Banii nu au miros – Miliarde din deșeuri

Europa exportă de ani buni deșeuri ilegale: o afacere de miliarde. Natura nu este singura care are de suferit. Bucureștiul se îneacă în poluare pentru că la marginea orașului se ard ilegal deșeuri, iar acestea provin din Occident, inclusiv din Germania.

Exact despre asta este vorba: arderea sau îngroparea deșeurilor, în loc de reciclarea lor: cauciucuri, baterii, chiar și azbest. Puțini încearcă să lupte activ împotriva acestei afaceri de miliarde, extrem de dăunătoare populației și mediului. Printre ei se află și fostul comisar al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, sau procurorul specializat în probleme de mediu Teodor Niță. Ambii știu: „Deseori, este vorba despre criminalitate organizată”. Informația este confirmată și de Europol.

Numai că prinderea exportatorilor, a subcontractorilor care mediază afacerile și a importatorilor din țările de destinație nu este tocmai ușoară. O spun chiar autoritățile europene. (Sursa: Deutsche Welle)

8.87

8.87/10 din 15 voturi

Filme similare

Un comentariu la „Banii nu au miros – Miliarde din deșeuri”

  1. Este de știut unele evenimente importante pt. omenire și aduse în centrul nostru de cunoaștere pt. a se lua masuri pt. a întâmpină catastrofe pământului și asa încercat de invențiile omenirii și industrializării globale

    Răspunde

Lasă un comentariu