Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu

Realizat de regizorul Andrei Ujică, filmul documentar Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu a fost lansat în 2010 şi a atras încă de la început un interes uriaș din partea publicului. Filmul explorează viaţa dictatorului Nicolae Ceauşescu prin intermediul imaginilor de arhivă inedite deţinute de Televiziunea Română şi Arhiva Naţională de Film.

Majoritatea imaginilor au fost prezentate publicului în premieră, documentarul reprezentând un valoros testimonial al adevăratei feţe a lui Ceauşescu. Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu debutează cu scene din procesul din 1989, iar apoi se succedează imagini de la moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, din timpul vizitelor în China, Anglia (când Ceauşescu apare alături de Regina Elisabeta), SUA (când dictatorul se întâlneşte cu Jimmy Carter sau vizitează studiourile Universal de la Hollywood) sau Coreea de Nord.

Filmul se bazează pe materiale video care însumează peste 100 de ore, înregistrate de-a lungul a 25 de ani, în vizite oficiale, vizite de lucru şi chiar şi în vacanţele petrecute de dictator în cercuri restrânse.

7.64

7.64/10 din 44 voturi

Filme similare

10 comentarii la „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”

 1. de ce a fost tiran? ca facut export masiv? ca a platit toate datoriile tarii? Cat a fost rau in romania ca trebuia sa stai la coada pentru paine? cam dupa 1983 sau 84 a inceput sa se strice treaba. Inainte gaseai tot ce vroiai in magazine. In anii 80 stateai la rand pentru paine, azi stai la rand pentru un servici, dar stai la rand mult si bine pentru un servici mizerabil. Asta este, asa au vrut cei din 89, asa a facut Iliescu si ceilalti pentru buzunarele lor. Asa sa stati, sa fiti bataia de joc a tiganilor si a tuturor popoarelor din aceasta lume, sa primiti un salar de 1000 de lei.

  Răspunde
  • Mai bine invata sa scrii corect in romana. Corect se spune „serviciu”, SERVICI e acela care-l cumperi pentru bucatarie (farfurii,cani,linguri,furculite,etc)

   Răspunde
   • Faci pe desteptul? Ai auzit ceva de dialect? Sau cum se vorbeste la tara? Kamov are dreptate din toate punctele de vedere.

    Răspunde
    • Gramatical atat in dialect, cat si in limba romana a bunului simt, este SERVICIU. Se invata acest lucru in scoala generala.
     A fost si bine si rau in acele vremuri, puse in oglinda cu cele de azi, poti observa cat de mult se repeta ele, iar noi nu invatam nimic din ceea ce am trait, preocupati fiind sa-i altoim pe altii care ne corecteaza, sau care ne deschid ochii.

     Răspunde
 2. „toata lumea stie situatia dezastruoasa a tarii”….ei,da! acum si aici in 2012 Romania este intr-o situatie dezastruoasa.De ce? Uite asa!….iar pt ca exista „vom trai si vom vedea;se putea si mai rau;care altii?;etc.,etc. …romanii isi merita soarta cu virf si indesat.

  Răspunde
 3. si cei care l-au condamnat erau niste analfabeti , niste imbecili, nici nu stiu cum asemenea oameni au puterea de a condamna la moarte un om, ce comportament de oameni preistorici, ce destepti se credeau, asa vorbesc de parca cu siguranta detin adevarul suprem,….Da in comunism era rau , dar comparativ cu situatia de azi era mai bine , dormeai linistit nu aveai grija creditelor, ratelor , a locului de munca , fetele in ziua de azi trebuie sa stea la dispozitia sefului, particularii sunt niste oportunisti care au avut noroc la bani , inteligenta nu are nici o valoare in ziua de azi , nici o facultate nu se afla in primele 500 din europa, nici o idee buna de la guvernanti , avem o politica facuta ca si in cartier cu baietasi , democratia o fii buna da la noi nu este democratie , ci anarhie

  Răspunde
 4. In sfarsit vad un documentar real fara manipulare. Ceausescu ……..cel mai adevarat patriot iubitor de tara si popor. A tinut la neamul Romanesc si a dat Romanilor toate cele necesare. Criminalii: Dan Voiculescu, Gelu Voican Voiculescu, Ion Iliescu, Petre Roman trebuie sa plateasca cu capu asa cum a platit si MARESALU Antonescu pentru prostiile pe care le-a facut.

  Răspunde
 5. Va recomand sa urmariti seria de documentare intitulata ,,Memorialul Durerii” si apoi sa vorbiti despre ,,patriotul” si ,,iubitorul” de tara,Ceausescu!Prostii dracu’…Adevaratii patrioti sunt cei carora nu li se cunoaste nici acum mormantul,cei care s-au impotrivit comunistilor si care au luptat in munti pentru eliberarea Romaniei de sub bocancul rusesc! Puneti mana si cititi ce s-a intamplat,cu adevarat,in gulagul romanesc,intre anii 1945-1989 ca,dupa cate vad,n-aveti nici cea mai mica idee…

  Răspunde
  • Patriot, mai inseamna sa ai in mana o tara si sa nu o vinzi marilor puteri. Am trait, am suferit, am crescut si m-am format in comunism, ma intreb…..acum ce sunt? cu cine votez? unde votez, care-i tara mea? este Europa tara minunilor? sau, cine conduce Romania? trebuie sa-mi insult concetatenii pentru greseli gramaticale? circumstantele formeaza continutul vietii mele, dar aceste circumstante sunt manipulare.

   Răspunde

Lasă un comentariu