30 de ani de democrație

La finalul Revoluției din decembrie 1989, Ion Caramitru a încheiat transmisia TVR spunând aceste cuvinte: „Să ne bucurăm, vin zile fericite!”.

„După 30 de ani, ne-am dorit să facem un film despre cum au fost, de fapt, zilele care au urmat. Despre toate reușitele, dezamăgirile și speranțele care ne-au ajutat să mergem înainte. Despre momentele în care am fost temători și despre cele în care am fost un popor curajos. Despre cum s-a transformat România în toți acești ani”, susțin realizatorii documentarului.

Pe pagina documentarului, jurnaliștii Mihai Voinea și Cristian Delcea, de la Recorder, afirmă următoarele:

„Am citit cărți de memorii și articole din presa vremii, ne-am petrecut zeci de ore scotocind prin arhive video (de la televiziunile românești până la agențiile de presă internaționale) și am încercat să vorbim cu toți politicienii care au condus România în această perioadă. A rezultat un documentar de trei ore, dar noi sperăm că el va fi văzut și de generația Tik Tok, despre care se spune că se plictisește după 15 secunde. Ne-am încăpățânat să credem că nu e așa și că putem cuprinde istoria recentă a României într-o poveste care trece dincolo de vârstă, nivel de educație și convingeri politice.”

9.00

9.00/10 din 6 voturi

Filme similare

Un comentariu la „30 de ani de democrație”

  1. Viorel, baiat de casa, cum te-ai capatuit? RUSINE!!! Nu m-as fi insotit cu tine, dcat daca eram fara creier!
    Doamne, auzind cum te exprimi, nici nu as fi vrut sa te vad, sa am ceva de-a face cu tine! Esti asa de agramat, incat imi e mila de tine!
    RUSINEEE!
    Iar petre roman, bandit de talie … nationala, are tupeu si acum!

    Răspunde

Lasă un comentariu