Eu, Eminescu

Documentarul Eu, Eminescu, realizat de Cristina Chirvasie, după un scenariu de Emanuel Bădescu, pune în valoare arhiva foto a perioadei istorice în care a trăit Mihai Eminescu, „traducând“ însă istoria într-un limbaj accesibil tuturor categoriilor de public.

Potrivit regizorului Mihai Vișinescu, „filmul a fost construit făcându-se apel la modalități de exprimare care nu țin neapărat de date biografice sau de teorie literară, ci cu precădere de dinamica umană a celui mai performant poet, prozator și jurnalist român al tuturor timpurilor“.

Documentarea a fost realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, iar producția a fost făcută de Asociația pentru Educație Teofor, cu sprijinul Ministerului Culturii. Coloana sonoră este semnată de Petru Mărgineanu, iar producătorul executiv al filmului este Mihai Vișinescu.

9.47

9.47/10 din 30 voturi

Filme similare

2 comentarii la „Eu, Eminescu”

  1. Un documentar succint, interesant, dar care nu prea aminteste faptul ca a fost un acerb critic a ciumelor care stapaneau pe atunci patria lui frumoasa, ciume pe are le vedem astazi, in aceeasi formatie, distrugandu-ne patria iubita. Marele Eminescu a fost eliminat de catre puternicii zilei, in frunte cu majorescu.”Eu nu am crezut vreodata ” ,ca dupa 32 de ani de la distrugerea socialismului, sa ajungem la sapa de lemn, iar la putoare sa fie doar tradatorii de neam si tzara.

    Răspunde
  2. Intr-adevar, activitatea politica a lui Eminescu, cea care i-a adus de fapt moartea, a fost, probabil intentionat, omisa. Din nou si din nou mistificari….

    Răspunde

Lasă un comentariu