Ororile războiului: 1861-2010

Titlu original: Wartorn: 1861-2010

Ororile războiului: 1861-2010 înfățișează drama prin care trec veteranii de război din cauza stresului posttraumatic și a problemelor mintale produse de tragediile la care au asistat în timpul conflictelor. Documentarul atrage atenția asupra rănilor invizibile pe care le lasă conflictele armate.

Acest film se bazează pe poveștile personale ale soldaților americani ale căror vieți au fost distruse de ororile de pe câmpul de luptă, în diferite perioade ale istoriei SUA, începând de la Războiul Civil până la războaiele din Irak și Afghanistan.

Suferind de stres posttraumatic, soldații întorși de pe front duc vieți chinuite. Sindromul de stres posttraumatic este o anxietate severă care se dezvoltă după expunerea la evenimente care cauzează traume psihologice pe care individul nu este capabil să le suporte. Manifestările includ retrăirea traumelor prin flashback-uri sau coșmaruri, evitarea stimulilor asociați cu trauma și tulburări de somn sau hipervigilență. Simptomele durează o perioadă lungă de timp și afectează profund viața socială și profesională a suferinzilor.

Partea a doua a documentarului Ororile războiului: 1861-2010 poate fi urmărită aici.

8.56

8.56/10 din 9 voturi

Filme similare

Un comentariu la „Ororile războiului: 1861-2010”

Lasă un comentariu