Execuția mareșalului Ion Antonescu (+ scene din proces)

„[…] După care s-a dat comanda pentru execuţie. Armele au fost încărcate şi atunci când s-a tras, Mareşalul a salutat ridicându-şi pălăria cu mâna dreaptă, după care a căzut. Mareşalul s-a ridicat imediat, sprijinindu-se într-un cot şi a spus: ‘Nu m-aţi împuşcat, domnilor, foc!’, după care gardianul şef s-a dus la Antonescu cu pistolul în mână şi l-a împuşcat în cap. Doctorul i-a examinat şi a spus că Antonescu şi Vasiliu erau încă în viaţă.

Gardianul şef s-a dus din nou la Vasiliu, dar i s-a blocat pistolul când a încercat să tragă. A luat o puşcă de la unul dintre gardieni şi a tras un foc în capul lui Vasiliu, dar după aceia puşca s-a blocat şi ea.”

„A schimbat puşca cu alta şi a mai tras alte trei focuri în diferite părţi ale corpului lui Vasilescu după care s-a dus la Mareşal şi i-a tras trei focuri în piept. Doctorul i-a examinat din nou şi a spus că Antonescu era mort, dar Vasiliu mai era în viaţa. Din nou, gardianul a tras un foc în capul lui Vasiliu. Creierii lui Vasiliu au fost împrăştiaţi, dar el mai mişca şi mai spunea ceva ce nu putea fi înţeles. Gardianul s-a dus din nou şi i-a mai tras două focuri in cap după care doctorul l-a declarat şi pe Vasiliu mort.”  (Sursa)

Poți vizualiza și scene din procesul lui Ion Antonescu, aici.

6.63

6.63/10 din 41 voturi

Filme similare

40 de comentarii la „Execuția mareșalului Ion Antonescu (+ scene din proces)”

 1. Este bine ca poporul asta ticalosit nu va are nici macar mormintele, fie ca bunul Dumnezeu sa va aiba in grija Sa si sa va odihniti in pace.

  Răspunde
  • filmul ce a fost facut de sergiu nicolaescu(dumnezeu sa il ierte) eram in armata si am participat la filmari, atat la proces cat si la executare!

   Răspunde
 2. Maimutzoi parvenitzi ca asta cu ochelari…´´piediapsa cu moartiaaa…´´…imi clocoteste sangele in vene cand vad cum niste analfabeti lashi si au batut joc de tine Maresale!Beau un pahar in memoria ta si imi sterg lacrimile.Fii binecuvantat de Dumnezeu!iti multumesc!

  Răspunde
  • George,ar trebui sa iti clocoteasca singele in tine cind altcineva
   iti decide propria ta viata pentru simplu motiv ca te-ai nascut diferit.
   Daca bei un pahar in memoria lui antonescu,atunci bea si un pahar in
   memoria celor 200.000 de oameni pe care maresalul tau i-a omorit nu
   pentru ceeace au facut,ci pentru ceeace era.
   Lacrimile tale palesc in fata celor 6700 de copiii minori care au murit
   crezind ca ii duce antonescu pe un pamaint fertil pentru a duce o
   viata mai buna…
   Este destul de rusinos in secolul XX sa platesti cu viata pentru etnia ta.
   Probabil ca maimutoi parveniti cu ochelari nu au ochii albastrii la fel
   ca tine,pentru ca tu ai si pistrui pe fata…
   Sanatate!

   Răspunde
   • Este ciudat cum toata vina este pusa pe spatele lui. Nu al rusilor care ne-au cerut peste noapte Basarabia si Bucovina, nu al ungurilor care ne-au cerut nord-vestul Transilvaniei. Nu spune nimeni ca armata romana s-a alaturat celei germane pentru ca isi vroia teritoriile inapoi, nu spune nimeni ca acuzatii din boxa au aplaudat vestea ca Romania si-a recuperat Transilvania in timpul procesului. Cati romani au murit in urma rusilor in 50 de ani? Mai multi de 200.000 cu siguranta. 
    Si de ce toata lumea e suparata ca evreii au fost deportati? De ce nu spune nimeni de tigani de exemplu, sau de japonezii din lagarele americanilor? De prizonierii romani ajunsi in Siberia?
    De ce nu se da vina pe legionari, care intr-adevar erau fascisti? 
    Pentru ca evreii care au scapat au ajuns in America. Si ei nu vor sa o lase balta. Pentru ca evreii care au scapat au devenit comunisti si s-au razbunat pe toti cei care au avut puterea in ’40-’45, indiferent de vina. Nu ii intereseaza de alte natii, numai de a lor. De aceea Holocaustul este considerat o atrocitate a razboiului. Nu bombardamentele pe Londra si Berlin, nu moartea soldatilor pe front si experimentele facute pe ei. Doar Holocaustul, noaptea de cristal, etc. De ce nu spune nimeni ca legionarii au fost vanati si omorati de Antonescu dupa ce au organizat un puci asemanator noptii de cristal? 

    Răspunde
   • acest mare OM pe care l-au condamnat niste moldoveni analfabeti comunisti cu 2 si 4 clase (ciobani si idioti parveniti care trebuiau sa ia din raspunderea noii conducerii proletar comuniste) , n-a vrut decat sa scape tara de tigani , jidani si hoti . am fis avut o romanie curata daca mai traia macar 2-3 anisori. apropo narcis tu ce esti tigan sau jidan ?

    Răspunde
   • Narcis, vezi ca-i unul de-al vostru care recunoaște istoria reala si care zice „mulțumită Maresalului eu astăzi exist”. Îl cheamă Teșu Solomovici…citeste ce scrie dacă esti curios sa cunosti adevarata istorie

    Răspunde
   • 200000 de oameni ? Ce ,aia erau oameni ? Erau doar niste jidani bolsevici hraparetzi,care inca din 1917 incercau sa-si faca „Republca Sovietica Jidaneasca” pe teritoriul stramosesc al romanilor !!! Au primit ceea ce meritau,adica au fost deportati de pe tertoriul Romaniei,ca tradatori !

    Răspunde
 3. Tara doctrinei si a uitarii! De mai bine de 50 de ani promovam nonvalori si dictatori, suntem propri nostrii criminali de istorie, de neam las ce se cere condus de umbre.

  Răspunde
 4. Istoria ne judeca pt toate mizeriile si lasitatile pe care le infaptuim,neam de pupincuristi si tradatori in frunte cu alesii neamului de astazi.Ne miram ca am ajuns aici!!Daca mai traia douazeci de ani Antonescu pote ca am mai fi avut o sansa?poate?

  Răspunde
 5. Bunul Dumnezeu sa te aiba in pace maresale, si sa te primeasca in raiul Lui cel vesnic. Ti-ai facut, datoria ti-ai iubit Tara.
  Noi, sau parintii nostrii, te-am executat. Noi suntem tradatorii Tarii,  si ai neamului romanesc, noi cei ce i-am pupat in coor pe rusi atata amar de ani, nu tu, pe care te-am executat, ca niste nevolnici si bicisnici, lingand coorurile rusilor atata amar de ani…
  Bunul Dumnezeu sa te ierte, iar pe noi, bicisnicii sa ne miluiasca.
  Roaga-te pentru noi, acolo unde esti, ca tot copilul nostru ramai, al Romaniei pe care-ai servit-o si pentru care ti-ai dat viata.

  Răspunde
 6. Daca era judecat si executat de americani (si precis l-ar fi executat, probabil prin spanzurare), sunt curios, cum ați fi comentat? Voi reacționați irațional, sentimental, in fata morți… (Eu sunt impotriva pedepsii cu moartea). Orice criminal poate starni mila in asa imprejurări…

  Răspunde
  • @ioane inainte sa judeci pe Maresalul Antonescu incearca sa studiezi putin istoria ca sa-ti dai seama cine au fost adevaratii criminali ai acestei tari.

   Răspunde
   • Cataline,cind vorbesti de Holocaust scoate degetul din nas!
    Stim cu toti ca maresalul antonescu si-a dorit reintregirea Romaniei,
    dar nu era necesar sa iti Genocidezi/Deportezi proprii cetateni.
    Deportarile sau facut pe familii,asta include si copiii minori…
    Pe timpul deportarii in conditii inumane au murit peste 6700 de
    copiii minori. Este deajuns pentru a fi adus in fata plutonului de executie.
    Sanatate!

    Răspunde
    • Ia citeste mai bine si mai mult nitzica. Sunt foarte multe documente care atesta situatia evreilor in perioada aceea in Romania. Nu numai ca maresalul s-a impotrivit deportarii evreilor ( deportarile au fost facute la presiunea legionarilor) dar evreii au fost impotriva reintregirii tarii (Basarabia si Bucovina) pentru ca majoritatea devenisera comunisti peste noapte. Halal nationalism din partea lor! 
     Iar atitudinea evreilor nu este singura de acest fel. Motivul antipatiei germanilor fata de evrei s-a nascut in timpul primului razboi mondial. Evreii nu au fost recrutati in razboi din cauza religiei. In schimb, in 1918, soldatii, mirati de ce Germania a capitulat in 1918 desi situatia era destul de buna pe front, s-au trezit fara locuri de munca, industriile falimentate si familiile lor indatorate bancilor. Hitler s-a folosit de ura deja existenta pentru a se ridica la putere. Le-a promis gemanilor ca le va ridica economia, punand puterea inapoi in mana lor. Iar din 1933-1939, Germania si-a platit datoria externa (enorma) si a devenit o super-putere economica (stimuland industria, exportand pe ascuns arme si confiscand averi).
     Revin: citeste documentele procesului Antonescu (publicate in 1994) si vei vedea ca legionarii i-au fost bagati pe gat precum si politica lor, partidele s-au dat la fond(democrati, sociali si taranisti impreuna) si l-au lasat singur dupa Carol al II-lea(ba chiar i-au cerut sa faca un guvern militar, pe care el nu l-a vrut) iar el a crezut in Romania ca stat suveran si independent, ca monarhie nu dictatura. A fost arestat in momentul in care s-a prezentat la Rege pentru a-i da o situatie a frontului, dupa ce a incercat sa isi justifice actiunile din ultimele saptamani ( incercarile lui Mihai Antonescu de a contacta britanicii ). Cand esti dictator, de ce sa te mai chinui sa te prezinti in fata Regelui?
     Cat despre proces, acela a fost o sarada de doi bani.

     Răspunde
 7. Pacat ,Mare Pacat !..acest om a fost un nationalist care a tinul cu neamul si tara lui …am vazut filmul mai demult si n-as mai suporta sa-l revad din nou…….Se zice ca inainte ca plutonul de executie sa traga Maresalul si-a scos palaria si a strigat ‘Traiasca Romania’…iar romania tocmai il inpusca.
  Va mai recomand un documentar tot aici se numeste ‘A fost candva in Ardeal’ ..vizionati-l si luati aminte!

  Răspunde
 8.  Ați observat, probabil, că în componența plutonului de execuție se aflau numeroși militari. Care nu au ucis, însă, „din prima” condamnații, fiind nevoie de mai multe „intervenții” suplimentare. De ce? Sunt sigur că pe lîngă respectul ce il purtau fostului șef al Statului, a impresionat, în chip deosebit, atitudinea de o demnitate excepțională, supraumană, aș zice, a Mareșalului. Este impresionant să nu observi nici o umbră de teamă, o sclipire de slăbiciune, măcar! Chiar și în acele clipe exprima răspundere, îngrijorare, dar nu pentru sine. Uimitoare și înălțătoare pilda aceasta de semeție! Puneți lîngă chipul acestui om aflat pe muchea vieții, gata să „plece”, mutra prea-viului zbanghiu național, distrugătorul rînjitor al Patriei, renumita J.O. Doi șefi ai aceluiași stat, dar incomparabili în fibră. Un sfînt și un gunoi.   

  Răspunde
 9. Fara niciun motiv special!!…I.Antonescu a fost impuscat,apoi a venit randul lui Ceausescu care a avut multe motive!!!,si acuma este randul lui Ion Iliescu sa
  fie executat ca are multe motive pe constiinta lui!! impotriva poporului Roman pe
  timp de Pace!, I.Antonescu pe timp de Razboi!.Cu Ceausescu a fost altceva!!!.
  Oare cine mai urmeaza!???………

  Răspunde
 10. -In istoria noastra cam toti conducatorii nostri au murit executati intr-un fel sau altu , exilati , asasinati , in general de imperiile vecine , cu ajutorul nostru !

