

     Filmul respectiv are caracter propagandistic, finantat de mafia sarba. Albanezul are dreptate. Kosova este Basarabia Albaniei, iar cei care sustin pozitia prosarba privind Kosova, nu sunt romani ci antiamericani. Viva NATO! Viva USA! Viva Kosova! Viva Romania care va recunoaste Independenta Republicii Kosova!

     VA:F [1.9.22_1171]
      Aprecieri: -1 (1 vot)
     • Tudor Vladimirescu spune:

      Autorul acestui film trebuie expediat la Tribunalul de la Haga fiindca nu a spus adevarul ca in timp ce sarbii au masacrat peset 12.000 de albanezi nevinovati, albanezii au ucis in jur de 100 de sarbi implicati in crime de razboi imoptriva umanitaii.

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: -1 (1 vot)
     • Florentin Popescu spune:

      Romania s-a facut de rusine nerecunoscand Independenta Kosovei, dar nu si noul Guvern care o va recunoaste spre binele Romaniei si Serbiei. Iugoslavia in timpul lui Tito era un stat admirat cu frontiere deschise catre Occident, dar cand a venit in fruntea Serbiei un criminal de razboi in numele lui Milosevici, Iugoslavia s-a dus pe Apa Sambetei. Albanezii sunt ftatii nostri de aceeasi sange dacic si iliric, iar cei care fac propaganda s(c)arba in presa romana, nu sunt romani ci cadavre vii si spioni ai Rusiei si Serbiei antialbaneze si antiromane.

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: 0 (0 voturi)
     • Marieta Vasilescu spune:

      Uaaaa celor care au tradus acest fil destructiv in limba romana! Rusine sa Va fie! Albanezii kosovari sunt Vulturi Albaniei care au mentinut identitatea nationala in Kosova, in timp ce romanii nostri din Timoa au sarbizat numele lor si inca nu au curajk de dezinfectarea numelor lor cu coloratura sarbeasca, Unde este mandria Dumneavoastra de a fi romani?

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: -1 (1 vot)
     • Eminescu spune:

      Comentarii interesante si impresionante. Ce face Ambasada Albaniei pentru a afirma kauza Kosovei in Romania? Unicul veteran pentru aceasta problema delicata este redactorul-sef al revistei Albanezul, Domnul Baki Ymeri, precum si liderul istoric al Comunitatii Albaneze din Romania, Dr. Gelcu Maksutovici. Sa-i dea Dumnezeu sanatate celui care a zis clar si raspicat ca Kosova a fost colonie al Serbiei, precum Basarabia a fost colonie a Rusiei!

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: -1 (1 vot)
     • Laura Rushani spune:

      Traducatorul acestui film in limba romana trebuie extratad in Tribunalul de la Haga pentru propagande anti-NOTO si antialbenza. Sarbi criminalului Milosevici au ucis peste 12.000 de albanezi inocenti din Kosova si pentru acest masacru trebuie sa rasponda. Kosova a fost colonie a Serbiei cum a fost Basarabaia coloniei e Rusiei. Sa va fie de rusine!

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: 0 (0 voturi)
     • ADRIAN spune:

      Crimele comise de sarbi asupra kosovarilor albanezi, o cacealma ca si lagarele de concentrare naziste; nu poti sa primesti pe cineva in propria casa, sa-ti violeze nevasta s-apoi sa-l inviti la masa, de asta suntem capabili numai noi romanii (cu ungurii, cu tiganii….); sarbii au constiinta de neam, sunt nationalisti, sunt patrioti sunt de admirat, faptul ca noi romanii nu suntem asa, e numai vina noastra.
      Concret, cu 800 000 militari sub arme , in timp de pace, R.S.F. Iugoslavia avea a 4-a armata din lume, asta innebunea oculta mondiala si marionetele sale, Bill Clinton , Madeleine Albright si gen. Wesley Clark (comandantul disp.militar NATO si al operatiunilor militare in Yugoslavia, actual consilier personal al lui v.v.ponta); nu s-au lasat pana n-au distrus statul iugoslav iar acum se caiesc probabil, deoarece mafia albaneza nu mai poate fi stapanita pe teritoriul SUA si UE. Au creat state care n-au existat niciodata in istorie : Kosovo, Bosina, Muntenegru, F.Y.R.O.M si acum nu sunt in stare sa pacifice Ucraina; Rusia nu este Yugoslavia, iar rusii le dau o lectie despre cum se dizolva o tara fara bombardamente , fara crime si fara invazie (deocamdata) si au tot dreptul; ca roman n-am nicio simpatie pt. ucrainieni, ei ne urasc si ne desconsidera , sunt rai nativ si merita o lectie, nu-i simpatizez pe sarbi, ne considera tigani si inferiori lor dar sunt de admirat pt. solidaritatea lor nationala si constiinta de neam;
      In concluzie Kosovo este leaganul Serbiei, cum e Sarmisegetuza la romani (la Campia Mierlei sarbii s-au sacrificat pt. a apara crestinatatea iar perfidul occident i-a tradat);faptul ca ponta si corlatean vor recunoaste entitaea independenta Kosovo, nu conteaza prea mult pt. noi romanii, in sufletul nostru stim care este adevarul istoric iar ei sunt mici si efemeri.

