11 Septembrie – Marea iluzie

Distribuie acest documentar

Descrierea filmului

“11 Septembrie – Marea iluzie” este un film documentar scris și regizat de George Humphrey, care abordează o temă intens dezbătută în ultimii zece ani: atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Realizatorul documentarului susține că publicul american nu a fost informat despre adevărul cu privire la ce s-a întâmplat atunci. El afirmă că Osama Ben Laden nu a fost creierul operațiunilor teroriste din 11 septembrie și că multe din aspectele prezentate atunci nu sunt decât minciuni. George Humphrey este adeptul teoriei conform căria întreaga acțiune de distrugere a turnurilor gemene a fost plănuită din interior și că investigațiile ulterioare au fost tergiversate.

El se mai întreabă cine a avut de câștigat de pe urma atacurilor teroriste. Scopul acestui film documentar este demascarea marii iluzii pe care mass media a creat-o în jurul atacurilor și informarea publicului asupra instalării a ceea ce numim Noua Ordine Mondială.

Vezi și:

Mai multe documentare interesante

Atacul de la Berna

Realizat de Lucia Hossu Longin, filmul documentar Atacul de la Berna relatează un episod dramatic din lupta de rezistenţă anticomunistă. Zilele de 14, 16 și 16 februarie 1955 au ţinut Europa...

Starea de spirit – Psihologia controlului

Documentarul Starea de spirit - Psihologia controlului reprezintă o cronică istorică şi științifică a tehnicilor de control al minții, de la Platon şi Macchiavelli, la Edward Bernays şi B. F. Skinner,...

În interiorul Francmasoneriei

În interiorul Francmasoneriei explorează secretele sinistre ale masonilor: asasinate rituale, coruție, amenințări, înșelăciune și trafic de influență. Serialul în șase episoade a fost realizat de către jurnalistul de investigație Martin...

Teoria conspirației – Dezastre cauzate de guvern?

Zborul TWA 800, atentatul din Oklahoma City, atacul din Waco, Texas... Aproape 500 de morți în trei mari dezastre. Au fost acestea simple accidente sau au avut un substrat politic?...

Atentatul de la Oklahoma City

Complexul federal din Oklahoma City, SUA, este lovit pe 19 aprilie 1995 de o explozie puternică. Clădirea de 9 etaje a FBI a fost distrusă complet, iar 168 de oameni...
 • Georgeta 1952 spune:

  foarte interesant,dupa 11 septembrie toti ne-am intrebat cum sa putut intampla toate astea intr-o tara ca SUA asa ceva,cea mai mare putere militara din lume,acum avem raspunsul.diversiunea este peste tot dar iubirea de semeni mei ma oprea sa cred ca un stat i-si poate ucide populatia si totusi,acest documentar mi-a intarit convingerea ca bani produc puterea si intuneca mintile.imi pare rau pentru toti cei ce au suferit.pentru D-zeu opriti exterminarea lumi.

  • Dorel_rusu42 spune:

   Exact cum s-a intamplat si la Pearl Harbur !!!

 • john spune:

  iti dai seama ce pacaleala ne trage base si iliescu cu chipurile cearta asta de doi lei de dupa 1990…ideea e sa nu-i mai votam asta ar fi o lovitura sub centura…..e clar ca sunt mana in mana toti….iar tembeliziunile ce fac ne manipuleaza cu toate stirile negativiste sa traim cu teama si frica plus manipularea pe fata cum ca o parte din mass media e de partea u.s.l -ului si cealalta de partea  p.d.-ului  si otv cu pp.dd sau cine dracu mai e…cand de fapt toate nu fac decat sa manipuleze si sa minta pe fata …..isi bat joc de noi si se joaca cu mintile noastre…..nu-i mai votati nu mergeti la vot si gata sa terminat filmu…daca va duceti la vot atunci va meritati soarta…

 • mihai spune:

  sall
   Ma mir sa vad doar trei comentarii la un documentar ce ar trebui sa fie difuzat,
  nonstop pana o sa inteleaga si ultimul tembel de pe planeta, in ce minciuna traim.
  La vremea aceea, am fost sfatuit de prieteni sa ma tratez la spitalul de nebuni doar pentru ca n-am marsat la cacealmaua internationala.Sigur. nu stiam nimic din ce aduce la suprafata acest documentar,doar ca nu puteam sa diger informatiile primite.Apoi incet au aparut carti ,informatii pe net si cireasa de pe tort cu acest film si alte cateva din aceasi categorie.Nu stiu cand se va produce ”trezirea”, da’ sper sa fie cat mai repede ca de nu, ne ia GAIA PE TOTI.