  Răspunde
 11. fara politica ambigua dusa de Antonescu,politica paguboasa dupa cum se va vedea in continuare ,Basarabia si Bucovina ,astazi ar fi fost teritorii romanesti.
  Antonescu nu are nici o scuza pentru faptul ca sa aliat cu germania fascista in al doilea razboi mondial,nu are nici o scuza ca din cauza lui a fost STIRBITA INTEGRITAEA SI SUVERANITATEA ROMANIEI.
  a incercat sa joace la mai multe „nunti” iar ISTORIA SE RAZBUNA.
  ANTONESCU NU ESTE EROU CI UN CRIMINAL .DATORITA LUI AU MURIT 300.000 DE OSTASI ROMANI.
  EL SI CU ACOLITII LUI (LEGIONARII) AU PERMIS DESFASURAREA HOLOCAUSTULUI IN ROMANIA IMPOTRIVA EVREILOR……..IAR URMARILE SE VAD PANA IN ZIUA DE AZI.PANA ASTAZI ROMANIA ESTE PRIVITA DE COMUNITATEA STATELOR EUROPENE CA UN STAT ANTISEMIT ,CA UN STAT CARE A PERMIS UCIDEREA EVREILOR DOAR PENTRU FAPTUL DE A FI EVREI.
      ANTONESCU A FOST SI A RAMAS UN CRIMINAL ODIOS AL ROMANIEI.

  Răspunde
  • Comunitatea statelor Europene sa mai taca dracu din gura pentru ca antisemitismul nu a fost inventat de romani, ipocrizia lor este dusa la extrem referitor la acest subiect. Spune-mi si mie „putin adevar nu strica” cate lagare de exterminare naziste au existat pe teritoriul Romaniei? si cate au existat in statele comunatatii europene? cum pot sa ne acuze ca am permis uciderea evreilor romani cand ei au dat ordinul sa fie deportati si trimisi in lagarele statelor Europene unde ei cu mana lor iau gazat.

   Adevarul este ca Antonescu&Asociatii au orchestrat deportarile dar asta nu insemana ca ei sunt criminali adevarati.

   Dupa moartea lui Antonescu la scurta vreme au venit la putere Ciuma Rosie care ne bantuie si astazi, uitate in parlamentul romaniei si o sa vezi bosorogi care inca se gandesc cu nostalgie la vremurile cand pentru ei era totul rosu si nimeni nu carmea in front. Tovarasul Ion Iliescu, Tovarasul Basescu Traian.

   Cate lagare de munca silnica si cate lagare au construit pe Teritoriul romaniei condamnatorii la moarte a lui Antonescu? cauta „Memorialul durerii”.

   Cand o sa invatam ca natie si respectiv ca individ ca daca esti umil vei fii calcat in piciore. Cand o sa invatam sa ne asumam greselile si sa supartam consecintele ca niste barbati? Cand o sa invatam SA NE IMPUNEM DREPTURILE in fata mancatorilor de rahat? Niciodata…. Atata timp cat o sa avem un comportament de homosexual pasivi vom fii mereu sodomizati fara unguent.

   Referitor la cei 300.000 de ostasi care au murit, in perioada aceea era un razboi care macina intrega Europa, chiar daca nu era Antonescu la putere si era Maica Tereza tot veneu rusii peste noi. chiar daca nu ripostam ei ne trimiteu pe front sa luptam pentru ei si iti garantez ca mureau 500.000 de ostasi pentru ca Romania in acele zile nu avea echipamente de lupta, aveau bocanci tu talpa de carton presat dar rusi nu aveau nici macar atat… rusi trimiteau pe front soldatii lor ( nu mai vorbesc de cei care nu erau rusi) cu o arma la doua sau trei persoane.

   Basarabia si Bucovina au fost luate nu pentru ca a fost Antonescu conducator ci pentru ca asa au vrut tatucul Stalin si le lua indiferent cine ar fii condus acesta tara. Poate ca suna aiurea dar faptul ca Basarabia si Bucovina au fost cedate fara conflict armat a salvat sute de mii de vieti, studiaza fenomenul Holodrom si o sa vezi de ce au fost in stare sa faca rusi in Ucraina.

   Răspunde
 12. eu zic sa n-o mai zguduiti atata cu Uniunea lu peste de europa care oricum nu este condusa de europenii adevarati ci doar de evrei precum si de slugile lor din masonerie. ‘Europu’ de azi oricum o doare-n jbant de cetatenii ei si are mai degraba scopul de exterminare a acestora (ma refer la caucazieni) si promoveaza aproape orice etnie si natiuni numai europeni nu si sa nu uit si de degeneratii sexuali ale caror orientari depasesc orice limite.Sa mai spun ca in ziua de azi etniile de cocalari precum si alti parveniti din lumea intreaga au mai multe drepturi si privilegii decat romani cred ca se stie deja, precum si faptul ca romania isi va cioparti inca o data teritoriul cedand o parte din el cu autonomiei maghiare care se va infaptuii cu ajutorul binevoitorilor nostri politicienilor .
  Asa ca daca Antonescu si Legionarii au vrut raul romaniei atunci actuala putere politica care guverneaza atat europa cat si romania nu va face altceva decat sa ne extermine cat mai repede cu putinta.
  Iar pe evrei nu-i mai jeliti ca n-a fost nici un holocaust in romania decat in mintea bolnava a celor care vor sa ne-o inoculeze in creiere ‘intru propasirea si venerarea vesnica a evreimii’ care mai au putin si sunt ridicati la rangul de entitati sfinte si divine, dar veti vedea cat de curand ceea ce vor face din voi ‘sfintimea lor evreii’
  Si asa romania nu mai are nicio autoritate si drept de a se conduce singura , ‘jidansteing si Barosso’ precum si altii ca ei ne ordona cat sa mancam cat sa respiram si cati sa murim…si apoi va mai mirati de ce nu mai merge lumea la vot in tara asta !

  Răspunde
 13. !.Listă de comunişti evrei din România
  Această listă include evreii care au preluat guvernarea României în primii ani ai regimului communist adus de tancurile sovietice. Aceşti evrei au făcut un Holocaust (Genocide) împotriva românilor care este parte a Holocaustului Roşu. De asemenea, lista îi cuprinde şi pe evreii care au venit la putere după 1989 şi care sunt produsul sistemului comunist.
  Abraham Ecaterina
  Apostol Gheorghe, alias Gerschwin, preşedinte al Sindicatului Muncitoresc
  Aritonovici Sami
  Badan Alexandru, alias Alexander Braunstein, şef al Comisiei de Control al Străinilor.
  Bakal Israil
  Baranga Aurel alias Ariel Leibovich, inspector general al artelor.
  Bădău Alexandru, alias Braunstein şeful sectiei de evidenţă a străinilor
  Beiner Sigi (Sigfried? Siegmund? Bainer, Bayner)
  Bercovici Levin alias Lewin Bercovich, tiran al Universităţii din Bucureşti, care controla corpul profesoral, venit din Rusia.
  Bogopolski Haim
  Breslaşu Marcel, alias Mark Breslau, director general al Departamentului Artelor.
  Brucan Silviu (Samuil Brukner, Samuel Bruckner), redactor şef al Scânteii
  Bruhiş Mihail (Ştrul Pinhusovici Kofman, Kaufmann)
  Bughici Simion
  Bunaciu Avram alias Abraham Gutman, Secretar General al Adunării Naţionale, realul conducător al Adunării.
  Cassian Nina (Renée Annie Cassian), poetă
  Călugăru Ion, scriitor
  Chişinevschi Iosif alias Iakob Broitman, vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri şi membru al Comitetului Central.
  Chişinevschi Liuba alias Liuba Broitman, preşedintă a Femeilor Române Antifasciste. UFDR [sotia evreului: Iosif Chişinevschi].
  Cristescu Pavel alias Kleinmann
  Crohmălniceanu Ovid (Moise Kahn), critic literar
  Crăciun Constanţa
  Costea (Zeider), Mirel, în 1944 era Seful Serviciului de Informatii din Formatiunile de Lupta Patriotice, sef Sectia Cadre a CC al PCR.
  Cotovschi Grigore
  Czeller (Zeller), şeful securitatii în nord-vestul Ardealului.
  Constantinescu Miron alias Mehr Kohn, Ministru al Minelor şi membru al Comitetului Central.
  Dobrogeanu-Gherea Constantin, alias Solomon Katz –social democrat.
  Dulgheru Mihai(Dulbergher Mihai – State security colonel, inspector of all prisons)
  Ebner Silvia
  Einhorn Wilhelm
  Faierstein (Feierstein, Feuerstein) Raia (Raisa?)
  Fainaru Harry, alias Hersch Feiner, şef de legaţie în Ambasada din Statele Unite.
  Flexer Michael (Flechser, Flachser)
  Florescu Mihail alias Iacobi
  Frenkel Isak
  George Silviu, alias Gersch Gollinger, secretar general în Ministerul de Interne.
  Georgescu Teohari, alias Burah Tescovich, Ministru de Interne.
  Goldberger Fanny
  Goldberger Nicolae (Goldberger Miklós)
  Goldstein Max
  Goldstein Seiman
  Graur Alexandru alias Alter Brauer, director general al Societăţii Radiofonice Române.
  Gurevici Herş Leib
  Gutmann Heinz, şef al Serviciului Secret Civil.
  Haupt Moise, general, comandant militar al Capitalei.
  Holban alias Moscovich (Moscovitz), şef al Securităţii pe Bucureşti.
  Hollingher Isidor (Hollinger)
  Ion Iliescu
  Iliescu Ion, Preşedinte al României
  Iosifescu Silviu (Silvian!) alias Samson Iosifovich, cel care i-a cenzurat pe Eminescu, Alecsandri, Vlahuţă, de conţinutul care nu se armoniza cu comunismul.
  Jehan Mihai, alias Jakob Michael, şef al industriei cinematografice române.
  Kleiman (Kleinmann), Moisei Solomonovici
  Kofman (Kaufmann?) Iakov
  Kohn Hillel
  Koller Ştefan, (colonel of State Securitaty, comander of Aiud Prison)
  Lăzărescu N. alias Burach Lazarovich, însărcinat de afaceri a României la Paris.
  Leibovici, Ştrul Abramovici
  Lemkovici Feiga
  Levin Misha secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
  Luca Elisabeta
  Lupu Petre (Pressman, Pressmann)
  Lutenko Moisei
  Levin, fost ofiţer în Armata Roşie, şef al Cenzurei pentru presă.
  Liman Horea, alias Lehman, redactor secund al Scânteii.
  Marin „Gaston” Gheorghe (Gh. Grossmann)
  Mezincescu Eduard (Mezingher, Mesinger)
  Moghioroş Alexander, Ministru al Naţionalităţilor, evreu din Ungaria.
  Morghenstern (Morgenstern), Izrail (Israel) Markovici
  Naş Leon (Littman, Littmann)
  Nicolschi Alexandru (Boris Grünberg), colonel of State Securitaty
  Manole Ofelia
  Oieru Simon, alias Schaeffer, subsecretar de stat.
  Bogdan Olteanu
  Olteanu Bogdan, preşedinte al Camerei Deputaţilor din Parlamentul României
  Ana Pauker (Hannah Rabinsohn)
  Pauker Ana alias Hannah Rabinsohn , Ministru de Externe şi agenta nr.1 a Moscovei la Bucureşti.
  Marcel Pauker
  Pauker Marcel
  Pintilie Gheorghe (Pantelei „Pantiuşa” Bodnarenko; numele idiş necunoscut; Grünberg?), general de Securitate; soţia, Ana Toma
  Porumbacu Veronica (Scherfelberg), poetă
  Rădăceanu Lotar alias Lothar Wuertzel, ministrul muncii.
  Răutu Leonte, alias Lev Oigenstein
  Roller Mihail, Preşedinte al Academiei Române, autorul istoriei falsificate a Românilor.
  Petre Roman
  Roman Petre, prim ministru al României
  Roman Valter, alias Ernő Neuländer, maior KGB, tatăl lui Petre Roman, şef al Serviciului de Educaţie, Cultură şi Propagandă al Armatei.
  Samoilă alis Samuel Rubinstein/Rubenstein, director guvernator al Scânteii.
  Sielberman (Silbermann) Iosif
  Saevici Faibisch
  Sam Asriel, alias Şerban, secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
  Schnapp, director guvernator al ziarului România Liberă.
  Sencovich Alexander, secretari generali ai Ligii Generale a Muncii
  Sepeanu Tudor
  Stoica Gheorghe (Moscu Cohn)
  Stupineanu, alias Stappnau, şef al Spionajului Economic.
  Stöffel Emeric, evreu din Ungaria, ambasador al României în Elveţia.
  Suder William, alias Wilman Suder , şef al Contra Spionajului.
  Szillagy Ida, prietenă a Anei Pauker, reala conducătoare a Ambasadei din Londra.
  Ştrul Mauriciu, comander of State Security in Galaţi
  Teigher Simion (Teiger)
  Tertulian, N. (Nathan Veinstein/Weinstein), literary critic
  Tismăneanu Leon (Lev Moiseevici Tismeneţki)
  Toma Sorin (Moscovici), pressman of „Scânteia”
  Ungureanu Mihai Răzvan, membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist
  Vass Ghizela, a condus secţia externe, evreică maghiară, bunica lui Bogdan Olteanu
  Vihrev, Abram Naumovici
  Vinter Joan alias Jakob Winter, al doilea critic literar marxist al României.
  Voicu Ştefan (Aurel Rottenberg)
  Voiculescu Ervin alias Erwin Weinberg, şef al Departamentului pentru paşapoarte în Ministerul de Externe.
  Zaharescu Barbu (Zuckerman, Zuckermann)
  Zamfir Laurian, alias Laurian Rechler, general, şef al Securităţii.
  Zeider, jurisconsult al Ministerului de Externe.
  Zeiger Lev, director general în Ministerul Economiei.
  Zighelbaum (Ziegelbaum), Strul
  Wassermann Ilka, reala directoare a Ministerului de Externe.
  Weigel, tiranul Universităţii din Bucureşti. Conducea operaţia de epurare a studenţilor anti comunişti.
  Weiss Ludovic

