La răscruce de drumuri – Nașterea lumii noi

Distribuie acest documentar

Descrierea filmului

“Crossroads: Labor Pains of a New Worldview” este un documentar relativ nou (din decembrie 2012) care aduce argumente suplimentare în vederea schimbării mentalității la nivel de societate, plecând de la nivel individual pentru a crea, în sfârșit, noua lume în care să trăim cu toții în deplină armonie. Documentarul conectează informații în majoritate noi astfel încât explică foarte clar necesitatea acestei schimbări pe care trebuie să o facem fiecare, în mod individual, dar împreună. Realizarea aparține lui Joseph Ohayon – regizor, scriitor și speaker – cunoscut pentru abilitatea sa de a aduna piesele puzzle-ului informațional actual și pentru aceea de a avea o privire de ansamblu asupra întregului numit Lumea noastră. Joseph Ohayon scrie și realizează documentare și este gazdă a unor talk-show-uri de televiziune din Israel și SUA, și, de asemenea, susține prelegeri ce care au ca subiect principal necesitatea adaptării noastre la o lume tot mai interconectată.

Filmul explorează adâncimi ale condiției umane actuale și apariția unei noi viziuni asupra lumii, viziune care să recreeze lumea noastră de la interior spre exterior. – Joseph Ohayon

Documentarul reunește descoperiri și constatări din biologie, psihologie, științe de rețea (network), știința sistemelor, afaceri, cultură și mass-media, dezvăluind mecanismele interioare ale experienței umane în secolul XXI și îndemnându-i pe cei ce îl vizionează să „iasă din cutie” și să conteste presupunerile/prejudecățile lor despre cine suntem cu adevarat și de ce facem ceea ce facem. Toate aceste informații sunt plasate în contextul evolutiv actual: tulburări sociale, dezastre naturale și economice și alte eșecuri – context care ne-a adus în situația pe care o trăim astăzi. Acest context pregătește pașii unei noi viziuni integrate asupra lumii, viziune care își croiește drum prin puterea rețelelor sociale în prim-planul conștiinței noastre personale și colective. (Sursa: Blogul Adinei Amironesei)

Mai multe documentare interesante

Exorcismul – Cazuri reale

Exorcismul solemn sau „exorcizarea mare” are în vedere, în mod specific, alungarea demonilor sau eliberarea de sub influența diabolică a unui om posedat. El poate fi săvârșit numai de un...

Conflictul cosmic – Originea Răului

Conflicul cosmic - Originea răului este un film documentar care se concentrează pe marea controversă care a început atunci când Lucifer s-a răsculat în rai. Filmul merge pe urmele transformării...

Staya Erusa – Găsește cartea cunoașterii

Staya Erusa - Găsește cartea cunoașterii este un documentar ce abordează subiecte aflate la limita științei și a conștiinței, precum reîncarnarea, experiențele extracorporale, fenomene care manifestă în preajma morții și...

Secretul de dincolo de materie

Un film documentar despre realitatea extraordinară din spatele simțurilor prin care percepem lumea. Lumina care vine de la un obiect este transformată în semnale electrice de celulele din ochi și...

Religulous – Religia idioată

Religulous (Religia idioată) este un film documentar ieșit din comun, care încearcă să explice principalele dogme și idioțenii ale celor trei religii monoteiste principale: creștinismul, iudaismul și islamul. Bill Maher îi...
 • Schiau Cornel spune:

  Din perspectiva mea exsista aproape o incompatibilitate intre dimensiunea ideilor puse in discutie si modalitatea de realizare a filmului, este vorba de tehnicile aproape thriller.

 • Nely Grecea spune:

  trebuie vazut

 • meglei mircea spune:

  Turbutaros!

 • Dorel Nasui spune:

  Sunt vechi, monser…. In doua mari religii pe care le cunosc intr-o anumita masura-crestina si budista- se propun aceleasi teluri: empatie, dragoste, constientizarea umanitatii din fiecare dintre noi. Ramane, insa, imensa drama, poate chiar drama fundamentala a conditiei umane: inadecvarea intre valorile asumate si posibilitatea de a le pune in practica. Nu vom iesi intr-un viitor apropiat din conditia de homo hominis lupus est…

 • cristian spune:

  foarte interesant ,linistitor, frumos si captivant, vizionati cu incredere……:)

 • vivi.vivi spune:

  https://www.filmedocumentare.com/noua-religie-noii-ordini-mondiale/

  priviti mai intii acest film si ginditi-va atent la el, ca sa intelegeti pentru ce anume e necesara o nastere a unei lumi noi, ceea despre ce se vorbeste in documentarul ”la rascuce de drumuri…” este ireal de realizat, omenirea face tot posibilul pentru a implimenta toate domeniile, si se axeaza in mod normal pe sentimente, insa sistema propusa prevede un conducator, care va distruge totul, aduceti-va aminte de hitler, stalin, mussolini, ce au facut ei defapt? Omenirea se afla in acest punct de multa vreme, probleme globale au fost si vor fi, daca doresti sa schimbi lumea trebuie sa te schimbi tu, insa sistemele propuse de asa numitii savanti, prevad conducerea lumii, de o elita, selectat cu atentie dintre cei 200milioane de oameni foarte bogati! asa ca STOP! e ireal ceea ce se vorbeste, oricit de frumos nu ar suna. In cazut in care am ofensat pe cineva cu parerea mea, imi cer iertare din start.

  • dan spune:

   Studiaza Biblia si vei constata ca si acolo, mai exact in cartea denumita “Revelatia” se vorbeste despre sfarsitul actualului sistem si inceperea unei noi ere. COnducatorul despre care vorbesti este chiar Dumnezeu.

   • bogdan spune:

    Sa mori tu…ca distept mai esti, bata-te norocul!!

  • un om spune:

   @vivi: ai inteles gresit , adica prin prisma valorilor materiale.

   “schimbarea va veni” , adica pur si simplu resursele naturale ale planetei se vor epuiza si toata viata noastra de astazi va disparea BRUSC.

   cum ar fi , de exemplu viata TA daca nu ai mai avea dintr-o data curent electric, daca ai tot spera sa se reapara dar el va dispare pentru totdeauna, cam asa va fi pentru economia fiecarei tari diparitia petrolului, probabil prin anii 2080..

   cine va prevedea acest moment, cine isi va regandi DIN TIMP pe cu totul alte baze viata personala configurand mici comunitati care sa se intr-ajutoreze si sa se integreze SISTEMIC in natura (si spune in film ca vine vremea Clusterelor) se va adapta catastrofei deci va evolua, va deveni FLUTURE.

   cine nu, nu.

   cauta filmul “Dependenti de petrol” sau “Trezirea la realitate-Criza petrolului” sau “Cum a supravietuit Cuba crizei petrolului” din sectiunea “Mediu” sau “Apa-misterul cel mare” (sectiunea “Natura”)

   cei doua sute de milioane de oameni “foarte bogati” nu sunt nici ei in stare sa supravietuiasca intr-o natura ostila , fiind lenesi, sclifositi si odihniti.

   filmul nu vorbeste de saraci versus bogati ci de cei care prevad viitorul si se vor adapta versus restul.
   pe scurt, aici este prognoza” : https://www.filmedocumentare.com/pamantul-in-2100/

   • Gino spune:

    Foarte bine punctat….exact acelasi lucru l-am inteles si eu…
    O corectare …nu sunt 200 milioane oameni bogati….se vorbeste
    intr-o statistica recenta de in jur de 5000 oameni care au avere mai mult decit restul lumii la un loc….Este subliniat si faptul ca competitia si bogatia exagerata in lumea de miine devine perimata..
    iar singura solutie este sa traim in echilibru cu natura….alfel distrugem iremefiabil planeta….oricum pe cale pasnica nu se va putea…..numai in urma unei catastrofe…razboi….vom putea pleca in viitor pe un drum nou…..pare ciudat dar unul dintre aspecte ar fi ca bani sa dispara….in afara de om animalele si plantele nu au nevoie de bani ca sa traiasca bine sau rau…..Bani sunt ochiul dracului….

 • anghel adrian spune:

  traim vremurile treziri mortilor la viata,mai exact anvierea mortilor despre care se face referire an toate bibliile(trezirea constiintei)nici decum anvierea mortilor din morminte asa cum majoritatea oamenilor au suprainteles.respectarea cu desavarsire a legilor naturi si universale este tot ce trebue sa facem,sa respectam viata,natura si pe dnzeu,care este una si aceias.este simplu pnt cei treziti..cei care sunt dominati de egou si nu de adevaratul sine al lor este foarte posibil sa spuna sau sa creada ce vor alege dar adevarul fundamental al existentei noastre e doar unu.cel care ne va elibera de povara trecutului care nia tinut pana acum captivi an a evolua.este doar o parere personala si sper sa nu fiu inteles gresit..documentarul este exceptional de real.

 • >