 • Negura Corina spune:

  Pana azi, am considart internetul o modalitate facila de socializare,  azi i-am dat valente umane .. 
  Am apreciat in egala masura aportul tuturor celor care au scris pe site mesaje. 
  Implicarea prompta a OAMENILOR   m-a impresionat profund CHIAR DACA  sunt putini la numar. ….Nu-mi gasesc cuvintele potrivite pentru a-mi putea exprima gandurile ce le am.Culmea e ca cu cateva zile in urma facui un top al  personalitatilor remarcabile,oameni “grei”,oameni de “plumb”.
  oameni, care nu sunt niste neica nimeni…
  oamenii “grei”, care au reprezentat si reprezinta coloana vertebrala a istoriei a timpului  de mai multa vreme.
  oamenii pragmatici, cu experienta, functii de conducere, care fac politica de mult timp  si care uneori chiar au fost dati la o parte.
  De-a lungul istoriei   s-au perindat si  s-au impus  mai multe personalităţi remarcabile …iar referitor la – Osama bin Laden,sincer zic….in cadrul topului meu  e la treapta 2,multi nu  au inteles la inceput… de unde si pana unde la-m luat… chiar putin s-au indignat …acum ca au meditate au inteles si chiar imi  multumesc ca le-am deschis ochii.
  Fara indoiala, ca persoana lui Osama bin Laden a fost(si este) una  dintre cele mai captivante si mai misterioase personalitati din istorie. Figura lui  a ramas un simbol peste secole, mereu plin de semnificatii, dar fara a-si revela niciodata intru totul misterul. Un lucru e sigur: acest  om a schimbat  istoria unei tari,si de ce nu istoria lumii.
  Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden  sau numele cunoscut de toti- Osama bin Laden
  Ma inspira pentru caracterul sau de lider,pentru caracterul ecrasant al multelor victorii purtate,pentru un adevarat …de ce nu patriot,gata oricand sa-si apere drepturile sale cat si a conationalilor sai.
  Poate cineva nu ma va intelege ,dar hai sa zic pe sleau:nu e atat ne neagra cioara pe cat de neagra o facem noi!(sau mai bine zis pe cat de neagra o fac americanii)!
  Si apoi de era omul asa de rau …nu mai facea parte din agenti secreti ai FBI,nu mai lucra pentru America,dar se vede ca mamei americi ceva nu ea placut si …..incerca mereu sa-i puna frana…cred ca cunostea mai mult decat doreau ei ca el sa cunoasca.!
  As vorbi la nesfarsit despre acest om,recunosc…logica sa mereu ma interesa ….ma inspira.
  Sa nu judecam gresit….!!!

 • Negura Corina spune:

  PENTRU TOTI – TOT ASTA A FOST FACUT DE SLUJBELE SECRETE AMERIKANE …ASA A FST SI CU JOHN KENNEDY

 • Rodica Popescu spune:

  Sunt intrebari legitime,concluzii juste si de bun simt,pentru cine mai are asa ceva!Dar pe site-uri oficiale,in massmedia cu impact la public nu se spune nimic de acest fel!Pentru ca trebuie sa se perpetueze ideea cu teoristii din exterior,care trebuie exterminati!sincer, mi-e teama ,dupa incidentele recente din Franta!Oare ce va urma si cand,pentru ca sigur vor mai urma multe alte “atacuri”.Sa ne ajute Dumnezeu pe toti ceilalti,in afara “lor”!

 • >