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: 0 (0 voturi)
     • Gelu Vlad spune:

      Mai traiesti ?

      VA:F [1.9.22_1171]
       Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • I Zamfi spune:

  Greu mai iese adevarul acestui mare dezastru. Trebuia interzis sa nu afle nimeni adevaratii teroristi si initiatori ai masacrelor. Dreptul de proprietate al celor ce mostenesc pamantul si cerul acolo nu va putea fi prescris, sarbii nu a renuntat la independenta. Distrugerea bisericilor sub supravegherea americanilor, unele mai vechi decat descoperirea Americii spune totul despre vinovatii fara vina. Lacrimi eterne pentru crestinii de acolo.  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe sarbii ucisi pentru vina de a fi fost pereni si prea blanzi cu cuceritorii.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Alexandruvasiliev spune:

  aproape la jumatate filmului se opreste si nu se mai incarca

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Omv71 1 spune:

  E pacat ca un asemenea film-document sufera datorita traducerii si mai ales subtitrarii. Personal, cunosc foarte bine cum s-au derulat evenimentele, m-am opus operatiunii „cer deschis” avizata de presedintele Constantinescu, caruia i-am adresat printr-o terta persoana intrebarea: Ati permite folosirea spatiului aerian romanesc pentru avioanele americane (chipurile, NATO) daca am avea capitala la Timisoara si nu la Bucuresti?… Raspunsul – cum indrazneste cineva sa intrebe….? A venit momentul 9 sept 2001 si americanii au primit mutumirile de rigoare pentru sustinerea formarii unui stat musulman in Europa. Cum zicea porcul de la Cotroceni: „Ghici, ghicitoarea mea, …” care este cea mai puternica mafie din SUA?Aceiasi albanezi…   

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Geta spune:

  … am vazut documentarul si sunt oripilat … astia sunt albanezii…

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Korosu spune:

  am cunoscut o familie de albanezi. O spun cu mana pe inima ca o oameni mai nesimtiti ca aia nu am vazut. Multumesc lui Dumnezeu ca am scapat de ei.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • N Lae spune:

   Nu-i pădure fără uscături.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Aurelpopescu2001 spune:

  In acea perioada, desi evenimentele ni se infatisau trunchiat am inteles tragedia la care era supus poporul sarb. Nu am fost de acord cu cele ce se intamplau. Nu am fost si nu voi fi de acord cu termenul de „victime colaterale” cand se vorbea de victime in randul civililor. Ne-am pus intreaga omenire cenusa in cap cand s-a vorbit de holocaust. Indiferent de unde vine denumirea de HOLOCAUST, ar trebui sa atribuim acest termen tuturor atrocitatilor indiferent de etnie, nationalitate. Orice atrocitate indreptata asupra unor oameni, indiferent de neam, etnie etc, sa se numeasca HOLOCAUST. Cei ce se fac vinovati de aceste atrocitati, sa raspunda, ei si tot neamul lor. Pentru ce s-a intamplat in fosta IUGOSLAVIE va da seama cineva? Cei ce sunt in spatele NATO si raspunzatori de actiunile desfasurate atunci ar trebui sa raspunda in fata intregii lumi. Pana nu raspunde nimeni, aceste evenimente se vor mai intampla inca si cu mai multa virulenta. Sunt satul de atatea mistificari, manipulari, minciuni grosolane la care nu ai dreptul sa aduci critici. De ce trebuie sa raspunda un popor intreg pentru abuzurile infaptuite de niste indivizi nesabuiti, ajunsi vremelnic la conducere?!
  Pe de alta parte, vad ca in anumite zone, in Serbia, sarbii ingradesc drepturile minoritatilor, cum sunt romanii sau valahii cum ii numesc ei. Ce ar insemna acest lucru? Extinzand aceasta situatie la situatia albanezilor din Kosovo ne putem gandi ca si sarbilor ar fi ceva de reprosat. Din film nu reiese acest lucru.
  Sincer vorbind, fara sa fi citit ceva despre albanezi, pana la aceste evenimente ii simpatizam pe albanezi. Acum nu stiu care ar fi  pozitia corecta ce ar trebui sa o  adopt. Care este adevarul ?

