Ultima zi a dinozaurilor


Natură 3 10639

Lumea noastră a fost odată dominată de dinozauri. Au păşit unde păşim noi, au băut aceeaşi apă, au respirat acelaşi aer şi s-au bătut pe aceleaşi câmpuri de luptă. Dar apoi au înfruntat o zi pe care nimeni dintre noi nu şi-o poate imagina.

Acest film documentar creat de Discovery Channel în 2010 tratează tema dispariţiei dinozaurilor. Realizatorii documentarului susţin că dispariţia dinozaurilor şi a multor altor specii din acea vreme a fost cauzată de ciocnirea unui asteroid uriaş cu Pământul care a avut loc acum 65 de milioane de ani.

Dovezile indică faptul că asteroidul a aterizat în Peninsula Yucatan. Cercetătorii susţin că în urma impactului s-a creat un nor de praf care a blocat pătrunderea luminii solare şi care a împiedicat fotosinteza. Astfel, au dispărut mai multe specii de plante, dar şi animale ierbivore care se hrăneau cu acestea.

Alte conscinţe ale impactului au fost ploile acide, incendiile puternice, mediu în care dinozaurii nu au putut supravieţui.

Vizionare online film documentar subtitrat Ultima zi a dinozaurilor

Pentru activarea subtitrării, apăsați butonul CC în timp ce rulează filmul

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 8.3/10 (35 voturi)

Alte documentare interesante:


 • Gina Manaila

  superb, oare si adevarat. se poate repeta?

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Tibp74

  un documentar destul de bun

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Catalin

  Categorit ca acel eveniment catastrofal se poate repeta din nou. 
  De fapt exista o teorie dovedita stiintifica ca exista acea ciclicitate al evenimentelor apocaliptice datorate coleziunilor cu asteroizii care au loc periodic la aprox. 65 milioane de ani ,iar acum se cam asteapta sa se repete acest lucru.
  Dar viata va continua chiar si fara specia umana

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)