Misterul lui Picasso

Titlu original: Le mystère Picasso

Un film documentar despre viața și opera lui Pablo Picasso, pe numele său complet Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso.

Artistul s-a născut pe 25 octombrie 1881 în Malaga, Spania, și a trăit majoritatea vieţii în Franţa. A fost unul dintre cei mai celebri şi apreciaţi artişti ai tuturor timpurilor. Picasso a fondat mişcarea cubistă în pictură şi a contribuit la dezvoltarea multor altor stiluri.

Picasso a demonstrat încă de mic un imens talent artistic, pictând în stil realist în perioada copilăriei și adolescenței. În prima parte a secolului XX și-a schimbat stilul, experimentând diverse teorii, tehnici şi idei. Printre cele mai faimoase tablouri semnate de Pablo Picasso se numără „Les Demoiselles d’Avignon, Guernica”. Acesta are ca temă bombardarea orașului Guernica de către germani în Războiul Civil Spaniol.

Picturile sale celebre au adoptat succesiv mai multe stiluri. Înainte de 1901, Pablo Picasso a adoptat stilul realist, urmând apoi „perioada albastră”, „perioada roz”. S-au succedat apoi perioada cu influențe africane, cubismul, clasicismul și suprarealismul.

6.63

6.63/10 din 48 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu