Toate războaiele sunt create de bancheri

Titlu original: All Wars Are Bankers' Wars

Principala cauză a Revoluției din Statele Unite a fost „Legea privind moneda”, emisă de regele britanic George al III-lea, prin care coloniștii au fost forțați să își desfășoare afacerile doar cu bancnote imprimate de Banca Angliei, contra unei dobânzi. După Revoluție, SUA au adoptat un sistem monetar radical diferit, în care guvernul emitea propria monedă, astfel încât băncile private – precum Banca Angliei – să nu mai poată „sifona” bani prin dobânzile practicate.

Însă unica preocupare a bancherilor este să elaboreze noi scheme prin care să producă profit, iar aceștia cunosc foarte bine cât este de ușor să corupi conducătorii unei națiuni. La doar un an după ce Mayer Amschel Rotschild rostea odiosul motto „Dați-mi controlul asupra banilor unei națiuni și nu îmi pasă cine face legile”, bancherii au reușit să înființeze o nouă bancă centrală privată, numită First Bank of the United States (Prima Bancă a SUA).

Acest lucru a fost posibil, în mare parte, prin eforturile susținătorului principal din SUA al familiei Rothschild, Alexander Hamilton. Pe scurt, Toate războaiele sunt create de bancheri este un film documentar care explică modul în care bancherii folosesc banii pentru a crea războaie și pentru a controla guvernele.

8.47

8.47/10 din 74 voturi

Filme similare

10 comentarii la „Toate războaiele sunt create de bancheri”

 1. Unul dintre cele mai bune documentare de pe acest site.
  Sistemul bancar fraudulos care ucide prin razboaie, suferinta si saracie este problema numarul 1 a omenirii la ora actuala.
  Exploatarea nemiloasa a omului si naturii in numele profitului va duce
  la dezastre ce ar putea culmina cu extinctia speciei umane.

  Răspunde
 2. Sunt ” FINANTATE „, NU create – deoarece ” marea finanta internationala „, reprezentata astazi prin Wall Srteet si City of London, reprezinta doar al 2-lea cerc din cele 5 cercuri concentrice, de putere, care conduc lumea.

  Răspunde
 3. Cred ca se urmareste si o simplificare rudimentara, eliminand din ecuatiile punctuale, multe alte cauze. Realmente sistemele bancare nationale si colective sunt in criza profunda, si cu siguranta o profunda reformare, trebuie facuta. Va amintesc ca comunismul, teoretic a avut ca una din principalele tinte eliminarea sistemului financiar capitalist si se stie bine, prin toate cate au trecut TOATE POPOARELE, prinse de acesta. De adaugat, colapsul economic ce a insotit colapsul blocului comunist.

  Răspunde
  • Sistemul comunist a picat datorita tradarii interne. In lume sunt 199 de state si 190 din ele cred ca sunt capitaliste, dar o duc relativ bine daor in vreao 30 de tari. De ce nu funtioneaza si in celelalte?

   Răspunde
 4. ESTE OARE foarte CINSTIT să observăm că bancherii sunt interesaţi la rândul lor să aibe foarte mulţi clienţi CE DEPOYITEAZĂ VALORI în sistemul ce îl repreyintă fiecare dintre bancheri. PRACTIC ACEŞTIA, EU NU POT CREDE CĂ VOIESC să adauge ÎN sistemului ce îl repreyintă cât mai mulţi datornici. SĂ GÂNDIM AŞA ESTE FOARTE NEPOTRIVIT PENTRU ORICE INTELIGENŢĂ OMENEASCĂ . PARESE CĂ TRĂIM SCENARIUL INVA(Z,Y)IEI UNEI CIVILIYAŢII CE NU TRĂIESC EMOŢIA SENTIMENTUL URA OR BUCURIA VALORII BANULUI (NICI AL AURULUI CONVERGENŢĂ) DEFINIT DE OMENIRE . ASTFEL PRIN PRISMA UNOR INTELIGENŢE ARTIFICIALE SE POT SIMULA SITUAŢII CE ARATĂ CÂT DE FIRAV ESTE OMUL ÎN EVOLUŢIA SA . GĂSESC CĂ ESTE IPOTEYA CE POATE JUSTIFICA MULTE ACŢIUNI ALE LUI GOOD GOD GOOD PRIN PRISMA UNOR REPERE GĂSITE DE OM PENTRU SUPRAVIEŢUIRE ÎN SISTEM .

  Răspunde
 5. CINE MENTINE ACEST SISTEM APROAPE GLOBAL IN PICIOARE???
  tu/eu/noi…pt distrugerea lui trebuie sa nu-l mai mentineti in viata!!! CUM? nu mai efectua treanzactii bancare/ nu accepta salariul pe card/ nu mai cumpara produsele mariilor concerne industriale-cumpara produse 100% romanesti / nu mai cumpara din HIPERMARKET / mergi la vot …ASTA SE NUMESTE GREVA ROMANEASC!!!! 3.000.000.000 DINTRE NOI DACA AR EFECTUA O ASFEL DE GREVA IN MAXIM 1 AN ATI VEDEA REZULTATELE!!!

  Răspunde
 6. Daaaaa, uite baieti care realizeaza ca asa este, absolut toate razoaiele au fost crete si sustinute de bancheri , in toate timpurile.

  Răspunde
 7. man..spread the word.pana nu vom merge cu toti sa aruncam fiecare moneda si fiecare bacnota existenta azi in fata bancilor si sa le dam foc,pana ce fiecare tara nu va elibera o noua moneda bazata pe valoare nu se va schimba nimic.iar asta nu se va intampla decat cu sacrificiul multor vieti omenesti..that’s sucks but it must happening.for us..for our children

  Răspunde

Lasă un comentariu