Înainte de potop

Titlu original: Before the Flood

Documentarul prezintă dovezi clare ale crizei ecologice tot mai grave care produce daune ireversibile asupra peisajelor virgine din Groenlanda până în Indonezia, afectând echilibrul climatic al planetei și accelerând extincția unor specii de animale îndrăgite. Fiind conceput ca un avertisment înaintea alegerilor prezidențiale americane, filmul explică totodată soluții practice care pot salva planeta.

Actorul Leonardo DiCaprio discută cu personalități şi persoane din toate categoriile societății, atât din ţări dezvoltate cât şi din ţări în curs de dezvoltare, care îşi expun viziunile despre ce trebuie făcut astăzi şi în viitor pentru a preface sistemele noastre economice şi politice în instituții care respectă mediul înconjurător.

Printre intervievați se numără Barack Obama, Bill Clinton, John Kerry, secretarul general al Națiunilor Unite Ban Ki-moon şi Papa Francisc, precum şi cercetători eminenți ai NASA, ecologiști ai pădurilor, oameni de știință apreciați, lideri comunitari şi activiști ce luptă să salveze mediul. (Sursa)

7.36

7.36/10 din 22 voturi

Filme similare

3 comentarii la „Înainte de potop”

    • Domnule, Nu noi, Homo Sapiens, am creat viața pe pământ și nu noi o putem mentine. Viata, sub formele sale simple, a apărul cam acum patru miliarde de ani și toate cataclismele nu au putut duce la acopalipsa vietii. Aceste cataclisme au schimbat doar natura vieții, asa am ajuns și noi locatari pe Planeta Pământ. . Noi trebuie sa avem mare grijă ca acesta fantastica forma de viata inteligenta să nu o distrugem. Noi suntem responsabili de continuarea speciei pe pamant și se pare ca avem toate ingredientele pentru distrugere. Distrugerea civilizatiei umane nu a vietii pe pământ.

      Răspunde

Lasă un comentariu