O lingură de păstorit

O lingură de păstorit este un film documentar etnografic ce reflectă realitatea cruntă a țăranului și a satului românesc de la ora actuală. Filmul a obținut Marele Premiu la Concursul Național de Film Etnografic „Ipostaze etnografice”, ediția a VI-a din Galați.

Ideea filmului O lingură de păstorit a pornit de la întrebarea: oare mai există astăzi în Ardeal acel „țăran autentic” pe care poetul George Coșbuc îl descrie în poeziile sale? Acest material etnografic de o mare însemnătate mai ales pentru cultura tradițională din Transilvania, în special a celei din județul Bistrița-Năsăud.

9.10

9.10/10 din 10 voturi

Filme similare

2 comentarii la „O lingură de păstorit”

  1. De ce ar trebui să mai existe țăranul idilic dar si sărac, plin de nevoi, primitiv, care improvizează, se descurcă, se sacrifică, e izolat de lume… și nu un țăran bogat, cu mașini, cu ajutoare mecanizate, cu facebook, cu lucruri moderne, fără griji și desigur evoluat ? Numai de a putea face cinema ?

    Răspunde
  2. foarte bun documentarul si mai ales concluzia finala … ” lumea s-a desteptat prea tare dar eu as spune ca s-a prostit prea tare ”
    🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu