Brâncuși filmat (1923-1938), care conține imagini de mare valoare istorică, îl arată pe Brâncuşi la lucru, unele dintre capodoperele acestuia fiind filmate în stadiul de construcţie. Sculptorul poate fi văzut modelând lutul, tăind cu fierăstrăul „Coloana Infinitului” sau primind vizite de la alte personalităţi care au marcat sculptura modernă, precum Barbara Hepworth. Filmul prezintă şi imagini de la montarea „Colanei fără de sfârșit” şi a „Porţii sărutului în Târgu Jiu”.
O oră de secvenţe filmate de Brâncuşi între 1923 şi 1938, în atelierul său din Paris, în Anglia şi în România, mai ales la Târgu Jiu. O lecţie despre lumină şi despre folosirea luminii, simplitate şi răsfăţ, prieteni, muncă grea şi joacă. Totul, în liniştea filmului mut. Brâncuşi ne arată cum să-i privim lucrările: „Pasărea măiastră” e aşezată în aşa fel, încât absoarbe lumina şi devine singura lumină; „Nou-născutul” e legănat pentru a i se observa fragilitatea şi felul cum oglindeşte lumea; „Peştele” e rotit pe un suport pentru a străbate şi a fi străbătut de o rază – lumina ca mişcare; „Leda” ni se înfăţişează ca reflexie, ca direcţie a luminii ori ca traiectorie urmăritoare.
noi ,nu prea ne recunnoastem artistii,mai mult nu facemm nimic penntru ei.suntem o natie lasa.
Doua maini de aur a aratat lumii cum arata Coloana Infinitului, Poarta Sarutului si Masa Tacerii…daca el nu ar fi existat, lumea nu ar fi stiut ca a fost roman dintr-o tara numita Romania…
Puteti asculta acest fond muzical in timpul vizionarii filmului si v-eti simti si mai mult adevarata ARTA care este din pacate atat de ignorata… http://www.youtube.com/watch?v=QvsW-BmFAEB
Am facut o proba si nu merge decat luat linkul si pus pe Mozila Firefox.Este cea de sus (Relaxing music-youtube).Vizionare placuta.