Bobby Fischer împotriva lumii

Titlu original: Bobby Fischer Against the World

Bobby Fischer împotriva lumii este un film documentar ce explorează viața bizară și tragică a maestrului internațional la șah Bobby Fischer. Drama carierei sale a fost de netăgăduit, de la o copilărie tulbure, la statutul de super-vedetă, campion al Războiului Rece și, în final, o viață de fugar. Filmul explorează unul dintre cele mai misterioase personaje ale secolului XX.

Acest film documentar este prima biografie video a omului considerat de mulți ca fiind cel mai mare jucător de șah care a trăit vreodată, care a ajuns să fascineze întreaga lume cu victoria sa asupra reprezentantului Rusiei, Boris Spasski, la apogeul Războiului Rece.

Traiectoria lui Bobby Fischer l-a propulsat de la statutul campion al SUA, la vârsta de 15 ani, la cel de campion mondial, la 29 de ani. Refuzând cu încăpățânare să își apere titlul, Fischer a devenit, practic, un pustnic pentru tot restul vieții. După ce a trăit retras vreme de zeci de ani, a reapărut brusc, într-un ultim și bizar capitol din viața sa, ca fugar din calea justiției americane.

Imaginile de arhivă și interviurile de excepție cu apropiații săi dau un plus de savoare poveștii captivante a măririi și decăderii acestui mare campion mondial al șahului.

7.40

7.40/10 din 15 voturi

Filme similare

2 comentarii la „Bobby Fischer împotriva lumii”

  1. eu am avut un coleg de liceu GORDAN NICOLAE care era un Bobby Fischer… nu putea sa faca nimic altceva decit sah….
    noi cei din jurul sau, nu faceam de cit ””nu faceam nimic altceva”’ dar el facea si sah… matematica si sah…as vrea sa stiu daca cineva are idee despre un mare om Gordan Nicolae… caci numai un om mare putea sa ajunga un om ca el…

    Răspunde

Lasă un comentariu