Biblia secretă – Cavalerii Templieri

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 6.8/10 (64 voturi)

Te-ar putea interesa

Descrierea filmului

Reușesc dovezile istorice să dezlege misterul Sfântului Graal și al Apocalipsei? Acest film documentar analizează miturile şi misterele legendarului ordin medieval, Cavalerii Templieri. Templierii au atras recent atenţia globală în urma romanului de succes al lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, unde sunt înfăţişaţi ca protectori misterioşi ai Sfântului Graal. Teoria conspiraţiei sugerează că aceştia există încă în secret şi continuă să protejeze o vastă şi misterioasă comoară.

Cu ajutorul reconstituirilor istorice ale bătăliilor şi ritualurilor rămase mult timp secrete, încercăm să distingem datele reale şi cele fictive despre aceşti luptători legendari. Alături de Biblia secretă – Rivalii lui Isus, acest film documentar aruncă lumină asupra secretelor creştinătăţii.

Mai multe documentare

Secretele deșertului Gobi

Deșertul Gobi din Mongolia este un iad arzător vara, iar iarna – un deșert înghețat. Totuși, sub aceste nisipuri uitate sunt îngropate cele mai uimitoare secrete ale evoluției, o comoară...
VN:F [1.9.22_1171]
7.3

Gladiatorii

Figuri legendare ale Romei antice, asemenea eroilor din filmele zilelor noastre, gladiatorii erau combatanţi înarmaţi folosiţi pentru a-i distra pe cei care participau la spectacole în Imperiul Roman. Aceştia luau...
VN:F [1.9.22_1171]
7.2

Tracii – Istoria ascunsă

"Istoria antică a Europei ar trebui rescrisă! Înainte ca Roma să ia ființă, înainte ca Grecia să înflorească, neamurile traco-geto-dacice au stăpânit teritorii vaste din continentul european și și-au lăsat...
VN:F [1.9.22_1171]
8.4

Biblia secretă – Rivalii lui Isus

Isus nu era nicidecum singurul profet din spaţiul mediteranean de acum două milenii. Însă, cum istoria este scrisă de învingători, biserica creştină a avut grijă mai apoi să reducă, să...
VN:F [1.9.22_1171]
7.0

Carol I și Elisabeta – Primii regi ai României

Documentarul Carol I și Elisabeta - Primii regi ai României prezintă istoria cuplului care a deschis epoca regalității și a modernizării țării noastre. Carol I a fost primul rege al...
VN:F [1.9.22_1171]
8.2
 • pispac

  Nu ai cuvinte de spus era mai bine pe vremea aia…Nu mai era criza asta…:D Orcine avea munca pe vremea lu Ceausescu acum sunt dati afara pe capete…=))

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: -6 (12 voturi)
  • Laura

   Omule, tu gandesti inainte sa vorbesti asa? Te-ai uitat la documentar macar?

   Cum poti sa spui ca o perioada in care oamenii erau luati de acasa in miezul noptii, bagati in inchisori cu anii, torturati la sange, dezumanizati…. era mai buna decat cea pe care o traim acum?

   Pot spune ca am citit zeci de carti legate de comunism (in special pe Fenomenul Pitesti) si m-am infiorat. Tot respectul celor care au supravietuit torturii pentru ca niste oameni ca tine sa vina acum sa deplanga acele vremuri.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: +6 (12 voturi)
   • Mihai

    Laura,

    ai dreptate in ce spui, am scris mesajul asta pentru ca eu ma simteam uneori in cadere cand vedeam cata lipsa de memorie si ignoranta au unii.

    Salutari,
    Mihai

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: -1 (1 vot)
 • nicu

  draga laura nu am cum sa i dau dreptate lui pispac dar mare diferenta nu prea este.diferenta tine de interpretare.ar fi foarte mult de discutat despre cacealmaua asta care se cheama politica.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: +1 (7 voturi)
  • orion

   Laura, ai citit despre comunism ceea ce au scris dusmanii acestuia. Dar sunt si oameni care au trait acele vremuri.A avut si bune si rele. dar timpul va dovedi ca ceea ce a fost este nimic pe langa ceea ce va fi.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: -3 (3 voturi)
   • Mihai

    Ceea ce va fi? Omule, tu ai luxul sa scrii comentarii pe un forum, in timp ce la Pitesti oamenii erau obligati sa manance fecalele proprii, cum poti sa spui asa o tampenie?

    Iti dai seama cat de iresponsabil esti? Pe ce lume traiesti? Poti sa spui ca comunismul a avut bune si rele, dar a-t fi smulsi dintii din gura si a fi obligat sa mananci fecale tinde sa anuleye binele.

    Ma apuca disperarea cand citesc comentarii atat de iresponsabile. Ma mahneste profund.

