Cartea soldatului

Anul 1918. Un bărbat este prizonier într-un lagăr din Severin. Dar acest lucru pare să nu-l intereseze. Îndrăgostit de Ana, își notează întâlnirile, sentimentele și dorințele. Dar și numele altor 40 de femei pe care le-a iubit. Cartea pe marginea căreia s-a hotărât să țină un jurnal este, desigur, un roman de dragoste. Aceasta este Cartea soldatului.

Povestea cărţii supravieţuitoare a fost făcută film de Doina Ruşti şi Marius Donici, în „complicitate” cu Arhivele Naționale, Muzeul Național de Istorie şi prin contribuţia substanţială a istoricilor Alina Pavelescu, Cristina Păiuşan-Nuică, Cornel Ilie, Manuel Stănescu, Şerban Pavelescu, Simona Preda, Cristian Aniţa, Liviu Vişan, Flavius Roaită.

5.50

5.50/10 din 2 voturi

Filme similare

Un comentariu la „Cartea soldatului”

  1. Foarte interesant acest documentar,bazat pe o situatie reala de acum 100 de ani,adnotata pe marginile paginilor unei carti -roman de dragoste- pe care Fanica un soldat rezervist a luat-o pe front.
    Impresionanta este doleanta lui de a avea un carnet de 2 lei unde sa-si scrie gindurile.Poate fi si un subiect de film artistic daca un scenarist si regizor de talent ar face un scenariu si un film- care ar avea toate ingredientele ce acum sint la moda in filmele cu audienta la public,
    adica aventuri de amor cu multe femei si pina la urma alegerea marii lui iubiri in persoana uneia singure,condimentata cu muzica din epoca-Zavaidoc- si descrierea vietii de zi cu din acea epoca,apoi razboiul cu ororile lui,etc.

    Răspunde

Lasă un comentariu