wild Wild Carpathia

Telespectatorii britanici, dar şi cei din întreaga lume au putut descoperi România într-un film documentar realizat recent de Travel Channel şi care îl are ca invitat chiar pe moştenitorul coroanei britanice, Prinţul Charles.

Wild Carpathia, care are o lungime de aproape 50 de minute, prezintă partea “sălbatică” a României, punând accentul pe pădurile din munţii Carpaţi, consideraţi unul din ultimele teritorii sălbatice din Europa. Filmul a făcut furori încă de la început, datorită declaraţiei prinţului Charles, care şi-a subliniat descendenţa din domnitorul român Vlad Ţepeş şi şi-a afirmat interesele pentru această zonă.

De altfel, prinţul britanic deţine mai multe proprietăţi în România, două la Valea Zălanului (Covasna), una în Viscri (Braşov) şi una la Malincrav (Sibiu), pe care le vizitează des. Iar când prinţul Charles nu este în România, proprietăţile sunt închiriate pe bani buni turiştilor.

Filmul combină aspecte din istoria Transilvaniei – începând de la daci şi terminând cu perioada medievală – cu imagini din România actuală, cu oamenii care locuiesc aici.

Vizionare online Wild Carpathia

Partea I

Partea II

O călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care va include prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia.

Partea III

Charlie Otis vizitează nordul României și Maramureșul, una dintre cele mai pitorești regiuni ale Carpaților. Aici, Charlie participă la festivaluri și nunți și află despre evoluția muzicii populare românești de la Grigore Leșe și Loredana Groza. Călătorind peste munți în Moldova, Charlie întâlnește călugării de la faimoasele mănăstiri din Bucovina. Călătoria lui Charlie se sfârșește în Cheile Bicazului, la Lacul Roșu.

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 7.3/10 (321 voturi)

Aboneazã-te la filme documentareVei primi în inbox toate filmele noi, imediat dupã publicare

Alte documentare interesante: