Codex Alimentarius și viitorul alimentației

Viitorul alimentației globale este sumbru, susține Ian R. Crane în această prelegere. Noul Codex Alimentarius, spune el, ne va afecta viața și sănătatea prin faptul că impune o legislație în domeniul alimentației care ne va forța, practic, să consumăm alimente nesănătoase și modificate genetic.

Dar să vedem, în primul rând, ce înseamnă Codex Alimentarius: codul este un compendiu care conține standarde, coduri de practică și alte recomandări recunoscute internațional ce se referă la alimentație, producția de produse alimentare și siguranța alimentelor. El a fost dezvoltat de Comisia Codex Alimentarius a ONU și de Organizația Mondială a Sănătății și a fost recunoscut de Organizația Mondială a Comerțului.

Codul este intens criticat pentru faptul că impune standarde de alimentație tuturor țărilor și pentru că pune înainte de toate industria agriculturii, fără a ține cont de consumatori, dar și de drepturile fermierilor. Toate acestea sunt explicate pe larg de Ian R. Crane în acest film documentar.

7.56

7.56/10 din 27 voturi

Filme similare

10 comentarii la „Codex Alimentarius și viitorul alimentației”

 1. MAI ESTE NEVOIE DE COMENTARII? CUM SE FACE CA OAMENII DE ORIUNDE SA ACCEPTE SI SA SE SUPUNA UNOR ASEMENEA CRIME? CUM MAMA DRACULUI SE FACE CA OAMENII PAR SCLAVI? CUM SE FACE CA NU NE RIDICAM CU TOTII SI SA-I STARPIM PE ACESTI NENOROCITI DIMPREUNA CU FAMILIILE LOR, SA NU MAI APARA ASA CEVA IN LUME? CUM SE FACE CA CEI CARE NU SUNT DE ACORD CU ASEMENEA TIMPENII, SA NU-I INSTRUIASCA PE CEILALTI, SA SE APERE DE ASEMENEA IMPUNERI? CUM A FOST SI CU ASA-ZISA GRIPA AVIARA, CAND DIN ORDINUL JIDANILOR SI OBEDIENTA TRADATOARE A CELOR CARE ”CONDUC” NATIA ROMANA, AU ATACAT GENA LOCALA? EU STRIG TUTUROR_ NU VA FIE FRICA SI OMORITI PE CEI CARE INDRAZNESC SA VA IMPUNA MOARTEA!!!!! TREBUIE SA INTELEGETI ODATA PENTRU INTOTDEAUNA CA CEI CARE INDRAZNESC SA ATENTEZE LA VIATA SI SANATATEA CELORLATI PRIN ABUZ, TREBUIE EXECUTATI FARA NICI O URMA DE REMUSCARE !

  Răspunde
  •  Floriane,tu ai acces la internet eu am acces la internet si am ocazia sa vad lucrurile altfel dar parintii nostri sunt indoctrinati cu televiziunea si cu religia si nu stiu sa navigheze pe internet.Ai vazut vreo televiziune sa dea vreun astfel de reportaj,sa-l analizeze?Nu si de aceea nici nu vor sa vada cealalta parte a paharului.Pentru ei asa trebuie sa fie.Noi care incercam sa ne razvratim intr-un fel sau altul sau sa ne facem auziti suntem paria ptr. societate.Ei „e” mai multi ca noi.

   Răspunde
 2. In decursul acestei pagini de istorie contemporana,cand cele doua sisteme politice,capitalismul si comunismul care  au functionat in paralel ,n-au facut altceva decat -,prin mijloacele specifice ale fiecaruia – sa indobitoceasca lumea sa o supuna si sa o transforme intr-o masa inerta aproape fara puterea de areactiona sau opune atat sistemului cat si deciziilor acestuia.Toate incercarile unor grupuri, de a se impotrivi au fost rapid anihilate prin forta sau coruptie. Sper ca aceste forte distrucive ,intr-o zi vor face o greseala si vor putea fi distruse,salvand astfel planeta de la o catastrofa aproape iminenta.

  Răspunde
 3. Nu e gluma cu cei care se pun la comanda prin vot falsificat si semneaza in numele nostru acceptul pentru lichidarea tuturor drepturilor si libertatilor la ordinul grupului de indivizi care se socotesc destepti si indreptatiti sa gandeasca in locul nostru. Bil Gates, Bush Jr. Tony Blair, Nicolas Sarkozi, Beatrice a Olandei si altii ne socotesc tampiti si fara valoare. FMI, Banca Mondiala, OMS, ONU, UE, Clubul de la Roma, Biserica Romano-Catolica sunt exemple de gasti in care Omerta e legea fundamentala si tupeul sfideaza logica elementara. Sa-i identificam si sa-i aratam cu degetul! Incercati sa supravietuiti si sa adunati numai cat aveti nevoie! Mancati  doar cat are trupul nevoie si nu va ingrasati ca nu veti mai fi fericiti! Faceti sport ca sa vi sa limpezeasca gandirea! Fiti buni cu cei slabi si dati din surplusul vostru celor nevoiasi!

  Răspunde
 4. am urmarit Codex alimentarius si s-a intrerupt brusc dupa 28.41 minute, in timp ce Ian R. Crane tinea prelegerea, cred ca filmul este mai lung

  Răspunde
 5. Ce putem face noi cei mici nimic mancam ce ne da ei orcum santem condamnati la moarte vom cadea ca mustele pe rand dar cei ce ne fac asta uita ca nu vor fi vesnici si vor raspunde pentru atrocitatile facute in fata Marelui Judecator

  Răspunde

Lasă un comentariu