TOXIC – Adevărul despre alimentul modern

TOXIC – Adevărul despre alimentul modern analizează cât de sănătoasă este hrana pe care o consumăm zilnic, pornind de la întrebarea „Ce este alimentul?”. Profesorul Mencinicopschi pornește de la o teorie simplă: corpul uman este creat de natură să decodeze informația din mâncare și să o transforme în substanțele necesare pentru a rămâne sănătos.

În ultimii ani, oamenii au adus modificări alimentelor prin agricultura intensivă și puternic industrializată, cu scopul de a crește producția și profitul, ceea ce a dus la dispariția acelei informații naturale în mâncarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaște și are astfel probleme în a o decoda.

TOXIC – Adevărul despre alimentul modern studiază și desființează alimentele. Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci și despre cele de bază, pe care le considerăm a fi sănătoase, le consumăm cu încredere și cu care ne otrăvim fără să avem habar.

„Acestea este primul film documentar românesc care spune adevărul despre alimentele pe care le consumăm, despre proveniența acestora și despre adevărata lor compoziție. Ne-am dorit, în plus, ca prin acest documentar sa îmbinăm informația riguroasă și imparțială, să o facem accesibilă tuturor oamenilor care încearcă să-și schimbe modul de viață și să spună stop bombardamentului cu produse pline de tot felul de chimicale.” Andrei Sota, regizor

8.28

8.28/10 din 57 voturi

Filme similare

16 comentarii la „TOXIC – Adevărul despre alimentul modern”

 1. Frumos..! Chiar daca cea mai mare parte dintre informatii imi erau cunoscute…prezentarea e interesanta si integrarea lor excelenta…!Multumesc!

  Răspunde
 2. Toxic- adevarul despre alimentul modern, cel mai bun, educativ film vazut de mine. Trebuie sa-l dau sa-l vada clasele de a XII-a( cel putin) in cadrul orelor de stiine pt ca am predat metabolismul si ii gasesc loc in programa de studiu. Felicitari realizatorilor !
  Eu am sansa sa am gradina mea si animalele noastre.Sanatate.

  Răspunde
 3. Ce nu spune nici dl Mecinicopschi nici altcineva este faptul ca mintea crează realitatea. Dacă nu ni s-ar băga mereu în cap, pe toate căile posibile, că tot ce mâncăm este toxic, fapt care cultivă teama, întreţinută de mass-media, care poate induce boala, mai întâi la nivel mental, apoi la nivel fizic, dacă ni s-ar spune că există studii care arată că oamenii pot deveni imuni chiar şi la otrava de viperă, am fi mult mai sănătoşi, am putea trăi normal, dar traiul normal exclude manipularea, aşa că se preferă transformarea noastră într-o masă de oameni speriaţi, care, cred ei, nu mai au nicio speranţă, aşa că se lasă în voia soartei (a escrocilor), nu mai au speranţe, nici viitor…

  Răspunde
  • oare asa este? pai daca forurile autorizate au facut analizele branzei contrafacute si au descoperit substante chimice, eu sa fiu animal cuminte si sa nu-mi induc , ca este toxic ci ca este foarte bun de papat, , asa e bine?

   Răspunde
   • daca te servesc cu un pahar cu apa si iti spun apoi ca tocmai ai baut otrava crede-ma ca in maxim 10 secunde incepi sa prezinti simptome…
    forurile autorizate?!!! :)))) autorizate de cine?! intrebare retorica evident

    Răspunde
    • Ai facut tu o proba, sau doar iti imaginezi? Eu iti garantez ca nu prezint nici un simptom, in afara probabil de ceva panica. Efectul placebo nu functioneaza asa cum crezi tu. E plina lumea de oameni care mananca fast food, beau coca cola, fumeaza etc. imaginandu-si ca totul e bine si totusi se ingrasa si se imbolnavesc, indiferent de ce cred ei in mintea lor.

     Răspunde
  • De ce crezi ca realitatea din mintea ta e „realitatea adevarata” si nu cea din a mea?
   Fa o vizita intr-un spital, sa vezi care e „realitatea”. E simplu.

   Răspunde
  • De exceptie documentarul, felicitari! O singura bila neagra prezenta si comentariile domnului Oreste, fara nici-un suport stiintific, spala la varza intocmai ca pe vremea cand il slugarea pe Voiculescu. Prezenta lui Oreste alaturi de cea a dlui Mecinicopschi, umbreste din pacate rationamentul si argumentul stiintific. Oreste poate sa comenteze din poala escrocului de Petrescu, uns Arhiepiscop al Tomisului, functie din care jecmaneste batranii din amaratele sate ale Dobrogei!

   Răspunde
 4. tot ii da cu domesticirea….da ce dracu..noi mai suntem asa salbateci sa avem nevoie tot de alimente salbatece…..mai bine sa faca un documentar bazat mai bine pe studii stintifice reale…tot atata matrice!! natura in sus..natura in jos…!! chiar asa nemaipomenita e natura asta!,asa mult traiau cei din trecut!!? de la alimentatia lor naturala! cati mureau din cei nascuti atunci..?!

  Răspunde
  • Monseur nanu, stramosii nostrii mureu din cu totul alte cauze decat noi. Ei mureau din cauza infectiilor pentru ca nu cunosteau sulfamidele (antibioticele) si orice infectie mai serioasa in corp era mortala,otravirilor accidentale, accidentelor in munca, epuizarii in urma muncii (nu erau unelte, masini, utilajele moderne), molime sezoniere (holera, gripa, ciuma), sifilis, oftica (boli pulmonare), parazitozelor, subnutritiei, etc. Cu noile cuceriri ale stiintei-tehnicii si medicinii noi am ajuns sa murim dupa cum spune un stravechi proverb chinezesc ce are peste 2000 de ani observat la capetele incoronate ce traiau in puf si sedentarism; „Omul isi sapa groapa cu dintii!”

   Răspunde
 5. Este un documentar excelent, și nu numai, pe cât de deștept este și doctorul Menci… vravo!!!
  Ar fi normal ca acest film să fie privit de toți mai mulți români – ca,,, să-și schimbe stilul de viață dpdv nutrițional… Mie-mi place foarte mult acest documentar și, voi care criticați – ar fi mai bine să acceptați ceea ce vă oferă acest specialist și să concluzionați de sine stătător cum ar fi mai bine, că doar aveți creier în cavitatea craniană, ci nu tălăbură…

  Răspunde

Lasă un comentariu