Cristofor Columb – Epoca descoperirilor

În timpul secolelor XV și XVI, liderii mai multor națiuni europene au sponsorizat expediții în străinătate în speranța că exploratorii vor găsi mari bogății și terenuri vaste nedescoperite. Portughezii au fost primii participanți la acestă „cursă a descoperirilor.” Din anul 1420, mici nave portugheze, cunoscute sub numele de caravele, au împânzit coasta africană, transportând spre Europa mirodenii, aur, robi și alte bunuri din Asia și Africa.

Acesta este un film documentar despre exploratorul Cristofor Columb, europeanul care a făcut patru călătorii peste Oceanul Atlantic din Spania: în 1492, 1493, 1498 și 1502. Columb era hotărât să găsească o rută marină directă spre vest din Europa în Asia, ceea ce nu a realizat niciodată. În schimb, a dat accidental peste America. Deși nu a „descoperit” Lumea Nouă – milioane de oameni deja locuiau acolo – călătoriile sale au marcat un  început de secole de colonizare și cuceriri transatlantice.

Vezi și:

America înainte de Columb – un film documentar despre fața adevărată a civilizațiilor extraordinare care au locuit în Lumea Nouă până la descoperirea acesteia de către Cristofor Columb, în anul 1492.

8.08

8.08/10 din 13 voturi

Filme similare

2 comentarii la „Cristofor Columb – Epoca descoperirilor”

  1. citeva concluzii se impun de la sine: aventura este totodeauna legata de crime, cei mai renumiti oameni ce au ramas nemuritori in istorie nu au fost totdeauna „de bine”, oamenii curati te primesc cu nevionovatie ce este luata drept prostie si umilinta dar de fapt nu este decit sfintenie si divin; incredere si prietenie…si o intrebare ce este prin ea insasi o condamnare a lumii si vietii ce noi traim astazi: SINTEM NOI O ADEVARATA CIVILIZATIE(fara sens de societate, ci cuvint cu conotatie de moralitate si constiinta dezvoltate)? SE NUMESTE CIVILIZATIE ACEEA CE SI A PIERDUT VALORILE CE O POT CONDUCE SPRE ECHILIBRU SI PACE? oricum omul nu este facut pentru razboi si crime, pentru barbarii si vandalism… sau ideea de Dumnezeu a fost venita in inima omului pentru a reinventa egalitatea si fratia, iubirea de viata si de semeni?

    Răspunde
  2. Un film în care realizezi că, ajutoru venit de la oameni, chiar şi de la cei de pe poziţii înalte în societate este vremelnic, ajutorul venit de la Dumnezeu este etern!

    Răspunde

Lasă un comentariu