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • N Lae spune:

   Probabil ca nu trebuie de substituit termenii folositi la anumite crime, odata ce el e perceput direfit de anumiti specialiti. Principalul ar trebui de argumentat corect orice afirmatie si termen ideologic. Crima, a fost crime pe parcursul istoriei de la uciderea lui Abel de către Kain. Sunt crime împotriva umanitții pe timo de pace prin înfometare și în timp de război. Iorga spunea că istoria e tribunalul popoarelor. Dcîă mai corect presa și Istoria ar demasca aceste ccrime lumea ar înțelege cine sunt prietenii și neprietenii. Dar presa și Istoria să aibă aceleași obiective — adevărul și numai purul Adevăr

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Dan spune:

  Ticalosii de Americani au organizat tot KAKATU in legatura cu Kosovo. Interesul pentru zacamintele de URANIU din muntii Serbiei.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Adrian-Constantin spune:

  sper sa vina vremea cand vor plati cu varf si indesat toti cei care fac rau in aceasta lume. nu suport americanii pentru ca sunt ipocriti, la fel si Europa de Vest. au murit oameni nevinovati, pentru ca ei sa isi puna baze militare acolo si sa iti exercite influenta in lume. halal, SUA e cea mai fascista tara acum !

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Vio spune:

  e foarte clar k in aceasta zona au fost si sunt interese militare si comerciale dar d-le Adrian C-tin nu poporul american e vinovat de aceste atrocitati ci cei care-i manipuleaza cei care-i dezinformeaza si ii trimit s-a lupte pt asa zisa pace din viziunea lor . In opinia mea poporul american adica amestecatura care s-a adunat in America de Nord este cea mai prostita si indobitocita populatie din lume . Pina si copiii africani care muncesc ca robii sunt constientii ca sunt exploatati de bogatii lumii dar americanul de rind e atit de orbit de serialele idioate fericit k isi permite o prostituata si are bani de bautura sau drog si traieste visind la potul cel mare la Las Vegas iar ele s-a ajunga la Hollywood si cam atit . Atit este gradul lor de limitare si pt visele lor sunt in stare s-a execute orice . Convinge un dobitoc k lupta pt o cauza nobila si v-a comite cele mai oribile atrocitati asta e deviza .// Ceea ce s-a intimplat acolo este o alta dovada k religiile sunt facute s-a dezbine oamenii , cine crede k musulmanii se vor imbratisa cu catolicii sau evreii cu hindusii se inseala amarnic suntem educati spre violenta si posesie si n-i se ascund multe lucruri care pot duce la armonia dintre oameni , degeaba ne invata atiti oameni intelepti, cei care conduc lumea decid ce natie dispare sau ce etnie poate s-a prospere ei decid cine locuiesc in ghetouri si cita mincare s-a primeasca ei controleaza pietele financiare ei ne controleaza vietile .

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • N Lae spune:

   Da aveti Dreptate, frate. Sunt multe lucruri ce dezbin[ lumea, care cătinel se îndreaptă spre prăpastie/ Cum de stopat acest fenomen ??? Cine va fi Mesia, Prorocul de care vornea si Alexe Mateevici in poezia Basarabenilor ?? Cum să ascultăm pe acest proroc ?? Doar și Iisus nu a fost acceptat de fariseii de atunci ?? Ce științe oficiale șe neoficiale ne pot salva ??

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Lucian spune:

   Putin stimat/tâ Vio, vorbesti în necunostiintâ de cauzâ : în fiecare natiune sunt oameni cu nivele de inteligentâ/educatie diferite.Dar nu cred câ este correct sâ generalizâm.Poate stii sau poate nu stii( dupâ argumentele sau opiniile tale – cred câ nu stii) câ americanii au cele mai bune universitâti din lume.În clasamentul annual au 50 de universitâti printre primele
   200 ( universitâtiile din România se aflâ pe locurile 750-800 ) Oare ce se întâmplâ cu absolventii lor ? Se gândesc doar la Las Vegas si la Hollywood?

