Cazuri neelucidate ale NASA: Teroarea strict secretă

Titlu original: NASA's Unexplained Files: Top Secret Terror

„Ceea ce nu știm” întrece „ceea ce știm”. Aceasta este natura universului, iar NASA are misiunea să exploreze marele necunoscut. Savanții se avântă în cosmos în căutarea răspunsurilor. Navele spațiale părăsesc Sistemul Solar, dar explorarea universului seamănă cu aprinderea unui chibrit: nu știm ce se ascunde în întuneric, ar putea fi orice acolo.

Farfurii zburătoare enigmatice din proiecte guvernamentale secrete, hexagoane uriașe pe Saturn, „calmari spațiali” lângă Lună… Misiunile NASA au descoperit dovezi tulburătoare. Ele continuă să îi uimească și pe cei mai străluciți cercetători. Cazuri neelucidate ale NASA este un serial despre obiecte și fenomene care ne depășesc puterea de înțelegere. Acestea sunt cele mai bizare evenimente cu care s-a confruntat agenția spațială americană încă de la înființate.

Acest episod prezintă următoarele cazuri:

  • Problema de la Houston – 29 decembrie 1980. John Schuessler, un inginer al NASA, investighează un incident petrecut în afara orașului Dallas, Texas, unde două femei și un copil prezintă simptome de iradiere după o întâlnire cu niște lumini ciudate.
  • Conspirația din umbră – 12 decembrie 1972. Fotografiile realizate de misunea Apollo 17 alimentează teoriile conspirației cu privire la înscenarea aselenizării.
  • Piele extraterestră – Pe pietrele din Parcul Național Canyon Land din Utah apare un strat de „lac” de origine necunoscută, care ar putea indica o nouă formă de viață. Același „lac” de pe pietrele din deșert pare să existe și pe rocile de pe Marte.
  • Teroarea strict secretă – 2 decembrie 1988. O misiune strict secretă a navetei spațiale Atlantis este pusă în pericol din cauza unei probleme la stratul de protecție termică. A efectuat echipajul o plimbare neautorizată pentru a face reparații și pentru a-și salva viața?
  • Sferele de rău augur – În 1963, în Teritoriul Yukon, din Canada, un martor vede sfere strălucitoare care par să aibă o legătură istorică cu activitatea tectonică.
  • Păianjenul de pe Mercur – 14 ianuarie 2008. Sonda spațială a NASA trimite imagini de pe planeta Mercur, care arată o cupolă cu diametrul de aproximativ 35 de kilometri, înconjurată de un model asemănător spițelor și care nu mai apare în niciun alt loc de pe planetă.
  • Luna malefică – 25 august 1989. Sonda NASA Voyager 2 ajunge la Neptun și trimite imagini dinapoi ale lunii Triton, care dovedesc că acest corp ceresc nu este tocmai o lună obișnuită.
8.80

8.80/10 din 5 voturi

Filme similare

Un comentariu la „Cazuri neelucidate ale NASA: Teroarea strict secretă”

  1. Comentariile sunt cumva infantile, in privintza aparitiei luminii si elicopterelor, precum si in privintza smaltzului de pe rocile Grand Canyonului. In privintza vizitelor pe Luna, parerile sunt impartzite…

    Răspunde

Lasă un comentariu