Biblia secretă – Cavalerii Templieri

Reușesc dovezile istorice să dezlege misterul Sfântului Graal și al Apocalipsei? Acest film documentar analizează miturile şi enigmele legendarului ordin medieval, Cavalerii Templieri.

Templierii au atras din nou atenţia întregii lumi după publicarea romanului de succes al lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci. În această carte sunt înfăţişaţi ca protectori misterioşi ai Sfântului Graal. Teoria conspiraţiei sugerează că organizația lor încă există şi continuă să protejeze în secret o vastă şi misterioasă comoară.

Cu ajutorul reconstituirilor istorice ale bătăliilor şi ritualurilor rămase mult timp secrete, încercăm să distingem datele reale şi cele fictive despre aceşti luptători legendari. Alături de Biblia secretă – Rivalii lui Isus, acest film documentar aruncă lumină asupra secretelor creştinătăţii.

6.80

6.80/10 din 64 voturi

Filme similare

25 de comentarii la „Biblia secretă – Cavalerii Templieri”

 1. Nu ai cuvinte de spus era mai bine pe vremea aia…Nu mai era criza asta…:D Orcine avea munca pe vremea lu Ceausescu acum sunt dati afara pe capete…=))

  Răspunde
  • Omule, tu gandesti inainte sa vorbesti asa? Te-ai uitat la documentar macar?

   Cum poti sa spui ca o perioada in care oamenii erau luati de acasa in miezul noptii, bagati in inchisori cu anii, torturati la sange, dezumanizati…. era mai buna decat cea pe care o traim acum?

   Pot spune ca am citit zeci de carti legate de comunism (in special pe Fenomenul Pitesti) si m-am infiorat. Tot respectul celor care au supravietuit torturii pentru ca niste oameni ca tine sa vina acum sa deplanga acele vremuri.

   Răspunde
   • Laura,

    ai dreptate in ce spui, am scris mesajul asta pentru ca eu ma simteam uneori in cadere cand vedeam cata lipsa de memorie si ignoranta au unii.

    Salutari,
    Mihai

    Răspunde
 2. draga laura nu am cum sa i dau dreptate lui pispac dar mare diferenta nu prea este.diferenta tine de interpretare.ar fi foarte mult de discutat despre cacealmaua asta care se cheama politica.

  Răspunde
  • Laura, ai citit despre comunism ceea ce au scris dusmanii acestuia. Dar sunt si oameni care au trait acele vremuri.A avut si bune si rele. dar timpul va dovedi ca ceea ce a fost este nimic pe langa ceea ce va fi.

   Răspunde
   • Ceea ce va fi? Omule, tu ai luxul sa scrii comentarii pe un forum, in timp ce la Pitesti oamenii erau obligati sa manance fecalele proprii, cum poti sa spui asa o tampenie?

    Iti dai seama cat de iresponsabil esti? Pe ce lume traiesti? Poti sa spui ca comunismul a avut bune si rele, dar a-t fi smulsi dintii din gura si a fi obligat sa mananci fecale tinde sa anuleye binele.

    Ma apuca disperarea cand citesc comentarii atat de iresponsabile. Ma mahneste profund.

    Răspunde
 3. Nu va mai uitati la mizeria asta….am crezut ca e ceva serios dar na…trebuia sa-mi dau seama ca ‘serios’+’liiceanu’ nu vor fi niciodata in vreo simetrie. Documentarul facut la comanda de ‘fratele’ Edward Behr tocmai atunci cand lumea intreaga se intreba cine e Nicolae Ceausescu. Cele 2 scopuri ale acestui ‘documentar’ sunt : primul de a legitimiza lovitura de stat, mascand-o in ‘revolutie’ iar al doilea este de a dezinforma masiv opinia publica internationala. Un documentar obiectiv si serios despre ‘revolutia’ di 1989 gasiti aici : http://www.youtube.com/watch?v=yF-LSrsd0fw

  Răspunde
  • In cazul nefericit in care te-ai nascut in Romania, nu esti mai roman decat romanii care s-au vandut comunistilor pentru o viata usoara. Puteti latra, adevarul incepe sa iasa la iveala. Si chiar daca suntem inca condusi de lepre si iubirea de tara infloreste greu printre maracinii ramasi la putere, daca vrem sa supravietuim ca popor, trebuie mai intai sa ne cunoastem istoria.

   Răspunde
 4. Omenirea( și în special europenii, nord-americanii dar, în egală măsură, și locuitorii din Asia de est) trebuie să tragă învățămintele necesare din întâmplările tragice petrecute între 01.09.2010 și 09.08.1945.

  Răspunde
 5. Va rog frumos imi pute-ti spune daca ruleaza documentarul ca la mine nu vrea deloc si imi apare urmatorul mesaj :We’re sorry ,no embeddable videos are currently selected for this player.

  Răspunde
 6. Observ ca mai sunt unii care insinueaza ca de fapt Stalin prin crimele lui monstroase a deviat grav de la principiile comunismului, abatandu-se de la marxism ! Pt cei ce nu stiu iata simplu si clar, indubitabil si irefutabil, scopurile comunismului enuntate de parintele lui adoptiv marx in “opera” lui fundamnetala Manifestul Partidului Comunist :
  1)desfiintarea proprietatii private!
  2)desfiintarea natiunilor!
  3)desfiintarea religiilor!
  4)desfiintarea mostenirilor ! Toate urmau sa fie cedate statului comunist.
  5)desfiintarea familiei si comunizarea femeilor si copiilor rezultati din cuplaraiul general. Toti copiii rezultati trebuiau educati in comun in sistem ciurda. In rezolutia internationalei comuniste de la Geneva, marx a lansat chiar o noua “idee” : “orice copil, incepand cu 9 ani, trebuie sa fie un lucrator productiv”
  6)infiintarea unor armate in industrie si agricultura ; adica militarizarea muncii cum a zis Trotki, noua forma de sclavie depersonalizanta.
  Cum crede cineva ca se pot realiza aceste aberatii bio-psiho-sociale fara sa crime in masa ?

  Răspunde
 7. Video-urile nu pot intra in modul full screen. Le-am vazut pe amandoua si m-am lamurit curiozitatii mele, dar nu e acelasi lucru daca nu e ecran complet. “Monica: documentarul este actualizat si functional”, mai lasa-ma doamna, ca la asta se referea si “dan”, ca nu se deschide in modul ecran complet.

  Răspunde

Adaugă un comentariu: