Secretele munților: Iranul văzut de sus

Titlu original: Iran from above - In the mountains

Terenul muntos al Iranului a fost întotdeauna o parte importantă a vieții oamenilor. Cu ani în urmă, acești munți erau străbătuți de călăreți legendari. Astăzi, sunt subiectul unor cercetări științifice.

Acest film oferă spectatorului priveliști aeriene uimitoare ale acestor munți, pe care se derulează bogata tapiserie a istoriei Iranului, de la legendarul Ordin al Asasinilor până la invaziile mongole.

De asemenea, ajungem să cunoaștem Iranul întâlnindu-i pe unii dintre oamenii fascinanți care trăiesc acolo. De exemplu, Ali, un campion mondial la tir cu arcul călare. În ciuda popularității sale în declin, acest sport a rezistat în Iran datorită importanței cailor de-a lungul istoriei iraniene.

Ajungem să explorăm bazarul istoric Tabiz, care este și astăzi o piață plină de viață și un caleidoscop de culturi. Acolo, îl întâlnim pe Dschebrael, proprietarul unei tarabe care vorbește limba oficială a Azerbaidjanului. De fapt, limba azeră poate fi auzită în toată piața, care servește drept loc de întâlnire pentru numeroasele grupuri etnice din Iran și, astfel, ca un microcosmos al diversității culturale a țării.

Filmul ne face cunoștință cu apicultori și lutieri, precum și cu tineri care trăiesc în Iran și care doresc să călătorească și să se exprime liber pe rețelele de socializare, chiar dacă acest lucru le este interzis.

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită sau traducere automată.
9.20

9.20/10 din 5 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu