Constantin și Elena

Un documentar plin de afecțiune despre o familie de români, Constantin și Elena. Timp de peste un an, autorul acestui film neconvențional a surprins cu o cameră video fiecare aspect din viața bunicilor săi. Rezultatul este o țesătură video minunată, precum broderiile Elenei. Modul în care cuplul își duce traiul, plin de seninătate și calm, este debordant; le ascultăm inclusiv cântecele bisericești și poveștile depănate despre minciunile de la TV.

Chiar dacă este un film intim și revelator, rămânem cu impresia că anumite evenimente importante au fost lăsate intenționat în afara documentarului. Poate și din cauză că fiul cel mic al bătrânilor a murit în timpul realizării acestui documentar. Probabil că de aceea moartea este foarte prezentă în conversațiile celor doi.

Vorba poetului, „veșnicia s-a născut la sat”. Poate că timpul se scurge mai greu în acele colțuri de lume, însă după vizionarea acestui film vom avea, cu siguranță, impresia că pentru noi, ceilalți, zilele trec mult prea repede… Constantin și Elena este subtitrat în română, engleză, franceză, spaniolă și portugheză, astfel încât poate fi recomandat oricărui străin ca o incursiune video în viața simplă de țăran român.

8.57

Nota: 8.57/10 din 46 voturi

Alte filme interesante

Mierea nebunilor: Culegătorii de miere halucinogenă

2013
10

Cunoscută ca „miere nebună” sau „mierea nebunilor”, substanța halucinogenă este produsă de cele mai mari albine sălbatice din lume.

De ce trăim de azi pe mâine

2022
8.41

De ce trăim de azi pe mâine explorează traumele economice din ultimele cinci decenii care au modelat profund mentalitatea românilor.

Dictatură, paranoia, foamete: Bun venit în Coreea de Nord!

2010
9

Mai mulți turiști francezi decid să plătească 8.500 de euro ca să petreacă o vacanță de trei săptămâni în Coreea de Nord, unde au parte doar de... surprize.

dictatura paranoia foame coreea de nord feature

Namibia, Cazanul Diavolului

2022
6.08

Documentarul prezintă frumusețea, diversitatea, dar și extremele vieții din Namibia, un ținut al contrastelor.

namibia cazanul diavolului
  • Calimero spune:

    Multumesc realizatorului.Imi amintesc de copilaria petrecuta alaturi de bunici…

  • Constance spune:

    Satul românesc cu farmecul său inegalabil mai are inca oameni
    blanzi , intelepti si rabdatori in suferinta, aparatori ai unor principii
    fundamentale, statornice din vremuri imemoriabile .

    Ritmul vietii este mai lent, timpul sta pe loc„Veşnicia
    s-a născut la sat”…….

    SUPERB

  • Pierderea unui copil este dureroasa pentru parintii ajunsi la vartsa senectutii… sa-si planga fiul rastignit pe cruce…
    Acest necaz mare sa fie si motivul pentru care Elena – mama, bunica, strabunica-, sa-si fi pierdut orice speranta in Cel de Sus si sa nu participe la Slujba de Inviere?

    • Lazar, la un moment dat in fil cineva intreaba de ce nu a venit si Mama Elena…si Tataie Constantin ii raspunde ca nu se poate deplasa pana la biserica, e drumul prea lung (are de coborat o vale si dupa de urcat un deal destul de lung la intoarcere). A mers la pomana unui vecin si au chemat salvarea…

  • Filmul acesta ar trebui văzut de toată lumea, şi de către cei vii şi de către cei morţi..Mulţumesc mult!

  • SPLENDID, FELICITARI REALIZATORILOR. NUMAI ASA VOM PASTRA IN AMINTIRE VIATA TARANULUI SI A ROMANULUI ADEVARAT.

  • Frumos film , l-am vazut prima data dupa ce a fost facut ,chiar in satu unde a fost filmat !! (filmu a fost facut in satu meu respect acelor oamenii inca sunt in viata !! ) Dumnezeu sa le de-a sanatate !!

  • >