Întoarcerea Regelui Mihai

Născut la 25 octombrie 1921, Mihai I, Rege al României, Principe al Romaniei, fost Principe al Casei Regale Hohenzollern, a fost suveran al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. Este stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii și văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a. Mihai este una dintre ultimele figuri publice în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Mihai a devenit pentru prima dată rege al României după moartea bunicului său Ferdinand, în urma renunțării la tron a lui Carol al II-lea din decembrie 1925.

Detronat de tatăl său, după doar trei ani de domnie sub regență, a reprimit coroana un deceniu mai târziu, după abdicarea forțată a lui Carol al II-lea, domnind peste regimul progerman al mareșalului Ion Antonescu. Din 1941, regele Mihai a fost mareșal al României. La 10 mai 1941, de ziua națională a României, prin decret semnat de Ion Antonescu, regele Mihai a fost înălțat la gradul de mareșal, bastonul fiindu-i înmânat de conducătorul statului.

După colaborarea României cu Germania în al Doilea Război Mondial și după ce forțele sovietice au pătruns pe teritoriul României, regele Mihai a organizat la 23 august 1944 arestarea lui Antonescu. S-a opus guvernelor prosovietice din anii 1945-1946. A fost constrâns să abdice la 30 decembrie 1947 și s-a stabilit la Versoix (Elveția). Revenirea sa în țară nu a fost permisă până în 1997. La 25 octombrie 2011, în ziua când a împlinit 90 de ani, Regele Mihai s-a adresat Parlamentului României. Monarhul nu mai vorbise în faţa Parlamentului de 65 de ani.

7.85

7.85/10 din 33 voturi

Filme similare

5 comentarii la „Întoarcerea Regelui Mihai”

 1. “Mai Adriene, oare cu ce a gresit poporul asta de a ajuns sa alege intre doi comunisti”.
  Oameni buni.  Avem acum sansa sa schimbam cu adevarat ceva in Romania. Toti ne plangem ca traim in tara asta iar conducatorii ei sunt jegosi. Cum de s-a ajuns aici? Ce va asteptati de la niste fosti comunisti si securisti, oameni fara de Dumnezeu, sa aveti decat un capitalism salbatic? Am ajuns sclavi in propria tara! Am pierdut odata ocazia de a indrepta lucrurile si de a fi mandrii de tara noastra, in anii ’90 cand n-am stiut sa ne recunoastem domnii, orbiti de propaganda fesenista. Intre timp mafia securista a furat tot ce se putea fura si s-a infiltrat in toate partidele, facandu-ne astazi sa nu mai avem cu cine vota. Fac apel la voi aceia care ati primit pe Regele Mihai asa cum se cuvenea iesind in strada cu sutele de mii, la aceia care mai cred ca Romania mai are o sansa, sa va amintiti ca o societate normala nu se poate baza decat pe bun simt. Am facut o gaura in drapel ca sa dispara Republica Socialista, dar am transformat-o in Republica Mafiota. Haideti s-o mai facem odata sa suspendam Republica cu totul, macar pana la urmatoarele alegeri. Sa reinfiintam Regatul Romaniei pentru respect si prosperitate. Niciodata nu e prea tarziu! Sa reinvatam ce inseamna respectul legii si bunul simt de la un batran. Sa ne intoarcem la Dumnezeu condusi in glorie de Regele nostru! MONARHIA SALVEAZA ROMANIA! REGELE MIHAI!  

  Răspunde
  • :)) adevarat.Monarhia salveaza Romania ca si data trecuta cand a fost vanduta comunistilor fara ca macar a se incerca sa se obtina un armistitiu ori o negociere decenta intre parti.Sunteti comici astia cu monarhia,credeti ca e ca in filmele alea siropoase cu oameni de la curte si cu paji,bufete suedeze si printese pure si educate.
   Monarhia a fost unul dintre cele mai perverse sisteme inventate in istorie.Regii se ucideau intre ei pentru dreptul la tron,se conduceau razboaie salbatice pentru acest lucru.Marile sisteme monarhice au creat coloniile jefuindu-i astfel pe cei saraci in tehnologie dar bogati in resurse.
   Nu-ti face insa probleme caci cele mai puternice sisteme statale din ziua de azi sunt inspirate tot din doctrina monarhica asa ca fii linistit.

   Răspunde
   • „Monarhia salveaza Romania ca si data trecuta cand a fost
    vanduta comunistilor fara ca macar a se incerca sa se obtina un
    armistitiu ori o negociere decenta intre parti.” Propaganda tipic fesenisto-securista a anilor ’90! Consider ca postarea unei asemenea aberatii tine ori de prostie, ori de rea credinta. Inainte de a posta ceva, tebuie sa ai macar bunul simt sa te documentez. Slava Domnului, Internetul este plin de informatie legata de subiect, doar sa ai bune intentii la a informa pe cei ce nu stiu apropae nimic despre subiect.

    Răspunde
 2. Bravo CRISTIAN! Te apaud pentru luciditate si deschidere.CITITI OAMENI BUNI CEA MAI VALOROASA CARTE DESPRE MONARHIA DIN ROMANIA.”CRONICA DE FAMILIE ” A LUI PETRU DUMITRIU,scriitor considerat de francezi unul din cei mai mari scriitori ai sec.XX.care descrie viata familiilor regale de la Carol I la Mihai I.

  Răspunde
 3. popor bipolar ce sunteti toti ! sunteti patetici si mi-e mila de voi si de urmasii vostrii ! gandirea , e cea care va tine in loc, mentalitatea inapoiata e de vina cu mersul inapoi….al democratiei false pe care o poftiti ! dar sunteti si amuzanti in acelasi timp ! tineti-o tot asa, inca pentru alti 30 de ani si…fiul meu va spune acelasi lucru despre voi : popor bipolar ce sunteti ! :))) vai si-amar !

  Răspunde

Lasă un comentariu