Internetul se închide

„Trăim în Evul Mediu digital”. În prezent, se fac demersuri pentru distrugerea internetului, lucrul care ne-a adus atât de mult împreună. Un film documentar explicit, făcut ca la carte și explicat de mulţi oameni, inclusiv români, despre viața digitală de azi și importanța copyright-ului.

De ce ți se interzice să copiezi un film de pe internet sau să asculți o melodie? De ce există copyright? Pe cine afectează, de fapt, pirateria? Te simți ca un infractor atunci când stai pe net? De ce nu poți, pur și simplu, să iei un film, o melodie sau o invenție și să le îmbunătățești? Dacă ți-ai pus măcar una dintre aceste întrebări, a sosit timpul să afli mai multe.

Vezi și: 

Anonymous – Povestea hacktiviștilor – un documentar ce ne transpune în cultura și istoria complexă a grupării Anonymous, pornind de la primele organizații de acest gen (Cult of the Dead Cow și Electronic Disturbance Theater) și începuturile obscure ale grupării Anonymous, pe site-ul 4Chan.

7.98

7.98/10 din 45 voturi

Filme similare

14 comentarii la „Internetul se închide”

 1. foarte tare documentarul mi-a dat raspunsuri la niste dubii pe care le aveam in trecut si de ce cei de la anonymus sunt (pro) piraterie pe net

  Răspunde
 2. nu m-aș jena să pledez descis pentru ”piraterie”, cu toate că termenul, cum a menționat și intervievatul, e cam deplasat de la ideea de a împărtăși cuiva ceva, de atransmite informații de la unul altuia, nu neapărat în scop comercial!

  Răspunde
 3. Internetul se poate inchide numai daca exista o lege in acest
  sens. Legile sunt aprobate in parlament de catre parlamentari.
  Parlamentarii sunt alesi prin vot pentru o perioada de 4 ani de catre
  „bobor”. Pai cine este de vina ca in parlament ajung
  liderii (sau reprezentantii lor) hotilor, criminalilor, mafiotilor,
  etc. care au tot interesul ca informatii privind trecutul lor sa nu
  ajunga la ochii si urechile alegatorilor ? Sunt tare curios sa
  aflu raspunsul dstra la aceasta intrebare.

  Răspunde
  • mai crezi in legi? Cine-i de vina ca in parlament ajung toti mafiotii? pai tot mafiotii, alegem noi guvernele? stai potolit , cei care merg la vot nu sunt cetateni ca mine sau ca tine, sunt de la partide , si aici e bataia cea mare , ai mai multi membrii au candidatura, dar si acolo se merge pe principiul, cea mai mare mita aduce candidatul la guvernare , mai crezi ca il votam noi? esti copil.

   Răspunde
 4. Doar n-om fi prosti sa stam cu pumnul in gura. Daca ma gandesc bine cei ce stiu programare sunt mult mai multi decat cei de la Microsoft si cele cateva branduri acolite ce sustin lacomia lor si politicienii nesatui. Si la IQ total sunt mult peste ei. Daca politicienii vor control, sa se controleze intai pe ei; Ei fac marile prostii pentru care platim toti.

  Răspunde
 5. Sunt programator de fel, am lucrat cu Microsoft, Boeing si actual la cea mai mare corporatie internationala de distributie de chimicale. „Internetul” are la baza metoda securizata de comunicare pentru armata. Inainte sa fie facuta tehnologia publica, alte masuri de securizare au fost create pentru manipularea/oprimarea sau costul informatiei transmise/primite. Marile corporatii dupa cum se vede si din documentar au fost primele (inainte de guverne si alti politruci) sa gandeasca „regulile” din care au de castigat si de la cel ce foloseste mediul pentru a-si exprima o idee cu drept de copyright pana la cel ce se foloseste (piratul) de acea informatie. Astea nu-s noutati, insa ce doare cel mai tare si este de-a dreptul TRIST, este simplul fapt ca prin tot procesul, INVOLUAM ca specie. Foamea de bani devine mai importanta decat o bucata de paine. Tot procesul creativ este bazat pe informatii primite, deci existente si aceste informatii la randul lor au fost create si bazate pe altele la randul lor. La tot acest process au contribuit miliarde de oameni de-a lungul istoriei, care nu au cerut copyright. Platim copyright pentru cine a inventat focul sau roata sau curentul alternativ, etc…? Involuam pentru ca nu ne mai este permis sa colaboram, sa ne folosim unii de ideile altora pentru a crea ceva mai bun, de care si cei ce au creat initial la randul lor sa se bucure si sa le dea mai departe pentru a lasa din nou pe altii dupa noi sa duca mai departe cu ceva nou cu care ei vor veni si se vor considera mai evoluati. E trist…

  Răspunde
  • Perfect de acord! Tocmai de aceea trebuie sa se termine cu aceste aberatii! Dumneata si colegii dumitale ati muncit O DATA si ati fost platiti O DATA; Pe MUNCA VOASTRA altii vor sa ne jupoaie de bani O VIATA! Eu NU ACCEPT in ruptul capului asa ceva! La fel si cu faimoasele creatii artistice ( Filme, carte, foto…), toate trebuie sa aiba O LIMITA rezonabila a castigului, dupa care trebuie sa devina PATRIMONIU al umanitatii. Acei indivizi nu au creat din nimic, s-au folosit de ceea ce au creat inainte multe, multe generatii de oameni! STOP acestor lichele nesatule!

   Răspunde
  • Asa cum gandeste un om normal, bunurile inventate trebuie sa ramana urmasilor nostrii sa se foloseasca de ele, altfel nu ne-am mai reproduce (asta fiind unul dintre teluri) , se pare ca intradevar involuam , pe toate planurile, am sa iau un singur plan , medical, medicamente , Boicil , inventat de un roman, pentru ca , costa foarte putin , a fost reinventat sub alta forma de altcineva care cere de 300 de ori pretul , bineinteles nu sub aceeasi formula ci una care sa nu remedieze ci dimpotriva sa strice pentru ca , consumatorul sa devina dependent de acel medicament sau de adjuvante si in felul acesta am ajuns din nou la buruienile de leac din perioada ghioagei primordiale, este doar un exemplu.
   Copii nostrii nu vor mosteni decat informatii eronate care nu le vor servi la nimic, dimpotriva ii vor face dependenti prin cumparare de la marile companii detinute , naiba stie de cine ca nici macar asta nu stim, presupunem .
   Am convingerea ca exista un forum al tuturor forum-urilor care conduce aceata lume , nu iluminatii, bazaconii aceia doar sunt scosi la inaintare.

   Răspunde
 6. in toata existenta,mereu a existat cineva care a vrut sa detina controlul asupra oamenilor de rand,iar acest lucru s-a facut prin „imbunatatirea” armelor si implicit soldatilor(armatei)pentru a putea opri rascoalele populatiei,servind drept scut celor care se considera superiori datorita numelui din arborele genealogic si averilor mostenite.Sunt multi soldati americani care au declarat oficial si neoficial ca au cerut consiliere psihologica si ca si-au aruncat insignele de merit primite si asta datorita lucrurilor „necurate”care se intampla in tarile invadate de SUA.Irak-ul l-au atacat pe motiv ca detin bombe ce reprezinta un real pericol,insa cand americanii si aliatii au calcat pe pamantul lor ,s-a vazut clar ca Irak-ul putea fi un pericol doar pentru Somalia.Apoi americanii au schimbat declaratiile,afirmand ca lupta contra terorismului.Inca un lucru.Poate o sa credeti ca e coincidenta,insa prin informatii acumulate m-am convins in jurul deciziilor politice si razboaielor este o aura de misticism.Razboiul din Irak a inceput pe 19 martie 2003(ora 5:50,20 martie in Iraq) ,data pe care paganii o venereaza pe Gaya,”Mother Earth” si s-a incheiat pe 1 mai ,data ce coincide cu un festival pagan de sacrificiu animal,de origine irlandeza,numit Beltane.(tot intr-o zi de 1 mai,in anul 1776,a fost infiintata si societatea „Vechii cautatori de lumina din Bavaria”(de catre Adam Weishaupt) numita mai tarziu „Ordo Illuminati”.Culmea ,noi serbam Ziua Muncii.

  Răspunde
 7. Cum vad eu viitorul internet-ului: din fiecare abonament de internet sa se plateasca o taxa de 1-5 lei (cazul Romaniei) pentru marii producatori de continut (studiourile de filrm, caselor de productie, etc). Perioada de copyright sa fie foarte mica 9-12 luni pentru un film (in aceste luni sa fie transmis exclusiv in cinema), etc si dupa liber pe internet.
  Adevarul e ca trebuie sa platesti pentru continut dar sumele cerute de ei sunt aberante.

  Răspunde
 8. Ce formidabil ar fi daca profesionistii rebeli ar inventa o alta retea internet care sa nu poata fi la dispozitia ORGANIZATIILOR CORPORATISTE si pe care sa aiba acces PRIN CONDITIILE DE INREGISTRARE CARE SA AIBA CONSECINTE de raspunderi materiale si LEGALE DACA NU SUNT RESPECTATE , cei ce sunt impotriva liberei circulatii a continuturilor. CAND AM CUMPARAT UN FILM PE DVD ESTE PROPRIETATEA MEA SI MA PRIVESTE CE FAC CU EL, platind am devenit prorpietar. Daca vad un film la cinema nu am dreptul sa-l povestesc?? etc. Eixsta o baza legala undeva pentru o distribuire libera identica ca si cum as da DVD-ul fratelui meu de pilda. DACA NU VAND CI DAU LIBER SI GRATIS, LEGEA NU POATE INTERVENI – sa fie clar, legea lor si hu a noastra.
  De aceea, cine se opune liberei distributii INCURAJEAZA PIRATERIA care apare tocmai din cauza asta.

  Aici este material pentru actiuni in justitie. Copyright-ul este altceva.

  Răspunde
 9. Problema se poate rezolva EXTREM DE SIMPLU: fiecare PROVIDER de internet sa plateasca o suma MODICA -de ex. un dolar pe luna- care sa se duca pe gatii nesatulilor. Si in acelasi timp, nesatulii sa plateasca si ei CEVA providerilor, nu de alta dar reclama COSTA BANI. Ridicand sa zicem costul abonamentului de internet cu MAXIM un dolar pe luna, cred ca ar satisface nemernicii ce sunt in spatele miscarii de copyright!

  Răspunde

Lasă un comentariu