  Răspunde
 14. a recunoscut ca el a fost doar un militar … poate daca era un pic si politician (sau sustinut de politicieni) dar cum s-a vazut toti politicienii l-au lasat singur asteptand deznodamantul si cand au simtit unde se inclina balanta abia atunci au facut gura mare.

  Răspunde
 15. Poporul care uita nu merita sa existe, iar poporul care-si ucide conducatorii patriotzi va avea soarta frunzelor de copaci in bataia vantului toamnei.
  Romani, istoria voastra de jertfa si sange nu trebuie mistificata de un jidan ca Roller. Romania trebuie sa elimine pe evrei din structurile de conducere, asa cum au facut germanii inaintea celui de-al doilea razboi. Evreii sa mearga in tzara lor si sa-si conduca natzia lor. Avem destui romani patriotzi si natzionalisti capabili sa-i inlocuiasca in structurile de conducere, spre folosul natziei romane. Romani, iubitzi-va tzara si actzionatzi intotdeauna cu gandul la binele ei !

  Răspunde
 16. Sovieticii nu puteau ierta un sef de stat care a trimis ostasii romani sa moara la Stalingrad. 300.000 de morti inutile. Procesul lui a fost poate o mascarada, ca toate procesele politice in Romania. Poporul roman inca nu a atins maturitatea politica, dovada isteria antisemita care cauta tapi ispasitori oriunde dar nu printre romani.

  Răspunde
 17. Asa a fost si pe timpul Voevozilor asa a fost si in epoca de cind s-a creat Romania ! O tzara care s-a aplecat dupa cum ” bate vintul ” si unde mereu s-au gasit tradatori de prima mina . Porcesul ceausestilor e cel mai relevant . Culmea ? Ceausescu insusi a fost condamnat la executare si pentru subminarea economiei nationale cind pe timpul lui s-a terminat constructia zeci de lacuri de acumulare, canal dunare marea neagra , portile de fier 2 , centrala atomica, irigatiile , etc.. Dupa el nu s-a mai construit nimic semnificativ cu exceptia a doua autostrazi din care una nu are nici o statie de benzina , nici o iesire, etc..

  Răspunde

Lasă un comentariu