Catacombele lui Dracula

Titlu original: Cities of the Underworld - Dracula's Underground

Occidentul îl cunoaște ca Dracula, după romanul lui Bram Stoker. În realitate, Vlad Dracul a fost un principe din secolul al XV-lea, care a urcat pe tron la numai 17 ani și a devenit unul dintre cei mai renumiți conducători din istorie. Puțini știu, însă, că Vlad s-a aflat la putere doar 7 ani și a reușit să întregească Valahia pentru prima dată după sute de ani.

Și cum a reușit? Folosind cea mai nemiloasă și barbară pedeapsă care s-a văzut vreodată, prin care avea să-și câștige faima sub un nume nou: Vlad Țepeș. În prezent, cea mai mare parte a cetăților sale de altădată sunt ruine. Dar indicii ale personalității lui Vlad și dovezi ale domniei sale sângeroase se mai găsesc încă și astăzi, îngropate sub pământ.

7.67

Nota: 7.67/10 din 36 voturi

Filme similare

  • De ce trebuie oare sa denigram marile valori istorice? Voi nu vizionati ce puneti pe site? In vremea respectiva nici ceilalti domnitori nu erau mai breji, astea erau pedepsele care se aplicau, cei vinovati nu erau trimisi la psiholog, sa vada daca suporta detentia si nu o sa-i doara burta in inchisoare, ca acum, ci erau executati cu diverse metode dure, pt. a induce frica in ceilalti supusi. Dobitocul de englez, care face bani cu documentarul lui de doua parale amesteca lucrurile cum vrea, numai sa obtina senzationalul. Ca sa parafrazam o zicala romaneasca, ce are pestera cu lilieci si Salina Turda cu prefectura (lui Tepes)? Ce faza tare, oamenii au stat ascunsi in timpul razboiului in salina, o perioada indelungata (asa rezulta din film) iar, cand au iesit afara ( presupunem ca dupa 1948) au descoperit ca universul lor se schimbase -i n tara domnea comunismul…plus ca domnul semiinformat de la salina ne explica ca peretii sunt negri deoarece, in acest timp, cei adapostiti probabil frigeau din greu slanina in interior… hai sa fim seriosi, probabil respectivul a fost platit de narator, cunosc istoria salinei iar culoarea neagra de pe pereti provine in timp, de la exploatarea sarii, care se facea la lumina facliilor si a tortelor, iluminatul electric fiind introdus in salina doar in 1910. Despre numarul de victime, de ce nu face dl.respectiv un frumos documentar despre Henrik al VIII-lea? Se pare ca a omorat cca 70.000 de supusi…poate ca nu prin teapa, dar la fel de nemilos…. Si ca sa vedem efectele ordinii instaurate prin trasul in teapa, sa parafrazam Academia Catavencu – „se pare ca pe vremea lui Tepes oricine putea merge de la Buzau la Bucuresti cu o punga de galbeni, si putea sa o lase linistit la orice tigan de pe marginea drumului, iar cand se intorcea acasa o gasea tot acolo, in mana aceluiasi tigan, tras intre timp in teapa de catre oamenii domniei….ca de unde are el atatia galbeni?” 🙂

  • >