Mafia câinilor

Trafic și contrabandă: mulți asociază acești termeni cu drogurile sau cu armele. Între timp, o altă afacere înflorește sub ochii autorităților: comerțul ilegal cu câini, iar profiturile sunt asemănătoare. Sursa numărul unu de câini pentru export în Europa: România. Ținta principală: Germania.

Câinii pot fi exportați legal în Europa numai de la vârsta de 15 săptămâni, după ce li s-au administrat vaccinurile obligatorii. Și totuși, în presa germană apar mereu titluri ca: „Poliția oprește transport ilegal de câini din Europa de Est”.

Din păcate, deseori se câștigă bani cu acești câini sub pretextul salvării animalelor. Se poate vorbi fără doar și poate despre criminalitate organizată, iar animalele provin în cea mai mare parte din estul Europei.

Numai pe eBay se vând anual 2.3 milioane de câini, majoritatea ilegal. Profitul pe un câine adus din Europa de Est e de 700 euro. Suma rezultată: 1.6 miliarde de euro. Dealer-ii de droguri câștigă anual în Europa, conform Europol, 24 miliarde euro pe an. Un calcul simplu arată că profiturile mafiei câinilor sunt asemănătoare.

Cei mai mulți câini sunt exportați ilegal din România, Ungaria și Serbia. În România, câinii străzii sunt încă o problemă și puțini se ocupă cu adevărat de bunăstarea lor. Mulți sunt maltratați și eutanasiați în adăposturile de stat, dacă nu îi adoptă nimeni după o perioadă, sau… traficați către vestul Europei. (Sursa: DW)

8.38

8.38/10 din 8 voturi

Filme similare

Un comentariu la „Mafia câinilor”

Lasă un comentariu