Transalpina – Drumul regilor

De o frumusețe care te lasă fără răsuflare, Transalpina e mai mult decât o șosea spectaculoasă. Vechimea drumului care leagă Transilvania de Țara Românească se măsoară în milenii. De-a lungul timpului, a fost pierdut și redescoperit de mai multe ori, dar păstorii l-au cunoscut dintotdeauna și l-au străbătut cu turmele lor, în ciuda granițelor trasate de stăpâniri trecătoare.

Filmul Transalpina – Drumul regilor propune o călătorie pe drumul de care și-au legat numele mai mulți regi, dar și pe sub pământ, pe căile pe care umbla zeul Zalmoxis, și prin cer, unde, pe vremea uriașilor, s-au petrecut întâmplări care au dat numele munților și văilor. Într-o transpunere cinematografică de excepție, fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile trec dincolo de fapte și date istorice, evocând însuși spiritul locului. (sursa)

8.68

8.68/10 din 41 voturi

Filme similare

5 comentarii la „Transalpina – Drumul regilor”

  1. Multumim pentru frumosul film TRANSALPINA~DRUMUL REGILOR-L-am vizitat in anul 2019 .Este minunat Comentariile sunt foarte ineresante Ne-au completat cunostintele.Fam Puiu

    Răspunde
  2. Frumoasă realizare! Minunată Țară! La ce și de ce atâtea au fost și mai sunt ascunse? Regret că nu am avut bani și timp să străbat și admir aceste multe locuri în tinerețe.

    Răspunde

Lasă un comentariu