Puterea comunității – Cum a supraviețuit Cuba crizei petrolului

Titlu original: The Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil

Puterea comunității – Cum a supraviețuit Cuba crizei petrolului este rezultatul unei călătorii a realizatorilor Faith Morgan și Pat Murphy în Cuba, în 2003. Documentarul spune povestea naţiunii cubaneze din timpul crizei petrolului din 1990. Atunci, după căderea Uniunii Sovietice, Cuba și-a pierdut jumătate din importurile de petrol, iar economia țării s-a prăbușit. Acea perioadă este numită de cubanezi „perioada specială”.

Din lipsă de petrol, mica țară a trecut de la ferme mari sau plantaţii şi de la pesticide şi fertilizatori bazaţi pe combustibil fosil la ferme mici, organice, trasformând societatea din una puternic industrializată într-o economie sustenabilă. Cuba a devenit, astfel, un exemplu de ţară care a reuşit să traverseze cu succes peste o situaţie cu care ne vom confrunta cu toţii mai devreme sau mai târziu: diminuarea resurselor de combustibil fosil.

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită sau traducere automată.
8.09

8.09/10 din 22 voturi

Filme similare

4 comentarii la „Puterea comunității – Cum a supraviețuit Cuba crizei petrolului”

Lasă un comentariu