Balta Albă: Muzica și poveștile unui cartier din București

Balta Albă este un documentar despre muzica și poveștile unor artiști care și-au dus veacul și au beneficiat de inspirația unui cartier emblematic al Bucureștiului, cunoscut în toată România. În anii 60 când Bucureştiul se extindea, aici apărea unul din cartierele mai selecte ale Capitalei. În majoritatea blocurilor noi locuiau cadre militare, profesori, oameni de cultură şi oameni din temuta Securitate.

Practic, în Baltă Albă populaţia a devenit foarte diversă; mai multe paturi sociale împărţeau acelaşi bloc. Dar una dintre particularităţile acestui cartier este apariţia unui foarte mare număr de muzicieni, în decursul a 30 de ani, ceea ce a făcut acest din Baltă Albă un cartier unic în România, depăşindu-şi condiţia de simplu „dormitor comunist”.

Documentarul Balta Albă ne poartă într-o incursiune prin istoria antedecembristă și viața de după Revoluție a acestei zone pur bucureștene, aflate departe de centrul pe care turiștii străini îl văd atunci când vizitează orașul. Printr-o serie de interviuri cu artiști importanți ai României care și-au găsit inspirația aici, regizorul Silviu Munteanu reușește să dezlege unele dintre misterele acestui cartier.

Documentarul promite 30 de ani de istorie muzicală alaturi de o serie de interviuri pline de culoare cu numeroase vedete autohtone, pornind de la Sișu și legendara trupă hip-hop „La Familia”, până la Adrian Plesca (Artan), solistul trupei „Timpuri Noi” sau Nelu Dumitrescu, toboșarul „Iris”.

9.33

9.33/10 din 3 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu