Fenomenele parapsihologice

Titlu original: Something Unknown is Doing We Don't Know What

Cu tilul original „Something Unknown is Doing We Don’t Know What” (Ceva necunoscut face ceva ce nu pricepem), acest film documentar a fost selectat la mai multe festivaluri internaționale de film, precum cel de la Berlin, și premiat cu Premiul Juriului la Festivalul de Film din Arizona.

Filmul explorează fenomenele parapsihologice și fenomenele psihice paranormale, precum vindecarea spirituală, telepatia, psihokinezia, clarviziunea sau premoniția. Regizoarea filmului, Renee Scheltema, a călătorit în SUA pentru a intervieva oameni de știință, parapsihologi, psihologi, dar și fizicieni și medici pentru a explica aceste fenomene din punct de vedere științific.

Descoperim, astfel, că testele de laborator și cercetările științifice demonstrează că aceste fenomene paranormale sunt cât se poate de firești și că ele stau în puterea tuturor oamenilor. Mai mult, cei intervievați explică mecanismele legăturii dintre mintea fiecărui individ și mentalul colectiv, ceea ce numim conștiință colectivă.

8.29

8.29/10 din 86 voturi

Filme similare

14 comentarii la „Fenomenele parapsihologice”

 1. pina acum TOATE MESAJELE SUBLIMINALE CE AM OBSERVAT AM URMAT SA VAD UNDE DUC… MANIPULARE IEFTINA DAR cea de GRUP DACA ESTE SA FIM DREPTI, CEA DE GRUP ESTE PERICULOASA… EU ZIC CA INDIVIDUL PAOTE SA simta si sa il elimine sau nu…dupa cum vrea, dar de grup este ca si cum imaginea nevazuta au vazut o in grup si se conving unii pe altii ca este adevarat; toti sint de aceeasi credinta; asta se intimpla si in filme si in publicitati, cind vorbim de imagine, iar daca vorbim de „”vorbe””, mesajele subliminale se ascund in cuvintele cu care se transmti ideile… de acea cuvintul era dumnezeu; acum nu avem un singur dumnezeu, ci mai multi. daca ar fi sa refacem biblia ar fi sa fie scris ca dumnezeu era „”cuvintul si vedenia””. pentru new age asta este „”cuvintul si imaginea””. este exact ceea ce face ILLUMINATTI CU TOATA PLANETA: FILM sau arta imaginii si a sunetului SI DISCURSURIle POLITICE…

  Răspunde
 2. Fenomene ,,ANORMALE,, care afecteaza mintile ,,SLABE,,. Ferice de cei care  se pot debarasa de aceste,asa zise ,,FENOMENE,, si reusesc sa duca o viata normala,departe de asemenea absurditati.

  Răspunde
  • Defineste ceea ce inseamna normal. Din punctul meu de vedere normal e ceea ce corespunde majoritatii…astfel de fenomene nu sunt anormale ci din contra toti le avem cei mai multi intr-o stare de latenta de aceea nu se manifesta . E relativa treaba cu normal sau anormal, la fel si cu bine sau rau….doar niste concepte bazate pe dualism.Nu stiu …daca am avea toti schizofrenie ar fi ceva normal nu ?

   Răspunde
 3. Incepand cu 2:04 ” Noi ca oameni nu avem limite” traducerea prezenta in doc este total eronata, deoarece noi chiar suntem limitati de ce stim. Apoi, „Cu cat practici ceva, ca atat devii mai bun la acel lucru”, omul nu spune in nici un caz ceea ce subtritrarea arata, nu apare nicaieri cuvantul „perfect”, care mai mult ca sigur si persoana ce vorbeste aceste fraze stie bine ca perfectiunea e un miraj ce suge timpul vietii. Grija la subtitrari gresite ce schimba total perceptia asupra subiectului vizionat. Nu este primul doc tradus astfel, in care sensul filmului nu are nici o legatura cu sensul invatat de cititorul roman.

  Răspunde
 4. Minunat,realist,netendentios,un documentar succint al fenomenenelor pe care le-au trait foarte multi dintre noi,fara a le putea explica vreodata. Cert este ca materialismul exacerbat, in decursul istoriei,a dus la modificarea constiintei umane,fapt  ce a dus la dramele existentiale, ale intregii lumi moderne.O intelegere profunda a acestor fenomene, de colectivitati importante de oameni, cred ca ar putea schimba in bine soarta tuturor oamenilor de pe aceasta planeta,numita PAMANT!

  Răspunde
 5. Nu dati credinta documentarului ! Nici un om nu a ajuns inca pe „Luna” unde apare o scurta poveste chiar la inceputul lui…deci este doar un fals !

  Răspunde

Lasă un comentariu