Dictatură, paranoia, foamete: Bun venit în Coreea de Nord!

Titlu original: Dictatorship, Paranoia, Famine: Welcome to North Korea!

Este cea mai închisă țară din lume, ultima mare dictatură comunistă, paranoică și agresivă. În Coreea de Nord, nimic sau aproape nimic nu s-a schimbat de la crearea țării, de către Kim Il-Sung, în 1953.

23 de milioane de nord-coreeni supraviețuiesc în mizerie absolută, fără nicio libertate, prizonieri ai granițelor de netrecut. În acest univers tulburător, câțiva francezi au decis să petreacă o vacanță.

8.500 de euro pentru trei săptămâni este la fel de scump ca un sejur în Seychelles. Dar pentru acest preț vor trebui să se mulțumească cu mâncare raționalizată, hoteluri fără confort, autobuze învechite… Ca să nu mai vorbim de supravegherea permanentă de către ghizi amenințători.

Claude, Henri și Jacqueline vor descoperi orașe fără mașini, magazine goale, cazinouri fără bani. Ei vor trebui să se supună vizitelor obligatorii, propagandei și omagiilor forțate aduse eternului președinte al Coreei de Nord.

O călătorie incredibilă, realizată într-o perioadă în care Coreea de Nord se pregătea pentru ascensiunea la putere a lui Kim Jong-Un, nepotul fondatorului primei dinastii comuniste din istorie.

Ca să activați subtitrarea, începeți redarea filmului, apoi dați click pe butonul Setări în fereastra video și selectați limba dorită sau traducere automată.
8.75

8.75/10 din 8 voturi

Filme similare

Lasă un comentariu