LSD: Granițele minții

Titlu original: LSD: The Beyond Within

Realizat de BBC, filmul documentar LSD: Granițele minții spune povestea unui drog extrem de puternic și de controversat. Se spune că este unul dintre drogurile care pot oferi stări mistice, dacă este luat într-o anumită doză. Acest drog este interzis acum în majoritatea țărilor, dar se mai folosește în practica medicală din Elveția.

Introdus de Laboratoarele Sandoz ca un drog cu diverse întrebuințări psihiatrice, LSD a devenit rapid un agent terapeutic ce oferea multe speranțe. Întrebuințarea medicală excesivă a LSD-ului în societatea vestică, la mijlocul secolului XX, a condus la o serie de complicații politice ce s-au terminat cu interdicția folosirii substanței atât în scopuri medicale, cât și recreaționale sau spirituale.

În pofida acestor lucruri, drogul este şi astăzi considerat, în anumite cercuri intelectuale, promițător ca substanță medicală. O serie de organizații -inclusiv Fundatia Beckley, MAPS, Institutul de Cercetare Heffter şi Fundaţia Albert Hofmann – există cu scopul de a finanța, încuraja și coordona cercetările în scopuri medicale ale substanței.

Partea a doua a documentarului LSD – Granițele minții poate fi urmărită aici.

7.12

Nota: 7.12/10 din 34 voturi

Alte filme interesante

Fabrica japoneză care folosește calculatoare vechi de 40 de ani

2023
9.29

În Japonia, o fabrică de confecții proiectează haine pe un calculator vechi de 40 de ani, ce stochează datele pe casete cu badă magnetică.

Fabrica de confecții japoneză care folosește calculatoare vechi de 40 de ani

Codul – Povestea Linux

2001
10

Documentar de producție finlandeză despre GNU/Linux, în care apar unele dintre cele mai influente persoane din mișcarea pentru software gratis (FOSS).

codul povestea linux_compressed

Capitalismul de supraveghere

2019
9.58

„Capitalismul de supraveghere” arată cu ce se ocupă, de fapt, Google și Facebook și descrie o lume în care oamenii sunt sunt materia primă.

capitalismul de supraveghere_compressed

Să ne recuperăm datele

Să ne recuperăm datele prezintă problema folosirii datelor personale în contextul pandemiei COVID-19, când au apărut noi inițiative de supraveghere.

>