LSD: Granițele minții

Titlu original: LSD: The Beyond Within

Realizat de BBC, filmul documentar LSD: Granițele minții spune povestea unui drog extrem de puternic și de controversat. Se spune că este unul dintre drogurile care pot oferi stări mistice, dacă este luat într-o anumită doză. Acest drog este interzis acum în majoritatea țărilor, dar se mai folosește în practica medicală din Elveția.

Introdus de Laboratoarele Sandoz ca un drog cu diverse întrebuințări psihiatrice, LSD a devenit rapid un agent terapeutic ce oferea multe speranțe. Întrebuințarea medicală excesivă a LSD-ului în societatea vestică, la mijlocul secolului XX, a condus la o serie de complicații politice ce s-au terminat cu interdicția folosirii substanței atât în scopuri medicale, cât și recreaționale sau spirituale.

În pofida acestor lucruri, drogul este şi astăzi considerat, în anumite cercuri intelectuale, promițător ca substanță medicală. O serie de organizații -inclusiv Fundatia Beckley, MAPS, Institutul de Cercetare Heffter şi Fundaţia Albert Hofmann – există cu scopul de a finanța, încuraja și coordona cercetările în scopuri medicale ale substanței.

Partea a doua a documentarului LSD – Granițele minții poate fi urmărită aici.

7.12

7.12/10 din 34 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu