Albinele, reginele soarelui

Distribuie acest documentar

VN:F [1.9.22_1171]
Nota 7.9/10 (51 voturi)

Te-ar putea interesa

Descrierea filmului

Albinele - reginele soarelui

În 1923, omul de știință austriac și filosoful Rudolf Steiner a prezis că în aproximativ 80-100 de ani specia albinelor va intra în declin. În prezent, apicultorii americani raportează scăderi dramatice în populațiile de albine, un fenomen denumit „prăbușirea coloniilor”.

Anual, numere masive de albine părăsesc stupii fără ca cercetătorii să fi descoperit cauza acestor plecări. Regina se află acolo, mierea, la fel, dar albinele au dispărut.

Ce se întâmplă cu albinele, reginele soarelui?

Documentarul Albinele, reginele soarelui, cu titlul original „Queen of the Sun: What Are the Bees Telling Us?”, investighează posibilele cauze ale crizei globale a albinelor din perspectiva apicultorilor și a cercetătorilor și oamenilor de știință.

Cei care își câștigă existența din mierea de albine sunt îngrijorați de ce se întâmplă, întregi familii de albine părăsindu-și casele fără justificare. Filmul trece în revistă 10.000 de ani de apicultură, subliniind legătura profundă dintre oameni și și aceste insecte, distrusă în timp de practicile industriale tehnologizate. Stupii de albine încep să se golească, iar noi nu știm ce să facem să împiedicăm asta.

Mai multe documentare

Ciorba de pește

Votat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști drept cea mai bună producție de televiziune din 2013, acesta este realmente un film documentar „de-ți lasă gura apă”. Filmul este un elogiu adus celui...
VN:F [1.9.22_1171]
9.6

Ultima zi a dinozaurilor

Lumea noastră a fost odată dominată de dinozauri. Au păşit unde păşim noi, au băut aceeaşi apă, au respirat acelaşi aer şi s-au bătut pe aceleaşi câmpuri de luptă. Dar...
VN:F [1.9.22_1171]
8.4

Poveste de la Polul Nord

Dincolo de lumea pe care o cunoaștem noi, oamenii, există un regat îndepărtat şi străvechi. Pentru majoritatea, este un pustiu de gheaţă. Pentru creaturile sortite să trăiască acolo, însă, a...
VN:F [1.9.22_1171]
8.5

Alaska – Spiritul sălbăticiei

Cu titlul original „Alaska: Spirit of the Wild”, acest film documentar ne duce într-o călătorie prin ținuturile îndepărtate ale Alaskăi. Situată în extremitatea de Nord-Vest a Americii de Nord, această...
VN:F [1.9.22_1171]
8.3

Albinele, reginele soarelui

În 1923, omul de știință austriac și filosoful Rudolf Steiner a prezis că în aproximativ 80-100 de ani specia albinelor va intra în declin. În prezent, apicultorii americani raportează scăderi...
VN:F [1.9.22_1171]
7.9
 • mala teaha

  Acelasi fapt il subliniez si eu…reclama pur si simplu acopera textul…

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Am rezolvat, acum ar trebui să se vadă bine. Reclama nu o punem noi pe film, ci cei care îl găzduiesc, iar uneori exagerează rău de tot 

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Leo

    Am intrat si pe google si tot nu merge.Se poate face ceva?

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Pentru ca reclama să dispară, apăsați butonul X din colțul ei din dreapta sus

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Andrei

  „FilmeDocumentare.com există prin munca și dedicarea unei echipe devotate de traducători și editori voluntari,”  „Facem totul din pasiune și este crezul nostru că adevărul trebuie să rămână gratuit.”  „Te rugăm, donează și ajută-ne să ducem mai departe acest proiect.”

  Ceva nu se leaga aici. Ori faceti voluntariat si din pasiune, acest lucru insemnand ca  suportati cheluielile necesare hostingului ori este o forma ascunsa de cersit. Acum , serios, chestiile cu donatiile mi se par niste lucruri care incita dispretul in mine. Sper ca nu asta ati urmarit de la inceput, anume promovarea site-ului si apoi  strangerea de fonduri din donatii, ba mai mult chiar insistati pe tema asta. Nu ati fi foarte diferiti de Biserica si enoriasii cotizanti la buzunarele popilor. Si eu am un site si desi mi s-a propus sa fiu ajutat financiar la partea de gazduire, am refuzat frumos pentru ca in acest moment imi permit sa il intretin din situatia mea financiara, si nu in ultimul rand ceea ce fac pe acel site o fac din pasiune. Daca chiar aveti probleme financiare legate de functionarea optima a site-ului puteti face frumos o categorie unde sa specificati adevarul ca va confruntati cu o situatie financiara precara si aveti nevoie de ajutor, specificand de asemenea costul pachetului de intretinere/functionare a site-ului.

  Va bat degetul pe obraz, nu e frumos ce faceti !

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
  • Dragă Andrei,

   Ceea ce scrie în acel mesaj este simplul adevăr, iar dacă chestiunea donațiilor incită disprețul în tine de mâine ar trebui să încetezi să mai intri pe Wikipedia, de exemplu, care folosește același sistem de donații pentru a-și putea menține independența editorială. De asemenea, dacă chestiunea donațiilor îți stârnește disprețul ar trebui să nu apelezi la SMURD (sper să nici nu ai nevoie) pentru că și SMURD trăiește din același sistem.
    
   Și ca să închei, pentru că nu vreau să intru în polemici de acest gen cu o persoană care nu-și dă numele complet (să nu mai pomenim că spui ceva de un site, însă nu ai dat nici un link către el), donația este pur voluntară. Poți să alegi la fel de bine să nu donezi și conținutul acestui site îți va fi disponibil la fel ca înainte. Sau, dacă vrei tu, o să repornim publicitatea și o să punem și niște pop-up-uri de toată frumusețea, așa, ca să ai ce ferestre să închizi până să reușești să vezi filmul.

   Mă abțin de la a bate obrazul și-ți doresc o zi bună!

   VA:F [1.9.22_1171]
    Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Melanogaster36

    Din pacate stimata Monica a bate un obraz este un gest retoric daca persoana in cauza nu poseda respectivul artilugiu,Respect urias pentru ceea ce faceti, va doresc o seara excelenta!

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • Yourname

    Dar dvs, doamna Monica Neamt, de ce nu va dati numele complet ? 

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
    • Având în vedere email-ul cu care ați postat, în locul dvs. m-aș abține de la orice comentarii. La revedere!

     VA:F [1.9.22_1171]
      Aprecieri: 0 (0 voturi)
   • nicu pop

    Locuind de multi ani inafara Romaniei, sint unul din cei care profita si se delecteaza de abundenta de materiale traduse in limba materna. Nu rareori m-au cuprins sentimente de remuscare datorita faptului ca profit de efortul altora. Pentru ca e complicat a cumpara cartile publicate in Romania si prin asta a rasplati eforturile traducatorilor si editorilor stiu sa apreciez aceasta posibilitate oferita. Am tradus si eu cindva materiale originale din limba germana si stiu cit timp si efort ia asta. Sigur ca toti trebuie sa traim din ceva si cei care dau ceva sint indreptatiti sa ceara ceva in schimb. Eu am ales sa-mi cistig cele de trebuinta prin munca clasica, asta imi da un sentiment de independenta materiala, dar nu ma indoiesc ca facind altfel ar fi profitat multi altii de informatiile ce le-asi fi putut pune la dispozitia altora. Sigur ca trebuie sa discernem singuri ce citim si asimilam, nu tot ce se publica sau traduce intruneste criterii de exigenta inalte, insa in diversitate se poate afla esenta. Am multumit uneori cu diferite ocazii muncii oneste si pline de entuziasm a traducatorilor care ne-au pus la dispozitie materiale proaspete aparute in alte limbi si care nu le pot gasi usor marea majoritate a popoarelor lumii! O fac si cu aceasta ocazie! nicu pop

    VA:F [1.9.22_1171]
     Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Titi_5700

  Da imimi place filmul – INTAMPLAREA (SUFERINTA) MEA In anul 2008 august 04 ORELE 16.00 – 18.30, autoritatile din localitatea Padina- Buzau mi-au dat foc la Pavilionul Apicol in care mi-au ars 102 stupi populati cu familii de albine Procuratura Politia Justitia I-A DURUT IN DOS pentru a cerceta si pedepsii vinovatii. Asta e DUMNEZEU MAI FACE DREPTATE.

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • DorelN

  Documentarul imi reconfirma pasiunea pentru apicultura. E minunat sa lucrezi cu albinele, iar mierea e atat de……….dulceeeeeeeeeeee!

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • bogdana

  fiind de formatie antroposofica,am fost incantata sa vad acest documentar

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Iulian Hodan

  Cauza diparitiei albinelor este POLUAREA de la milioanele de masini, avioane,
  industrializare,experimente nucleare,pesticide,insecticide, si alte toxine din aer

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • anonim

  „If the bee disappears from the surface of the earth, man would have no more than four years to live.” Albert Einstein

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)
 • Ruana

  Nu mai merge documentarul 🙁

  VA:F [1.9.22_1171]
   Aprecieri: 0 (0 voturi)