Biblia secreta Rivalii lui Isus Biblia secretă  Rivalii lui Isus

Isus nu era nicidecum singurul profet din spaţiul mediteranean de acum două milenii. Însă, cum istoria este scrisă de învingători, biserica creştină a avut grijă mai apoi să reducă, să înfiereze sau să bagatelizeze rivalii lui Iisus din acea perioadă de început, când acestă religie nu era nici pe departe aşa de răspândită şi influentă ca acum. Cum au fost eliminați din istoria creștinismului Ioan Botezătorul și ceilalți rivali ai lui Isus?

Cultul lui Mithras, foarte popular în special în rândul soldaţilor romani în primele două secole ale erei noastre, avea multe similarităţi cu creştinismul. Mithras, ca şi Iisus, ar fi fost fiul lui Dumnezeu, născut pe 25 decembrie dintr-o fecioară, după moarte s-ar fi înălţat la ceruri şi ar fi înviat după 3 zile. Mai mult, ritualul pâinii şi vinului era identic cu cel al creştinilor.

Este greu de stabilit acum cine pe cine a copiat. Probabil ambele mituri îşi au originea în mitul lui Horus, zeitate egipteană. Cert este că numărul adepţilor lui Mithras era la un moment dat mult mai mare decât cel al lui Iisus. Despre următorii rivali există relatări istorice independente care certifică autenticitatea personajelor istorice care le-au stat la bază.

Primul şi cel mai redutabil rival este Ioan Botezătorul, un profet extrem de popular în Palestina acelor vremuri. În acestă chestiune, biserica creştină s-a văzut în faţa unei încercări importante de a prezenta botezul lui Iisus altfel decât un act iniţiatic, ca de la profet (Ioan) la ucenic (Iisus). Evangheliile prezintă diferit această presupusă întâmplare şi se observă o diminuare a rolului lui Ioan de la evanghelia cea mai veche la cea mai recentă ceea ce este un semn clar de deranj, probabil declanşat de numărul important de evrei pentru care Ioan era adevăratul Mesia.

Au mai fost probabil şi alţi rivali, mult diferiţi sau poate împărţind aceleaşi caracteristici ale mitului eroului. Unul dintre acele filme documentare despre Hristos care încearcă să răspundă la întrebarea de ce tocmai acest profet a reuşit acolo unde ceilalţi au eşuat? Care este secretul succesului lui Iisus? (Sursa)

Vizionare online Secret Bible – The Rivals of Jesus cu subtitrare

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 7.2/10 (58 voturi)

Aboneazã-te la filme documentareVei primi în inbox toate filmele noi, imediat dupã publicare

Alte documentare interesante:


 • vali

  Prost film. O aberatie.
  Astfel de ideologii duc la fanatism religios.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -5 (from 25 voturi)
  • adrian

   Excelent documentar! In sfarsit o cercetare stiintifica adevarata! Era si timpul sa se spuna adevarul, dicolo de suprestitii si fanatisme religioase.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +10 (from 24 voturi)
 • Luci

  Un documentar care se bazează pe Biblie. Nu are cum sa ducă la fanatism. Aberația oamenilor duce la fanatism.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 14 voturi)
  • adi

   Tu ai citit biblia sau vorbesti din auzite? E plina de crime, sacrificii, pedepse, etc!!! Aberatiile gen biblie, coran duc la fanatism. Nu stiinta!!!
   Ca sa nu mai scriu in alta parte: PROST DOCUMENTAR. De fapt e doar o naratie pentru religiosi.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +2 (from 6 voturi)
  • socrates

   somnul ratiuni naste monstri deci e cazul sa te trezesti ( tu pe tine)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 voturi)
 • florin

  Da,acesti oameni au avut experiente mai mult sau mai putin religioase,au devenit mai buni,au inceput sa-si stranga adepti,uni si-au “deschis” biserici si sau imbogatit.In religia musulmana nu am auzit de astfel de experiente sau viziuni de dupa moarte.americani stiu foarte bine sa profite de slabiciunile omenesti.Sunt alte doc.care explica asa zisele trairi de dupa moarte si totate au legatura cu creierul uman.Cu cat credem MAI MULT ACESTI “INVIATI”cu atat mai mult ei se imbogatesc.Va salut.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 9 voturi)
  • Gabi

   De ce vorbesti in necunostinta de cauza ? Nu e mai intelept sa cercetezi si apoi sa vii cu cuncluzia ta, nu cu una vazuta la TV ?
   Gandeste si tu singur !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +3 (from 9 voturi)
 • http://bloggerin.ro BloggerIn

  Daca nu ai auzit sau vazut personal, nu inseamna ca nu exista. Daca nu ai avut o astfel de experienta, nu inseamna ca altii nu au avut, nu inseamna ca nu e posibil.

  Intelegerea acestui lucru e primul pas pentru iesirea din ignoranta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +6 (from 8 voturi)
 • ANA

  FELICITARI PENTRU ACEST DOCUMENTAR !
  MULTE MULTUMIRI PENTRU POSTARE SI CAT MAI MULTE DE ACEST TIP.
  AM AUZIT PREA MULTE PERSOANE CARE AU AVUT SI AU EXPERIENTE DE ACEST TIP..E SUPER…SI ASTA INSEAMNA CA AM EVOLUTIONAT MULT. DIN CE IN CE MAI MULTI AU EXPERIENTE DE CALATORII ASTRALE SI E MINUNAT.DIN PACATE CEI CARE NU CRED, NU STIU CA IN STARE DE SOMN ORICUM FAC CALATORIILE ACESTEA, NUMAI CA NU ISI ADUC AMINTE UNDE AU FOSTE SI CE AU VAZUT.SUNT PERSOANE CARE IES IN ASTRAL APROAPE SPONTAN, FARA SA EXERSEZE TIMP DE TREI SAPTAMANI, SI SE INTAMPLA FOARTE USOR, DOAR DACA INCHID OCHII STAND PE FOTOLIU SAU CANAPEA, ISI POT PRIVI CORPUL FIZIC , POT FACE CALATORII ORIUNDE ISI PROPUN SI SE INTORC IN CORP CU VITEZA GANDULUI.
  ASCENSIUNE PLACUTA, 2012-2013 !
  RESPECT ORICE COMENTARIU CARE S-A FACUT, FIECARE E LIBER SA-SI SPUNA PAREREA .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +4 (from 6 voturi)
 • GEORGE

  …..Nu are importanta cine si ce neaga. ar fi un lucru laudabil daca cei care detin materiale identice sa le trimita pentru cei care VOR CU ADEVARAT SA EVOLUEZE-CONSTIENT.MA INTERESEAZA TOT CEEA CE AJUTA SI NE AJUTA SA NE VEDEM SI ALTFEL DE CUM SANTEM.DE ASEMENEA PUTEM FACE SCHIMB DE CARTI CARE TRATEAZA SUBIECTUL LA MODUL CEL MAI SERIOS CU PUTINTA.AM MAI CITIT IN URMA CU O LUNA,tot pe net o carte scrisa de un american,care trata aceeasi tema,numai ca acolo era mult mai detaliat. Celor interesati va pot trimite respectiva carte in format electronic.Ar fi minunat sa ne putem intalni on line pentru a alcatui o echipa de studiu.Astept comentariile voastre.George Drobetanu*

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 voturi)
  • Andrei

   salut George..si eu sunt pasionat de evolutia spirituala si tot ce include ea,chiar mai mult decat calatoriile astrale.Am citit in mesajul lasat de tine k esti dispus sa facem schimb de carti iar eu sunt f interesat de acest lucru.Am multe carti despre autocunoastere,despre umbra noastra,despre cum putem sa devenim iluminati,etc.Sunt f rare si scumpe si dak vrei putem sa facem schimb.Id-ul meu de mess este dragutzu_andrei_a,astept raspuns ;).Multumesc!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +2 (from 2 voturi)
  • Andrei

   va spun sigur k sunt reale calatoriile astrale pt k eu am reusit..iar ceea ce am simtit si vazut a fost peste ceea ce puteam eu sa gandesc pana in momentul acela.mi-a schimbat viata si moduld de a percepe lucrurile si ceea ce se intampla in jur,la 180 de grade fata de cum eram inainte si inca ma schimb intr-un ritm accelerat si continuu.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: +1 (from 3 voturi)
 • Andrei

  buna ideea ta,George..ar fi chiar interesant sa alcatuim o echipa si sa facem schimb de experiente si materiale.Eu mai cunosc oameni care au experiente de genul asta dar sunt foarte tacuti in aceasta privinta deoarece lumea nu intelege.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vot)
 • dragos
 • XYZ

  Demonizare/miracole si tot arsenalul = hipnoza colectiva, manipulare mentala, abuz psihic/emotional. Tragic ca in sec. 21 inca mai credem in prieteni/dusmani imaginari. Religia manipuleaza cum vrea ea, ca doar asta este scopul pentru care a fost inventata. Nu v-ati saturat de pus botu’ la mincuni? Voi astia, inteligenti chipurile, nu v-ati intrebat vreodata de ce numai persoanele credincioase/crestine sunt demonizate? De ce nu exista si atei demonizati? De ce, acelasi fenomen, nu se manifesta la fel de frecvent si in cadrul celorlalte religii – islam, mozaism, budism, hinduism etc.? Ii prefera dracu’ special numai pe crestini, are o slabiciune pt. ei, lol? Cand, intr-o buna zi, veti intelege la cine va rugati, o sa va pice fata. Asta la modul frumos spus.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 voturi)
 • Blaga

  cum ati facut
  cum atilipit subtitrarea de film ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 voturi)
 • Bogdan

  si eu am trecut printr-o astfel de calatorie.. folosind anestezia veterinara :))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 voturi)
 • Eduard

  Tema dedublării astrale este controversată, scepticii spun că există slabe dovezi că ceva părăseşte cu adevărat corpul şi că fenomenul este mai aproape de un Vis lucid sau halucinaţie, ce poate fi indus şi prin substanţe chimice.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 voturi)
 • Pingback: Biblia secreta -Cavalerii Templieri | cristytepes 2012: rătăcirea în EGO sau regăsirea în SINE

 • Pingback: Super colectie de documentare BBC free! | cristytepes – Cristian The Impaler