Dosarele secrete ale războiului din Irak

Titlu original: Iraq's Secret War Files

Dosarele secrete ale războiului din Irak este un documentar despre crimele comise de armata americană în timpul Războiului din Irak. Pelicula a fost realizată de reporterii emisiunii Dispatches, de la postul de televiziune britanic Channel 4. La baza documentarului au stat documente puse la dispoziție de Wikileaks.

Cele aproape 400.000 de rapoarte secrete publicate de Wikileaks în octombrie 2010 sunt documente din timpul războiului și ocupației americane din Irak, din perioada ianuarie 2004 – decembrie 2009. Rapoartele dau detalii despre evenimentele la care au participat sau au fost martori militarii americani. Aceleași documente scot la iveală orori pe care guvernul SUA a încercat să le ascundă de-a lungul timpului.

Rapoartele deconspirate vorbesc despre peste 100.000 de victime irakiene înregistrate în această perioadă. Dosarele secrete ale războiului din Irak nu face parte din categoria documentarelor interzise. Cu toate acestea, cu siguranță scoate la iveală informații incomode pentru cei care conduc lumea.

6.67

6.67/10 din 46 voturi

Filme similare

3 comentarii la „Dosarele secrete ale războiului din Irak”

  1. Rapoartele dau detalii despre evenimentele la care au participat sau au
    fost martori militarii americani și scot la iveala orori pe care
    guvernul SUA a încercat să le ascundă de-a lungul timpului. Rapoartele
    deconspirate vorbesc despre peste 100.000 de victime irakiene înr

    Răspunde

Lasă un comentariu