România secretă – fenomenele paranormale din pădurea Baciu

Pădurea Baciu, de lângă Cluj-Napoca, şi-a creat o faimă aparte în România şi în lume din cauza fenomenelor paranormale care se presupune că au loc aici. Pădurea a devenit celebră în 1968, după ce tehnicianul militar Emil Barnea a fotografiat aici ceea ce se presupune a fi fost un OZN.  Acest film documentar prezintă materiale foto şi video ale fenomenelor paranormale din pădure, dar şi mărturiile a doi cercetători care au studiat acest loc timp de zeci de ani.

Cercetările întreprinse de clujeanul Adrian Pătruţ au descoperit în pădure „structuri sau forme zburătoare la nivelul solului, vizibile sau invizibile cu ochiul liber, lumini nocturne simple sau colorate, zburătoare sau staţionare”. Aparatele de măsură instalate în pădure au scos la iveală emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbaţii electromagnetice, emisii de microunde, dar şi emisii anormale în spectrul infraroşu. Din această cauză, foarte puţine persoane se aventurează în pădurea Baciu, după ce mulţi au raportat apariţia inexplicabilă a unor cazuri de arsuri, dureri de cap, anxietate sau stări de vomă.

Ultima filmare a unui OZN deasupra pădurii Baciu a fost realizată în 2002 de către doi clujeni care locuiau la ultimul etaj al unui bloc de la marginea cartierului Mănăştur. Cei doi au surprins timp de 27 de secunde un obiect luminos cu o lungime de aproximativ 50 de metri. OZN-ul a urcat şi a coborât pe cer, iar apoi a dispărut într-o masă de nori.

7.67

7.67/10 din 94 voturi

Filme similare

19 comentarii la „România secretă – fenomenele paranormale din pădurea Baciu”

  • Da… Exista Dumnezeu si celălat. Asa ca este posibil! Celalat isi face mereu prezenta simțită pe pământ. Pădurea baciu este unul din locurile de pe pământ in care au loc fenomene paranormale. Daca tu nu crezi asta treaba ta. Eu iti sugerez sa stai acolo pentru o noapte si sa vedem daca te mai crezi asa mare

   Răspunde
 1. Totul este doar poveste . Eu personal sant din Cluj Napoca si povestile cu Padurea Baciu de aici din Cluj au aparut cand cu multi ani in urma aici au aparut niste lumini pe cer care intradevar au avut loc ca semnalmente relatate de mai multe persoanesi era vorba de „HOIA” o zona care este lipita de padurea BACIU si bineinteles ca sa incercat mistificarea locului prin legatura cu fenomenul care sa petrecut si a fost relatat si in cartile de specialitate si stiu si eu personal ca prima aparitie a unui OZN a fost in 1968 si de atunci se face atata tam-tam degeaba. Nu mai exista fenomene stranii aici (numai idiotii vorbesc aiurea) cum ca ei simt vibratii, si prezente divine si balarii. Lasati-o moarta ca nu gusta nimeni tampeniile astea. Sant Clujean si aici m-am nascut si cand eram copil am facut excursii in aceste paduri si am dormit de nenumarate ori aici in padurile astea si nimeni nu mi-a facut nimic si nu am simtit nimic paranormal. Sant numai BALARII…………….nu mai credeti toate prostiile

  Răspunde
 2. Interesant..
  La minutul 11:20, asa zisa „piramida” plutitoare E IDENTICA cu un triunghi Illuminati 😮 . Oare e vreo legatura sau ceva..?

  Răspunde
 3. Am fost in aceasta padure acum cateva zile…3.01.2016… in afara faptului ca sunt taiati f multi copaci si sunt f multe caprioare(o frumusete),eu nu am observat nimic paranormal..nu tipete,nu vibratii,nu telefoane descarcate… 4 ore am mers in padurea asta… nu s.a intamplat nimic nici in poiana rotunda! Mai, oameni buni,daca nu exista nimic,de ce mediatizati atat??? In fine! Sa.i lasam pe oamenii de stiinta sa mai cheltuie niste bani!: ))) eu cred ce vad!!! Si in padurea Hoia- Baciu nu am vazut nimic!