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Vio spune:

  Nu am cunoscut albanezi dar fiecare etnie are un specific al propriului comportament nu trebuie judecata o etnie intreaga dupa citiva indivizi dar ginditi-va cum ar fi dk ei si-ar educa copiii s-a iubeasca si s-a inteleaga nevoile alte-i persoane de alta etnie eu nu vad decit o ura fata de situatia prospera a sirbilor sunt convins k sunt oameni muncitori si priceputi poate albanezii se trag din razboinici care nu munceau ci isi luau cu forta ceea ce aveau nevoie dar acum este aceasta forma de exploatare numita economie de piata care permite unui singur individ s-a dispuna de mai multe persoane dupa placul inimii ,sunt prea batrin si extenuat k s-a mai apuc sfirsitul acestui sistem idiot numit capitalism pt k tot ce incepe se si termina ,dk nu inseamna k specia noastra este o mare eroare genetica care trebuie s-a dispara si s-a lase locul unei specii mult mai tolerante mai avansata spiritual si cu o cu totul alta gindire despre fericire si esenta vietii care ne este data de Dumnezeu

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • george pruteanu spune:

   cum ar fi daca ei si ar invata copii sa scrie corect si sa inteleaga gramatica nu altei limbi ci proprii.cum ar fi….

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Geo spune:

   Primesti scarba de om in casa, ii dai de mancare si haine, il ajuti sa nu moara de foame si mai tarziu, peste ani vine si te omoara in casa ta, asta au facut albanezii in Serbia si asta incearca sa faca acum in Macedonia. Cine a trait langa sarbi cunoaste foarte bine ospitalitatea lor ( eu am avut placerea ), deasemenea, cine a trait langa albanezi le-a simtit putoarea si puturosenia, execrabili ca si caractere (am avut aceasta ocazie si nu vreau sa o mai repet). Si vazut acest film imi amintesc ce imi povesteau oamenii si este cam la fel…..ati vazut cum fugeau cu lucrurile din casele parasite si spuneau ca sant ale lor?

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • fanfan2 spune:

  KOSOVO (valea mierlei) a fost si va ramane teritoriu Serbiei.America a profitat din plin ,are cea mai mare colonie, decamdata militara, din Europa in KOSOVO tinut sarbesc.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Dorin Paunescu spune:

  Atat va spun………ca in momentul atacului american…….am plans pt. sarbi…….bravo celor care au facut acest superb documentar si rusine celor care mentin acolo….”pacea”

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Europeanul spune:

  Am ramas surprins sa vad cati antiamericani exista printre noi. „Argumentele” acestor indivizi sunt practic identic cu argumentele limbii(si gndirii) de lemn a „Vocii Rusiei”.
  1-sper ca putini romani adevarati(nu filorusii, nu sovieticii, nu stalinistii – astia oricum sunt pierduti!) sa creada aceasta propaganda ieftina antiamericana si mai ales ANTI-EUROPEANA SI NATO – baieti, sunteti chiar nebuni de legat??
  2-„America”(USA) e formata de europeni in primul rand. Bun, romanii sunt acolo o minoritate absoluta(pana in 2 milioane), dar sunt cca. 16 milioane de italieni, 13 milioane de polonezi, cehi, unguri, francezi, germani(aproape 40 milioane!), englezi si irlandezi – pe cine urati voi, taranilor inculti? De unde atata ura? Comunismul a cazut, urss e o amintire trista, pe voi cine va plateste?! Unul a plands pentru sarbi – o fi un sarb, cu taoate ca si in Serbia exista un tineret superb, clarificat asupra faptelor istorice si care se rusineaza de atrocitatile nationalistilor sarbi.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • omv71.1 spune:

   Esti prost ca noaptea. Despre care comunism vorbesti? Cel din fosta RSFIugoslavia? Americanii la care le pupi curul sunt aceiasi care au girat formarea a doua state musulmane in Europa. Mai vrei Charlie Hebdo?

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • gabi spune:

  am facut parte din KFOR va confirm pe pielea mea ca acest documentar este 100% corect… nu se face dreptate in KOSOVO sarbii sunt constransi sa plece … UN/KFOR se uita la ei si nu fac absolut nimic…. albanezii fac abuz de tot cu nerusinare!!! prea mari interese care o sa fie atinse cu pretul multor vieti si de acum inainte

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Ududec Ioan spune:

  Americanii sunt niște PORCI IMPERIALIȘTI și trebuiesc aruncați din Europa ca niște măsele stricate !

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • >