Namibia, Cazanul Diavolului

Titlu original: Namibia, The Devil’s Cauldron

Pe drumurile haotice din nord-vestul Namibiei, sub un soare arzător, femeile din tribul Himba merg la o înmormântare, înghesuite într-o camionetă veche. Femeile umblă în „portul tradițional” tot timpul anului, fie că sunt în deșert sau la piață: în pielea goală, cu părul și corpul acoperite cu o pudră roșie amestecată cu grăsime.

Ținuta aceasta nu este pe gustul altui trib, Herero, unde femeile, care se îmbracă precum europencele de la începutul secolului al XIX-lea, nu ezită să le sublinieze celor din tribul Himba că este rușinos și provocator să se plimbe goale în fața tuturor.

Însă femeile din Himba au multe alte griji, într-o țară aproape pustie, unde apa lipsește, iar oamenii trebuie să străbată deșertul ca să își umple bidoanele în bălțile formate de ploile care cad atât de rar.

Alții transportă lichidul prețios în camioane învechite și se aventurează prin sălbăticie ca să livreze apă în satele izolate. În Namibia, însă, să te abați de la drum este un pericol de moarte.

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită sau traducere automată.
6.00

6.00/10 din 10 voturi

Filme similare

Un comentariu la „Namibia, Cazanul Diavolului”

Lasă un comentariu