Tărâmurile secrete ale Chinei: Xinjiang, o oază modernă

Titlu original: China's Secret Lands: Xinjiang - A Modern Oasis

Aflată cândva la răscrucea dintre Est și Vest pe vechiul Drum al Mătăsii, vasta întindere a regiunii Xinjiang va juca din nou un rol de pivot, pe măsură ce China construiește rutele comerciale ale secolului XXI pentru a-și trimite bunurile în lume.

În această regiune bogată din punct de vedere cultural și aspră din punct de vedere climatic, potențialul de creștere pare nesfârșit, precum peisajul. Oamenii din Xinjiang pot fi diferiți din punct de vedere etnic, dar cu toții au în comun voința de oțel necesară pentru a supraviețui și a reuși într-unul dintre cele mai dure medii de pe planetă.

De la spectaculosul festival Mongol Nadam de pe pășunile Bayanbulak, la muzicienii uiguri care își păstrează în viață prețiosul Muqam, la restaurarea minuțioasă a artefactelor antice din mătase și la terapia cu nisip în incendiarul Turpan, splendoarea vizuală din Xinjiang și spiritul poporului său rezistent și plin de pasiune vor surprinde și vor inspira orice spectator.

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită sau traducere automată.
9.00

9.00/10 din 2 voturi

Filme similare

Un comentariu la „Tărâmurile secrete ale Chinei: Xinjiang, o oază modernă”

Lasă un comentariu