  Răspunde
  • ??? da Alina pe tine si Dan te cred ? singurele fenomene Paranormale sint CEI care le Cauta ??. Este exact ca si gicitul in Carti …. Crezi ti se intimpla …. Cel ma- i MARE dusman al omului este Mintea lui …. Toate fenomenenele se produc acolo … Deci Multi dintre ei au nevoie de condultatie medicala …. Va Salut ???

   Răspunde
   • Mintile odihnite..ca a ta nu-si pun prea multe intrebari.
    si nu o sa observe niciodata nimic.
    ati auzit de cuvantul sporadic ???
    Alina…daca merg intr-o zi la tine la lucru ..stau 4 ore si nu te vad …asta inseamna ca tu nu lucrezi acolo ???
    trebuie sa fi incredibil de „naiv” sa crezi ca gata …ai fost tu odata si trebuia sa se intample fix atunci ceva.
    Ce mai conteaza cateva zeci de ani. daca atunci in alea 4 ore cat ai fost tu nu ai vazut nimic

    Răspunde
  • Daca tu nu ai observat nimic in 4 ore…, ZJUA…, atunci mergi acolo cu cortul NOAPTEA…, si stai o noapte acolo…, iar dimineata te asteptam sa ne spui… povestea…, DACA… MAI APUCI…. si nu-ti sta inima in loc…, CURAJOSULE…;)

   Răspunde
 4. Fenomenele paranormale sunt FENOMENE FARA LOGICA, care NU SUNT NORMALE IN VIATA ASTA ( pentru… UNII…)…, pentru ALTII… FENOMENELE PARANORMALE…, DEVIN NORMALE IN MOMENTUL IN CARE FENOMENELE PARANORMALE…, SUNT INTELESE PERFECT…! ATUNCI ELE DEVIN NORMALE… ! (mirati-va…!!!), spre exemplu…, DUPA DECES…, cind sufletele noastre intra in DIMENSIUNEA A IV-A, (dimensiunea invizibila…) si de acolo… mai DEPARTE… („la judecata”…)…, ACESTE FENOMENE PARANORMALE…, DEVIN NORMALE…. REALE…in cealalta lume… despre care… se vorbeste in toate RELIGIILE LUMII… 😉 De retinut este ca doar sufletele care…, se incarca in viata asta …, (precum telefoanele ), cu bunatate, cu iubire, cu lumina…, DEVIN suflete bune, iubitoare si luminate… Doar aceste suflete… sunt alese sa traiasca…in LUMINA…! Pina la urma… si in viata noastra cea de toate zilele…, este tot ca la scoala…, FIECARE INTELEGE…, CIT IL DUCE MINTEA… ! Se spune ca : „Omul cit traieste… INVATA”… si ca : ” Mai bine…, mai tirziu…, decit NICIODATA…! Dar eu supun ca : „Daca nu dai de DUMNEZEU pe PAMANT…, dai de DRACU‘ …, pe lumea CEALALTA…!

  Răspunde
 5. Cu siguranta este o zona bintuita de… DRACI si … ALTE ENTITATI… 😉 POATE FI UN PORTAL… si nu ar fi indicat…, sa fie cineva in zona…, CIND SE ACTIVEAZA… ! S-ar putea sa va dea familia la…, „DISPARUTI”…! UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE MOTIVE PENTRU CARE „AUTORITATILE ” , NU RECUNOSC PUBLIC CA SUNTEM MONITORIZATI DE „EXTRA-TERESTRI”… ESTE CA IN CAZUL… „ORICAROR DISPARITII”… TOATA LUMEA AR ARATA CU DEGETUL…. IN SUS…! Spre exemplu…, chiar si CIOACA…, ar fi aratat cu degetul in sus… cind a fost intrebat…, ” UNDE ESTE ELODIA” …! ARE LOGICA…? !!!

  Răspunde
 6. Minciuni! O mulțime de semne de întrebare. Vă dau un singur exemplu: fotografiază de zor obiectul luminos, despre care se spune că a aterizat pe pământ și a lăsat ca urme un cerc de cca 4,5 m diametru, iar iarba a rămas arsă cca. 3-4 ani. Dar nu prezintă nici măcar o singură poză cu acest loc atât de la îndemână. Minciuni sfruntate, sau indivizi care stau prost cu discernământul.

  Răspunde

Lasă un comentariu