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: +3 (5 voturi)
 • silviu

  Mai bine criza decat comunism !!!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: +1 (7 voturi)
 • Lucian

  Nu va mai uitati la mizeria asta….am crezut ca e ceva serios dar na…trebuia sa-mi dau seama ca ‘serios’+’liiceanu’ nu vor fi niciodata in vreo simetrie. Documentarul facut la comanda de ‘fratele’ Edward Behr tocmai atunci cand lumea intreaga se intreba cine e Nicolae Ceausescu. Cele 2 scopuri ale acestui ‘documentar’ sunt : primul de a legitimiza lovitura de stat, mascand-o in ‘revolutie’ iar al doilea este de a dezinforma masiv opinia publica internationala. Un documentar obiectiv si serios despre ‘revolutia’ di 1989 gasiti aici : http://www.youtube.com/watch?v=yF-LSrsd0fw

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: -2 (4 voturi)
  • Radu

   In cazul nefericit in care te-ai nascut in Romania, nu esti mai roman decat romanii care s-au vandut comunistilor pentru o viata usoara. Puteti latra, adevarul incepe sa iasa la iveala. Si chiar daca suntem inca condusi de lepre si iubirea de tara infloreste greu printre maracinii ramasi la putere, daca vrem sa supravietuim ca popor, trebuie mai intai sa ne cunoastem istoria.

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: +4 (4 voturi)
 • Cornel Sibianul

  Omenirea( și în special europenii, nord-americanii dar, în egală măsură, și locuitorii din Asia de est) trebuie să tragă învățămintele necesare din întâmplările tragice petrecute între 01.09.2010 și 09.08.1945.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: -1 (1 vot)
 • Lady M

  ce-mi pasa mie. Cui nu ii convine are dreptul sa paraseasca tara. Si el si familia.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: -2 (2 voturi)
 • Pirica

  Va rog frumos imi pute-ti spune daca ruleaza documentarul ca la mine nu vrea deloc si imi apare urmatorul mesaj :We’re sorry ,no embeddable videos are currently selected for this player.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • PanzerDivision

  Sieg Heil !

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • STAHANOV

  Observ ca mai sunt unii care insinueaza ca de fapt Stalin prin crimele lui monstroase a deviat grav de la principiile comunismului, abatandu-se de la marxism ! Pt cei ce nu stiu iata simplu si clar, indubitabil si irefutabil, scopurile comunismului enuntate de parintele lui adoptiv marx in „opera” lui fundamnetala Manifestul Partidului Comunist :
  1)desfiintarea proprietatii private!
  2)desfiintarea natiunilor!
  3)desfiintarea religiilor!
  4)desfiintarea mostenirilor ! Toate urmau sa fie cedate statului comunist.
  5)desfiintarea familiei si comunizarea femeilor si copiilor rezultati din cuplaraiul general. Toti copiii rezultati trebuiau educati in comun in sistem ciurda. In rezolutia internationalei comuniste de la Geneva, marx a lansat chiar o noua „idee” : „orice copil, incepand cu 9 ani, trebuie sa fie un lucrator productiv”
  6)infiintarea unor armate in industrie si agricultura ; adica militarizarea muncii cum a zis Trotki, noua forma de sclavie depersonalizanta.
  Cum crede cineva ca se pot realiza aceste aberatii bio-psiho-sociale fara sa crime in masa ?

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: +2 (2 voturi)
 • Pingback: Biblia secreta -Cavalerii Templieri | cristytepes 2012: rătăcirea în EGO sau regăsirea în SINE()

 • Curiosul

  Eu cred ca sub templu din Ierusalim au descoperit  „Corpul lui isus” ..doar asta ..ar fi zguduit Cretinismul din temelii

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Pingback: Radu Dinca » Un sambure de istorie()

 • Olga

  Ce este adevarat si ce nu, nu avem un raspuns „deocamdata”, dar te pune pe ganduri, asta-i sigur!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Olguta

  Ce este adevarat si ce nu, nu avem un raspuns „deocamdata”, dar te pune pe ganduri, asta-i sigur!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Pingback: 507 filme documentare | cristytepes 2012: Rătăcirea în EGO sau Regăsirea în SINE ?()

 • Pingback: Super colectie de documentare BBC free! | cristytepes – Cristian The Impaler()

 • dan

  foarte multe documentare nu se deschid !?

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • documentarul este actualizat si functional

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Grosu Alin

  Video-urile nu pot intra in modul full screen. Le-am vazut pe amandoua si m-am lamurit curiozitatii mele, dar nu e acelasi lucru daca nu e ecran complet. „Monica: documentarul este actualizat si functional”, mai lasa-ma doamna, ca la asta se referea si „dan”, ca nu se deschide in modul ecran complet.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)