Terorismul ecologic – Earth Liberation Front

Înainte de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, principala amenințare teroristă din SUA era, în viziunea celor de la FBI, un grup ecologist radical. Între 1995 și 2001, membrii Earth Liberation Front (Frontul de Eliberare a Pământului) operau în celule anonime separate, incendiind mai multe obiective de pe teritoriul american. Printre țintele grupului se numărau stațiuni montane, companii de prelucrare a lemnului, reprezentanțe auto și puncte forestiere, cauzând pagube de milioane de dolari.

În acest film documentar, regizorul Marshall Curry spune povestea acestei organizații. Documentarul a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar și încearcă să găsească o explicație pentru faptul că unul din membrii săi, Daniel McGowan, a decis să utilizeze violența pentru a protesta.

O altă parte a documentarului tratează definiția terorismului. Chiar dacă au cauzat pagube imense, acțiunile ecologiștilor nu au dus la rănirea sau moartea vreunei persoane. Cu toate acestea, statul american consideră că un astfel de gest reprezintă un atac terorist.

7.10

7.10/10 din 10 voturi

Filme similare

2 comentarii la „Terorismul ecologic – Earth Liberation Front”

  1. Americanii au un fix cu terorismul strigand hotii cand de fapt ei sunt hotii. Au inventat razboiul contra terorismului ca sa poata incalca dreptul la suveranitate al unor state, in numele democratiei americane si fara aprobarea ONU.
    Dar terorismul este o actiune armata avand victime civili, (copii, femei, batrani)  in numele unor idealuri. Atunci cum numim:
    1. bombardamentele din al doilea razboi mondial pe orase germane fara a exista acolo tinte militare sau economice?
    2. interventiile militare din fosta Iugoslavie, Afganistam, Irak,etc avand la baza argumente (lozinci propagandistice) dovedite ulterior false?

    Răspunde

Lasă un comentariu